@Soner Sarihan
Bugünkü yarışı seyretmedim ama Contador'un Paris-Nice'teki performansını görünce yine de TdF'nin en büyük favorisi ne yazık ki o. Lance ile Contador arasında da pek mücadele olmasını beklemiyorum aslında bu sene.
TdF 2009 17.etaptaki Contador,Schleck kardeşler ve Kloden dörtlüsünün tırmanması sırasında Contador'un yaptığı ataktan söz ediyorsunuz sanırım.
Aşağıdaki linkte bununla ilgili ingilizce açıklama mevcut.
Özetlemek gerekirse Contador ,ben telsizle Bruyneel ile görüştüm ve Kloden'e sordum .Onlarda atak yapmam için izin verdiler .Hatta Kloden bu atağa dayanabileceğini söyledi, deniliyor.Ama yazının devamında da Bruyneel'in aksi sözleri var. Birileri yalan söylüyor ama kim ?
Contador'u sevmem ama bence adam yüzsüzlük etmedi.Astana'daki sorun Contador ile Armstrong-Bruyneel arasındaki sürtüşmeydi.Ayrıca İspanyollar ve Anglo Saksonlar arasında da sorun vardı.Armstrong'dan da bu saatten sonra takım lideri olmaz .Zaten Astana son derece yapay bir takım.Diğer Avrupa takımlarının çoğunun bir gelenekselliği var.Örneğin Lotto ,Rabobank , Lampre gibi.
(link)