corratec parça değişim konusunda yardım

dogan avcı

Aktif Üye
Kayıt
18 Mayıs 2010
Mesaj
132
Tepki
90
Şehir
istanbul
Merhabalar,

6 yıl kadar önce almış oldugum corratec x-vert taal ımı satmaya veya değiştirmeye pek kıyamıyorum çünkü bugüne kadar en küçük bir sorun çıkartmadı bana. ancak bazı parçalarını da değiştirme (yenileme) zamanının geldiğini düşünüyorum ve maalesef bu konuda pek bilgili değilim. burdaki bazı arkadaşların bu konudaki engin bilgilerine ihtiyacım var.
özellikle ben pedallar, pedal kolları, gidon, jant seti, lastikler in değiştirilmesi taraftarıyım.sizce aldıgımda aşağıdaki özelliklere sahip bisikletimin daha fazla "vazgeçilemez" olması için neleri değiştirmem lazım? siz benim yerimd eolsanız nasıl değişiklikler yapardınız?
yardım eden, edecek arkadaşlara şimdiden minnettarım.
kadro : x-vert taal alloy
maşa:RST Omnı ayarlanabilir
arka vites: shımano altus
ön vites. shımano altus
vites kolları: shımano altus
Fren kolları: tektro zzyzx
fren . tektro zzyzx
zincir: shimano altus
aynakol: sr suntour alloy
jantlar: corratec
lastikler : kenda
sele borusu . corratec
arka hazne :corratec
ön hazne : corratec
agırlık : 13,2 kgs
jant telleri : corratec
dişli : shimano altus

selamlar,

d.a.
 
Scudo

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Ön süspansiyon değişimi, komple vites sistemini en az deore ye geçirmek ve aynakoluda en az deore yapmak, asfaltta çok takılıyorsanız güzel bir slick lastik ve 3 renk baradine pabuç(isteğe bağlı olarak extradan fren ayakları ve kollarıda değişebilir). İsteğe göre jant setide değiştirilebilir. Daha iyi elcik barend ve sele alınabilir vs. :) En basitinden bunlar, daha uzar gider yoksa :) .
 

dogan avcı

Aktif Üye
Kayıt
18 Mayıs 2010
Mesaj
132
Tepki
90
Şehir
istanbul
Mustafa bey,

Bilgi için çok teşekkürler. ben bunları bi araştırıp dersme çalışayım bakalım ne çıkacak. özelden de değiştirebileceğim parçalar için markası ile beraber tavsiye de bulunabilirseniz çok sevinirim.

selamlar,
d.a.
 

zahiradam

Aktif Üye
Kayıt
13 Eylül 2010
Mesaj
162
Tepki
46
Şehir
Ankara
bende halcon kullanıyorum. öncelikle aksesuarlarımı tamamladım ben. şimdi teker grubunu değiştircem. daha sonra baradine papuç alcam. sonraki aşamada kilitli pedallar olcak. maliyeti yüksek olduğundan en son da vites sistemini değiştirmeyi düşünüyorum..