Corratec motion vs sedona 751

Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
13
Tepki
2
Şehir
odtü
Merhabalar Türkiye-Yunanistan-İtalya turuna çıkacağız. Bisikletimi değiştireceğim Sedona 751 veya motion baktım hangisini önerirsiniz? Ne gibi artısı eksisi olur? Ben v fren düşünüyorum hidrolik disk almak daha mı mantıklı olur? Turda ne gibi ihtiyaçlarımız olur o konudada yardım ederseniz sevinirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Enis AYKUŞ
Scudo

Furkan Yaldızkaya

Daimi Üye
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
390
Tepki
193
Şehir
İstanbul-Afyon
Bisiklet
Salcano
Tura çıkarken neden MTB kullanıyorsunuz ki? Bu iş için üretilmiş özel bisikletler var. Aklıma ilk gelen ise Trek Fx 7.3...

Tur için aklıma ilk gelen bisiklet bu olur bence. Yanlış biliyor olabilirim. Daha farklı bisikletleri tercih etmek daha sağlıklı olabilir. Fakat bahsettiğiniz tur için MTB'nin çok saçma bir tercih olacağını düşünüyorum. Turunuz dağlarda gerçekleşmeyecekse MTB tercih etmeyin derim. İyi akşamlar :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Enis AYKUŞ
Kayıt
4 Temmuz 2010
Mesaj
89
Tepki
28
Şehir
Beşiktaş/İstanbul
Daha rahat bir yolculuk için mtb bisiklet yerine tur bisikleti sizin için daha uygun olmaz mı ?
Uzun bir yoldan bahsediyorsunuz ve taşıyacağınız ağılıklar yuzunden daha uygun olur tur bisikleti.
 
  • Beğen
Tepkiler: Enis AYKUŞ
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
13
Tepki
2
Şehir
odtü
bisikletleri sadece tur için almadığımdan turdan sonra ve öncede daha çok kullanacağım tür mtb. tur için ayrı bisklet alabilecek bütçem yok bu bile yeterince zorlayacak bütçemi bu nedenle mtb alıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Enis AYKUŞ

Enis AYKUŞ

Aktif Üye
Kayıt
15 Aralık 2010
Mesaj
196
Tepki
43
Şehir
izmir konak
serbay bey e katılıyorum sirus veye trek alın daha iyi uzun yolda eşyalarınızı tasımanız için mtb biraz yorucu gelebilir
 

çağrı türkmen

Aktif Üye
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
197
Tepki
314
Şehir
İstanbul
Ben corratec motion modelini gerek arazide gerekse asfaltta yaklaşık bin km'dir kullanıyorum hiç bir sorun çıkartmadı. Sadece maşası soğuk havalarda (kışın özellikle akşam turlarına katıldığımdan) neredeyse çalışmayacak duruma geliyor bu da sanırım içindeki yağın kalitesinden olsa gerek. Daha kaliteli bir yağ ile bu sorun da halledilebilir diye düşünüyorum.
 
Kayıt
11 Haziran 2010
Mesaj
337
Tepki
270
Şehir
istanbul
Bisiklet
Geotech
Alacağın bisikleti daha sonra çoğunlukla arazide kullanacaksan al o zaman mtb'yi ama bencede gereksiz olur bu tercih! Alternatif olarakta 28 inch amortisörlü modeller var onlara bak,sert parkurlar haricinde arazidede işini görür ve tur bisikletlerinden daha kalın lastiklidir;trek 7000 serrisi gibi...
 

başar akten

Daimi Üye
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
391
Tepki
117
Şehir
izmir
bence hafif bir mtb alman daha iyi olur..
bir çift yol lastiği alırsın hatta belki uygun fiyatlı sabit bir maşa.. böylece tur için fazla ağırlık ve sürtünmeden kurtulursun..
genel kullanımda da kendi parçalarını geri takarsın..
751 gayet güzel bir tercih, bütçen yeterse 761 şahane olur tabi :)
 

Mustafa Mus

Daimi Üye
Kayıt
16 Ocak 2011
Mesaj
214
Tepki
86
Şehir
istanbul
Turdan sonra arazi görecekse MTB alıp üzerinde değişiklik yapmak uygun olabilir. Örneğin yol lastiği hafif sabit bir maşa iş görecektir. Disk fren şimdilik tercih etmeyin. tur için disk fren biraz gereksiz. hem ekstra ağırlık yapacak hemde yolda sorun çıkarırsa onarımı güç olur. malum bakımları güç. V fren daha avantajlı olur. V fren arızasını yedek papuç, yedek çelik tel ve bir pense ile tamir edebilirsiniz. Ama hidrolik disk frende akla hayale gelmeyecek güçlüklerle karşılaşabilirsiniz. Ufak bir ihtimaldir gerçi bu sorunlar ama uzun bir turda olmayacak bir çok şey olabilir. Arazi içinse tabi ki disk avantajlı olur. Bu nedenle bisikleti alırken göbeklerin, maşanın vs'nin disk uyumlu olması sizin için avantaj olur. Ayrıca fren ve vites kollarını da ayrı alırsanız sonrasında disk için hidrolik kol aldığınızda vites kolunu değiştirmeniz gerekmez. Benim aklıma gelenler bunlar :)
 

Doğukan KARBAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2011
Mesaj
772
Tepki
386
Şehir
İzmir/Bornova
Bisiklet
Merida
Ben 751 derdim. Güzel bir bisiklet ve sizin isteklerinizi rahatça karşılayacaktır. :)
 

Burak Yılmaz

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Haziran 2009
Mesaj
535
Tepki
325
Şehir
İstanbul
Corratec motion ekipman olarak Sedonadan daha üst bir model..Deore kullanıyor.Kesinlikle tavsiye edebileceğim ve arkasında durabileceğim bir bisiklettir.. 2011 modellerin renkleride gayet hoş :)