Corratec Super Bow Fun

Speedy Cycler

Daimi Üye
Kayıt
15 Mayıs 2007
Mesaj
360
Tepki
298
Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Corratec in Super Bow Fun modeli bayanlar için mi? Bu bisikleti yeni sezon almayı düşünüyorum. Ağırlığı da oldukça düşük(11,2 kg). Ancak kadro şekli bana bayan bisikleti gibi geldi.
(link)
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Scudo

Firochromis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ekim 2006
Mesaj
306
Tepki
234
Şehir
Bolu
İsim
Fırat Çıngı
Bisiklet
Diğer
Bu kadro özellikle bayanlar için tasarlanmış bir kadro değildir. Patenti Corratec'de olan bir kadro şeklidir sadece. Amerika'da özel tasarım kadro yapan bir firmada çelik malzeme kullanılan bir benzerini gördüm ama diğer markaların yok. O firma da patenet sorununu bir şekilde aşmıştır sanırım.

Corratec bu kadroyu MTB takımında kullanıyor. Onlar titanyumunu kullanıyor ama geometri aynı. Özellikle bayanlar içim tasarlanmamış ama kadro geometrisi itibariyle bayanlara da son derece uygun bir kadro tabiki.
 

Taner Yavuz

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Ocak 2008
Mesaj
1.092
Tepki
788
Şehir
istanbul-Bahçeşehir
Bu kadronun arazide ki performansı nasıldır acaba?Atlamaya zıplamaya gelir mi acaba?Bİrde tek olarak (sıfır ya da 2.el)kadro alma şansımız var mı?Bilgi sahibi olan arkadaşlarımız yanıtlarsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
 

battlestar

Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
5
Tepki
2
Şehir
ankara
bende super bow fun var cok memnunum ancak anladıgım kadarı ile super bow kadroları hemen hemen aynı gibi gelio bana cok kucuk esneklik farkları ancak tahmini soyluyorum cunku super bow kadroları ile ilgili teknik detayları acıklamıyorlar yada ben bulamadım.ancak denemiyimleri tum kadrolar arasında fazla bi fark olmadıgı fun modeli ise orta olcekte donanımla mevcut xt yada xtr ye yukseltmen gerek .arazi kosulalrı için zaten corratec superbow funu xc cross sınıfnda belirtmiş.
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Super Bow Teknolojisi

Özel Biometric yayı, arkaya meyleden yay-şekilli en üst bir tüpü tasarlar, altta küçük yapı üçgenleri ve böylece optimum güç aktarmasının, alanı aynı tuttuğunu sağlar.

Aşırı derecede hafif tüp takımlar Filip Meirhaeghe Mountainbike dünyasının son sertlik ve kullanımının, açık alanda şiddetle savunduğu en üst tüp garantilerinin ikiye bölme ve boylamsal oval şekli...

„, süper yay takım dünya kupasının, benim ihtiyaçlarıma tam olarak dikilen olduğudur, rakipsiz, güçlü sürüşü yokuş yukarı sağlar, ve benim mutlak gizli silahımdır.,,Filip Meirhaeghe
 

mcanb

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Aralık 2008
Mesaj
720
Tepki
917
Şehir
İstanbul
@battlestar

selamlar,

konu ne kadar eski bilmiyorum google da bu kadroları araştırırken gördüm sayfayı. Ben de almayı düşündüğüm için corratec in almanyadaki fabrikasına mail attım ve sordum. Onlardan gelen cevap ta kadroların tamamen aynı oldukları, geometrilerin herşeyin aynı fakat boyalarının farklı olduğu. Super bow race ve super bow fun için sormuştum soruyu.

Bu kadroları arazide kullanmış birilileri daha yokmu? Takım elemanlarının dedikleri tırmanış için çok iyi olduğu, fakat hafif arazi inişlerinde nasıl bir tepki veriyorlar çok merak ediyorum.

Bu konuda daha fazla yorum gelebilirse çok sevinirim.

teşekkürler
 

mcanb

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Aralık 2008
Mesaj
720
Tepki
917
Şehir
İstanbul
@tanerxc500

Az önce delta bisikletle konuştum. Kadroları tek almak mümkün dedi ama fiyat bisikletin yarısından daha fazla olur dedi çünkü diğer herşeyi söküp sadece kadroyu alıyorsunuz
 

Speker

Aktif Üye
Kayıt
26 Mayıs 2008
Mesaj
165
Tepki
190
Şehir
İstanbul
@mcanb

Selamlar,

Geçtiğimiz sezon boyunca neredeyse her akşam polonezkoy mtb parkurunda kullandım. Parkur genelde iniş. herhangi bir dengesizlik, olumsuzluk yada esneme hissetmedim. Kısacası memnunum.

Saygılar,
 

Emre Ezer

Üye
Kayıt
23 Ocak 2007
Mesaj
65
Tepki
23
Şehir
istanbul
Kullanması çok keyifli kadrolardan biri, tasarımıda çok güzel duruyor.
 

gecekusu333

Daimi Üye
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
335
Tepki
275
Şehir
izmir-torbalı
ben bisikletimi alırken(motion) aynı fiyata super bow trail modelini buldum aslında ve bu kadroyu almayı çok istiyordum ama online alışveriş sitesinde buldum görebileceğim bi reel mağazada değil.o yüzden almamıştım ama bisikleti değiştirdiğimde fun alıp olabildiğince üzrindeki parçaları yükseltmeyi düşünüyorum.bakalım nasip olucakmı?
 
E

Elber Batuhan KELEKÇİ

Misafir
Corratec'in Super Bow kabrosunun özelliklerinden herkes bahsetmiş ama deneyenler varsa benim Super Bow Trail'in maşası hakkında sorum olacak.Üzerinde kullanılan amortisör ''RST Gila TnL; 80 mm, black'' olarak geçiyor sizce bu RST marka amortisörü Dart 2-3 veya Tora XXX(herhangi bir modeli yanlış anlaşılmasın) değiştirmeye değermi genellikle hazla hard azarilere girmeyen,arazi anlayışı topraklı yollara girmek,mıcırlı alana girmek,bozuk toprakların içine dalmak olan birisi için(mıcır kendi başına bir extreme'dir bence :D :D duyup gördüğümüz birçok kaza mevcut).Kalite farkları nasıldır sizce ?? Karşılaştırma yaparsanız sevinirim.Yükseltebileceğim maşalar Tora 302 veya 318 modellerinden biri olacaktır çok büyük ihtimalle ama dart serisinide düşüneceğim(Bu sıralar uzun bir araştırma içerisindeyim Salcanodan girdik taa Corratec ten çıktık,hatta bir ara Giant Anthem serisine karar kıldım ondanda vazgeçtim,bir sürü bölüme soru amaçlı farklı markalar hakkında konular açıp sorular sordum, cevaplar için şimdiden teşekkürler )
 

BİKER BOY

Üye
Kayıt
9 Şubat 2010
Mesaj
6
Tepki
5
Şehir
MERSİN
bende de super bow fun var çok memnunum tavsiye edeceğim bir bisiklet o olmasa bile marka büyük bir marka alman malı dayanıklı bende 2. el aldım 2007 kırmızı beyaz .
 
  • Beğen
Tepkiler: Natural_animal

Kıvanç ERTÜRK

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ağustos 2007
Mesaj
659
Tepki
70
Şehir
İstanbul-Ankara
Bisiklet
Corratec
Ben de 2008de almıştım superbow fun modelini .İlk aldığım gün Odtü parkuruna girmiştik ve kmlerce sürmüştüm ilk üst sınıf bisikletim ve hala değiştirmedim.Üzerindeki parçaların çoğu değişti kadrodan vazgeçmedim hala .Hatta disk frene geçtiğimde race modelini almayı düşünüyorum .Özellikle slick lastik taktığınızda çok acayip hızlanma oluyor.dengeli bir kadro .Ve rahat .Bunun dışında çok sağlam olduğundan emin olabilirsiniz.Bazı insanlar kullandıkları kadrolardan sıkılıyor ,bende normalde sıkılırdım eminim.Ama kadro her sürüşümde ayrı bir memnuniyet verdi bana .Ve tipini ilk gördüğümde çok sevmemiştim ama sonra acayip bir bağlanma oldu :))
Corratec Superbow serisi gerçekten çok farklı..Şekliyle de sağlamlığıyla da
 
  • Beğen
Tepkiler: Halitkin