Scudo Sports

İnceleme Coospo BC200 GPS Cihazı

Olcay Bey teşekkür ederim cevabınız için, konunun uzmanı olduğunuz için danışmak istiyorum, aynı soruyu Cycplus M1 başlığındaki arkadaşlara da sordum, Coospo BC200, Meilan M1 ve Cycplus M1 arasında kaldım, Coospo BC200 sürüş ekranını düzenleyebilme ve 3 bisiklete kadar seçebilme özelliği ile öne çıkıyor, +100 TL fiyat farkı var, ekran netliği yönünden Cycplus M1 video incelemelerinde daha iyi gibi duruyor, sizin ikisini kıyaslama şansınız oldu mu, birde Meilan M1 var oda sağa sola yönlendirme şeklinde basit navigasyon özelliği ile ön plana çıkıyor Coospo BC200 ile+300 TL'ye yakın fiyat farkı var, sizce değer mi ?

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Scudo
Olcay Bey teşekkür ederim cevabınız için, konunun uzmanı olduğunuz için danışmak istiyorum, aynı soruyu Cycplus M1 başlığındaki arkadaşlara da sordum, Coospo BC200, Meilan M1 ve Cycplus M1 arasında kaldım, Coospo BC200 sürüş ekranını düzenleyebilme ve 3 bisiklete kadar seçebilme özelliği ile öne çıkıyor, +100 TL fiyat farkı var, ekran netliği yönünden Cycplus M1 video incelemelerinde daha iyi gibi duruyor, sizin ikisini kıyaslama şansınız oldu mu, birde Meilan M1 var oda sağa sola yönlendirme şeklinde basit navigasyon özelliği ile ön plana çıkıyor Coospo BC200 ile+300 TL'ye yakın fiyat farkı var, sizce değer mi ?
Evet BC200'ü ekranını özelleştireblirsin. 3 bisiklete kadar ekleme yapabilirsin.
Cycplus M1 ekranı daha büyük ve çok basit bir cihaz. (Youtube da bir kullanıcı 5-6 dakkada GPS'e bağlandığı belirtmiş. Öyle ise çok geç bağlanıyor.)
Meilan M1 navigasyon özelliği var. Ekran özelleştirme var mı bilmiyorum.
Eğer navigasyon özelliği senin için olmazsa olmaz ise Meilan M1 al derim. Yok navigasyon gerekli değil diyorsan. Cycplus M1 yerine BC200 almak daha mantıklı.

BC200 son güncelleme ile eksikleri giderildi. Cihaz çok kullanışlı oldu. Tüm sensörle uyumlu.

BC200 455 TL + 18 TL kargo + 90 TL vergi
Meilan M1 692 TL + 138 TL vergi
Cycplus M1 300 TL + 60 TL vergi

karar senin.

Cycplus M1 ekranı daha büyük ve çok basit bir cihaz. (Youtube da bir kullanıcı 5-6 dakkada GPS'e bağlandığı belirtmiş. Öyle ise çok geç bağlanıyor.)

yok 10 dk da buluyor kimmiş o youtuber ? benim cihaz 1dk da buluyor gps bağlantısını.

• Beğen
Tepkiler: everhard
7-8 diyor ohaa daha neler, neyse benim cihaz 1 dk da buluyor uyduları bağlanıyor, şimdi sorsak mayısta böyleydi falan der. coospo sayfasını meşgul etmeyelim cycplus da güzel alet şimdi 386 tl olmuş 1 adet sensör ve ekstra mount ile ben 457 ye almıştım o fiyata 2 sensörlü fiyatı şu anda mükemmel fiyat.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
7-8 diyor ohaa daha neler, neyse benim cihaz 1 dk da buluyor uyduları bağlanıyor, şimdi sorsak mayısta böyleydi falan der. coospo sayfasını meşgul etmeyelim cycplus da güzel alet şimdi 386 tl olmuş 1 adet sensör ve ekstra mount ile ben 457 ye almıştım o fiyata 2 sensörlü fiyatı şu anda mükemmel fiyat.
O arkadaşı boşver. Belki onun cihazında sorun vardır. Cycplus M1 nasıl upgrade ediliyor. Yeni yazılımı nasıl temin ediyorsun.

cycplus m1 konusunda var nasıl yapıldığı ama istersen bende anlatayım uygulaması var android market de oradan indirip açıyorsun, m1 i görüyor bağlıyorsun oradan güncelleme yapıyor sensörleri de aynı şekilde yapıyor.En son m1 1.22 oldu c3 sensörü de 1.1.0 oldu.

• Beğen
Tepkiler: everhard
cycplus m1 konusunda var nasıl yapıldığı ama istersen bende anlatayım uygulaması var android market de oradan indirip açıyorsun, m1 i görüyor bağlıyorsun oradan güncelleme yapıyor sensörleri de aynı şekilde yapıyor.En son m1 1.22 oldu c3 sensörü de 1.1.0 oldu.
Teşekkürler

Bu arada bilgi olarak yazayım, güncelleme yaptım ve cihazı kullandım. Gerçekten de telefonda iyi bir rakım uygulaması ile bulduğum değeri buldu hemen ve o değerden başladım tura. Böylece elle rakım değeri girme zahmetinden kurtulduk. Ayrıca uygulama ile bulduğum değeri bulması da beni ayrıca sevindirdi, güvenim arttı.

Fakat şu da ilginç, güncelleme sonrası tüm değerleri ve sensor tanıtımlarını tekrar yapmak zorundasınız. Alet fabrika ayarlarına dönüyor. Hep diyorum, şu Çinliler donanım yapmayı biliyor da yazılım konusunda biraz gerideler diye :)

Neticede bu kadar süre kullanımdan sonra benim Coospo hakkındaki nihai yorumum şudur, bunu değiştirirsem Garmin Edge serisi alırım. Bu seviyede bu fiyata Coospo zaten verilebilecek her şeyi şık bir şekilde sunuyor. Artık daha fazlasına ihtiyaç duyarsam fiyat bandı da klansman da değişir.

Bu arada bilgi olarak yazayım, güncelleme yaptım ve cihazı kullandım. Gerçekten de telefonda iyi bir rakım uygulaması ile bulduğum değeri buldu hemen ve o değerden başladım tura. Böylece elle rakım değeri girme zahmetinden kurtulduk. Ayrıca uygulama ile bulduğum değeri bulması da beni ayrıca sevindirdi, güvenim arttı.

Fakat şu da ilginç, güncelleme sonrası tüm değerleri ve sensor tanıtımlarını tekrar yapmak zorundasınız. Alet fabrika ayarlarına dönüyor. Hep diyorum, şu Çinliler donanım yapmayı biliyor da yazılım konusunda biraz gerideler diye :)

Neticede bu kadar süre kullanımdan sonra benim Coospo hakkındaki nihai yorumum şudur, bunu değiştirirsem Garmin Edge serisi alırım. Bu seviyede bu fiyata Coospo zaten verilebilecek her şeyi şık bir şekilde sunuyor. Artık daha fazlasına ihtiyaç duyarsam fiyat bandı da klansman da değişir.
Aynen öyle. Coospo BC200 kendi segmentindeki cihazlar içerisinde fiyat - performans olarak öne çıkıyor. Zaten klansman değişikliği yapılacaksa Garmin'e yönelmek gerekir.

İlave sensör alacağım ilginç bir şekilde tr ye gönderim yok… yakın zamanda hız sensörü alan varmı

Trainer üstünde kullanma için speed sensor taksak iş görür sanki dimi?
Öneri olarak indoor training mode konabilir 😀

Cihazın yazılımını güncellendim. Sonra yaptığım etkinliği BC200 cihazında görüyorum ama telefonumdaki CoospoRide uygulaması göstermiyor. XOSS uygulaması ile Stravaya aktarım sağladım. Neden olabilir? CoospoRide uygulamasını kaldırıp yeniden yüklesem çözüm olur mu?

Cihazın yazılımını güncellendim. Sonra yaptığım etkinliği BC200 cihazında görüyorum ama telefonumdaki CoospoRide uygulaması göstermiyor. XOSS uygulaması ile Stravaya aktarım sağladım. Neden olabilir? CoospoRide uygulamasını kaldırıp yeniden yüklesem çözüm olur mu?
Öncelikle Coosporide uygulamasının son versiyonu 1.1.18 i kullanın. Herhangi bir sorun çıkarmaması gerekir. Şu an işyerindeyim. BC200 cihazı yanımda değil stravaya nasıl aktarılacağını akşam resimli anlatım ile yaparım.
İlave sensör alacağım ilginç bir şekilde tr ye gönderim yok… yakın zamanda hız sensörü alan varmı
Hangi marka sensör alacaksın. Coospo BK467 alacaksan Türkiyeye sevkiyatı var.
1630903181516.png
(link)

Coosporide Uygulaması ile Strava Senkronizasyonu

Öncelikle Android veya İOS telefonunuzdan bluetooth'u aktif hale getiriyorsunuz. (Eğer telefonunuz pil tasarruf modunda ise bu moddan çıkarınız.)
BC200 cihazınızı buletooth bağlantısı olacak şekilde ayarlıyorsunuz. (Sync ----- BLE Connect --- Connecting)
Coosporide uygulamasında More kısmında uygulama ile Strava'yı haberleşmesini yetkilendirmelisiniz. İşaretli kısmı seçin çıkan pencerede Start Authorization sekmesini seçin. Coospo ile Strava'yı yetkilendi ise aşağıdaki gibi authorized yazısı çıkacaktır. Eğer burada unauthorized yazısı var ise turları Strava'ya aktaramazsınız.
1630954739552.png
Coosporide Uygulamasını açıp Bind your bike computer'u seçin.
1630952992463.png
Ardından BC200'ü seçin.
1630953132088.png
Coosporide uygulaması BC200 cihazınızı aşağıdaki gibi bulduysa cihaz adı ve seri numarası gözükecektir. Bu bölümü seçin.
1630953217972.png
Uygulama ile gps cihazınız bağlantı kurduğunda aşağıdaki pencere gözükecektir. Buradan bisiklet bilgisayarınızın ayarlarını ve cihazınızın yazılım versiyonunu görebilirsiniz.
Yeşil ile işaretli geri tuşuna basın.
1630953332629.png
Bu pencereden Connected i seçin.
1630953515009.png
Bu pencerede turlarınız listelenecektir. Strava ile senkronize etmek istediğiniz turları seçin. (Senkronize edilmemiş turlar Not Synced olarak gözükür.)
Bulut işareti olan kısmı seçin.
1630953626416.png
Uygulama GPS cihazındaki tur bilgisini uygulamaya aktaracaktır. Aktarma bittiğinde seçtiğiniz turun Synced olduğu görülecektir ve telefonunuza 30-40 saniye içinde Strava'dan turun aktarıldığına dair uyarı gelecektir.
1630953879165.png
Yukarıdaki pencereden geri gelindiğinde aşağıdaki pencere görünür. Yaptığınız tur Strava'ya aktarıldı ise yeşil ile işaretli olan Strava'nın sembolü görünecektir.
1630954230653.png

Olcay Bey merhaba
İlginize teşekkür ederim. Şimdi tekrar kontrol ettim. Tam ifade edemedim sanırım. Stravaya aktarmada sorunum yok. Cihazda olan faaliyeti, telefon uygulamasında göremiyorum. Güncelleme öncesi sorunum yoktu. Görselleri paylaşıyorum. XOSS uygulamasında sorun yaşamıyorum. Onunda görsellerini paylaşıyorum.

047B36B8-4339-4528-8410-EB0F6F36343C.jpeg1D2E7C3D-2868-499E-A96A-9DE02E88DF38.jpeg566A1A19-78CB-4E39-8620-7C403268EC9C.png3F9C6421-D24D-4567-8D9A-D800425FA887.png0E6CB6F3-2947-4369-AF5B-434CCD58F813.png

Olcay Bey merhaba
İlginize teşekkür ederim. Şimdi tekrar kontrol ettim. Tam ifade edemedim sanırım. Stravaya aktarmada sorunum yok. Cihazda olan faaliyeti, telefon uygulamasında göremiyorum. Güncelleme öncesi sorunum yoktu. Görselleri paylaşıyorum. XOSS uygulamasında sorun yaşamıyorum. Onunda görsellerini paylaşıyorum.

273568 dosyayı görüntüle273569 dosyayı görüntüle273570 dosyayı görüntüle273571 dosyayı görüntüle273572 dosyayı görüntüle
BC200 resmini gösteren turuncu görüntü coosporide uygulamasın ait değil mi. Eğer o görüntü coosporide uygulamasına ait ise telefonda turlarınız görünüyor. 4.04km - 71,78 km - 29,70 km doğru mu?

Günaydın

Eski kayıtlar onlar. Örnek olması açısından 04.08.2021 tarihli 42.1 km cihazda gözüküyor ama CoospoRide uygulamasında gözükmüyor. XOSS uygulamasında 42.15 km olarak gözüküyor. Ben turu bitirdim cihazda sonlandırma yaptım. Eve gelip CoospoRide uygulamasını açtım ama son yaptığım 42.1 km tur verisi cihazda gözükürken uygulamaya gelmedi. Acaba hemen mi aktarma yapmalıyım, (mantıklı olmaz ama) Stravaya XOSS üzerinden aktarım sağladım.

Geri