Continental dış lastikler

Natural_animal

Daimi Üye
Kayıt
28 Mayıs 2006
Mesaj
223
Tepki
188
Şehir
Antalya
Arkadaşlar bence en iyi dış lastik Continental Vapor Pro. Lastiğin özellikleri Latik 5 kattan oluşmakta Ve içinde tel yok. Buda Dış lastiği katlayıp cebinize sokmanıza yarıyor. Ve bir özelliği de diğer tüm dış lastiklerden 10 gr daha hafif. Ve ben şuna inanıyorum iyi lastik performansa çok fazla katkıda bulunuyor. Lastik patlayacak diye korkmuyorsun ve bisikleti daha sert kullanıyorsun. Tırmanmada da daha iyiler. İç lastik de de Eğer tubeless kullanmıyorsanız Continental pro light ı öneririm. Diğer tüm iç lastiklerden daha ince ve 5 kat daha sağlam ve bu iç lastik de 10 gr diğer lerinden daha hafif.

Umarım seçiminizde yardımcı olabilmişimdir. Tek bir sorun var lastikler Normallerinden 5 Kat daha pahalı.:(
 
Scudo

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
natural_animal tavsiyelerin için çok teşekkürler. Ancak bazı eksik yönleri var. Örneğin bu dış ve iç lastikler hangi lastiklere göre 10 gr hafif? Katlanma özelliği olan "folding tire" (yanlış yazıyor olabilirim) Schwalbe'de de yıllardır var. Çok da yeni bir teknoloji değil, zaten hafiflik amaçlı yapılmış bir tasarım.
Ayrıca bu en iyi lastik hangi koşullar için? Yol, arazi, toprak arazi, kuru arazi, ıslak koşullar??? Bir çok soru işareti var. Ancak yine de tavsiyen için teşekkürler :)
 

Natural_animal

Daimi Üye
Kayıt
28 Mayıs 2006
Mesaj
223
Tepki
188
Şehir
Antalya

Haklısın ben o Pro bisikletci değilim. O zaman şöyle desem daha ii olur orta seviye kullanıcı için kuru ve asvaltta ii performans veriyor. Ağırlık konusu da diğer normal lastikelerden demek doğru olur. İyi yanı zırt pırt patlamaması. Mutlaka daha iyi lastikler vardır. Ama ben bulabildiğim ve şu an kullandığımı paylaşıyorum. En azından bildiğim kadarı ile.
 
  • Beğen
Tepkiler: hayri77

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
:) Tabi ki paylaşımın için teşekkür ediyorum Natural_animal. Hatta bu tip geri dönüşler, diğer kullanıcılar için çok önemli. Memnun olmadığın bir lastiği buraya yazıp şusu kötü busu kötü diye belirtsek örneğin, diğer bir kullanıcıya kolay kolay hiç bir satıcı o lastiği satamaz :). Memnun olduğumuz konular için de tabi ki bu geçerli.
Değerli fikirlerin ve görüşlerini paylaştığın için çok teşekkürler :). Zaten forum da bunun için var değil mi ;)???
Umarım bir önceki mesajımda kırıcı bir ifade kullanmamışımdır :). Sadece biraz daha detay bilginin daha iyi olacağını vurgulamıştım. Tekrar teşekkürler... :)
 

beverly

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
433
Tepki
284
Şehir
bursa
Bisiklet
Scott
bende continental kullaniyorum (explorer modelini).super bi lastik hafif kuru ve sert zeminde iyi yol tutuyor.patlamalara karsi bi onceki lastigime gore(nokian) cok daha dayanikli.tek sorunu cok cabuk bitiyo.daha 1 ay once deistirdigim lastik nerdeyse dissiz kaldi.daha sadece 400 km yol yapti(%100 sert kuru tozlu tirmanis ve inis)bundan sonra 200 daha yapabilirse sansliyim.ama yinede super lastikk.
bundan sonra denemek istedigim lastik michelin.su an hangi modeli oldugunu bilmiyorum ama ozellikle 1 modeli icin sert zeminde 1 numara demislerdi.
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
evde 3 takım lastiğim var hatta yakında 4 takım olacak...
1. takım yazın ve uzun yol yapacağım zaman kullandığım 1.75 Schwalbe marathon slick lastiklerim kesinlikle ağırlar hatta çok ağırlar fakat kenarları jantı yerleşen noktalarındaki metal çember sayesinde en geniş jantta bile sorun olmadan kullanılıbiliyorlar ve ayrıca orta kısmındaki kevlar tabakasının ultra kalın ( zaten o sebeple ağırlar) bıçak yada çiviyi kendiniz saplamadığınız sürece patlamaya asla izin vermiyorlar...
2. set lastiğim ise aydos parkuru gibi kayalı parkurlarda kullanmayı tercih ettiğim ve normaldede fr bisikletimde kullandığım 2.35 lik Schwalbe Big Betty lerim onlarda asfalt dışında her türlü toprak taşlık kayalık arazide çok iyi yol tutuş sergiliyorlar fakat tanesi 680 gr olduğu için yarışlarda ve uzun sürüşlerde bazen ağırlık ve genişlikten dolayı rahatsız edebiliyorlar...
3 set lastiğim ise halen yarışlarda kullandığım fakat artık performansından memnun olmamaya başladığım önde ırc mhytos 2 xc ve arkada gene ırc serac xc (kırmızı yanaklı) onlardanda ilk aldığım zamanlarda memnundum fakat havaların ısınıp arazinin çamurdan daha hafif toprak koşullarına dönmesiyle yol tutuşları bana yetersiz kalmaya başlayınca ve ters açılı eğimde tutunmakta zorlanınca, yüksek sürratli toprak kısımlarda ani yawaşlamalı dönüşlerde daha etkin tutuşa sahip bi yol tutuşa sahip lastik aramaya başladım sanırım tercihim gene schwalbe yada Michelinden yana yapacağım gibi duruyo.
İşin özü bisiklet konusunda lastik seçimi parkur ve araziye göre önem kazanıyo lastik seçiminde kriterler değişik ama genede herkesin kulladığı ürün hakkında iyi kötü bişey yazması güzel fakat kıyaslamaarda dikkat etmek lazım...
 
  • Beğen
Tepkiler: ilkerturker

superonlayn

Daimi Üye
Kayıt
12 Şubat 2006
Mesaj
264
Tepki
50
Şehir
ankara
IRC slick lastik kullanıyorum,az dişli kuru yol lastiği,aylardır kullanıyorum ve dişler yepyeni duruyor..
benden bu lastiğe tam not..
 

okan_ergun

Daimi Üye
Kayıt
24 Haziran 2006
Mesaj
213
Tepki
40
Şehir
Kiev
bu kanıya nereden wardın mılyonlarca lastık marka modelı war bencede en iyi iastık mıchelın ın eskı bı tubeles modelı wardı şu an aklımda değil modelı yarın yazarım bende artık iyice ölmuş durumda bı çıft war halaa arazıde çok rahat kullanabılıorum bahsettıım lastık mıchelının ılk çıkardığı yeşil tubeless lastık çok çok sağlam ve kullanışlı bi lastık frenleme gücü şahane...
 

okan_ergun

Daimi Üye
Kayıt
24 Haziran 2006
Mesaj
213
Tepki
40
Şehir
Kiev
bahsettığın ösellıklerın çokçok daha fazlasını barındıran bısürü lastık war...
 

Bülent Gökmen

Forum Demirbaşı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
499
Tepki
148
Yaş
50
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cannondale
IRC mhytos xc 2 kullanmadan ve Basınköy Valikonağı üst yokuşundaki kaliteli asvalta rağmen viraja keskin giripte zemini 6-7 mt boyunca öpene kadar bende en iyi dış lastiğin Continental olduğunu sanıyordum. :( Aslına bakarsanız güzel bir lastik ama yol tutuşu şu an kullandıklarımla kıyaslanamaz bile. Bir de sürekli patlama sorunu da olunca soğudum haliyle.
 

superonlayn

Daimi Üye
Kayıt
12 Şubat 2006
Mesaj
264
Tepki
50
Şehir
ankara
ırc mythos XC yıllardır popülaritesini yitirmeyen yarış performansına cevap verebilecek kalitede bir lastiktir..
continentaldan daha iyi bir seçimdir..
 

gabalı

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ağustos 2006
Mesaj
1.169
Tepki
511
Şehir
küba
İsim
ertuğrul
serac xc tubeles kullandım arazide gayet iyilerdi mhytos II slick kullanıyorum vede çok memnum michelin lastikleri oldum olası hiç sevmemiştim bunda sağlam bir kaza yapmamında etkisi var ama okanında dediği yeşil tubeles lastikleri jet s olması lazım iyilerdi bizim serkan'ın (canonfire) aldığı xcr lastikler daha 200 km yapmadan eridi arazi performansından memnun ama 70 eur verdiğim lastiğin yarışlara katılmayan bir kişi olarak daha fazla dayanmasını beklerim.
 

obsolate

Daimi Üye
Kayıt
30 Haziran 2006
Mesaj
293
Tepki
265
Şehir
istanbul avrupa
Maxxis hakkında ne düşünüyorsunuz?? Ar-Ge yerine reklama para harcayan bir lastik markası mı? Çünkü heryerde maxxis le karşılaşıyorum.
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
CST otomobil lastiği üretmez, Maxxis ile hem otomobil hem de diğer motor sporları için oldukça kaliteli ve yüksek performanslı lastikler üretir. Ar-Ge'ye yatırdığı paranın karşılığını alabilmek için reklama da bir o kadar para verir. Güçlü bir firma olduğunu düşünüyorum. Ürünlerinin kalitesi ise bana kalırsa tartışılmaz.
 

Bülent Gökmen

Forum Demirbaşı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
499
Tepki
148
Yaş
50
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cannondale
Maxxis te bence kendini kanıtlamıştır. Schwalbe'nin modellerini kafama takmasaydım şimdiki IRC den sonra yeniden almayı düşünebilirdim. Bir de kırmızı modelini bulabilseydim :)
 

Serkan TELYAKAR

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Ağustos 2006
Mesaj
857
Tepki
1.492
Şehir
İstanbul-Altunizade
Continental mümkün derim.Her ne kadar daha arazi lastiğini kullanmamış olsamda tam not veririm.4 senedir asfalt lastiğini kullanıyorum ve beni hiç yolda bırakmadı.Tutuşu vs.vs. zaten konuşmaya bile gerek yok.Bir de bu notu Bontrager'a veririm.İzmir eski Foça dağlarında geçen sene o kadar ettiğim tecavüze rağmen yavs bir dişi falan yerinden kopsun bişey olsun lastiğe yav yok beceremedim.Üstüne de geçen seneki Belgrad yarışlarına onun üstüne de Adana yarışına girdim.En sonunda Validebağ Korusunda bir kırık bira şişesi iki lastiğinde canına okudu.

R-394 'e de Michelin XCR Extreme Hard Terrain aldım(aklıma zı....yım) Büyük ada yarışında yarısı bitti üstüne Validebağ'da 4 kere falan bindim.Eh işte belki bir yarış daha belki bir ihtimal çıkarır.Yanlış anlamayın bu lastik 34Euro. Ayıptır.!!! IRC mükemmel tutuyo hiç bir lafım yok ama max.2 yarış dayanır.
Schwalbe aynı şekilde fakat tutma konusunda diğerleri kadar iyi değil.

Sonuca gelirsek Continental süper bir firma olsada bence BONTRAGER.
 

Bülent Gökmen

Forum Demirbaşı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
499
Tepki
148
Yaş
50
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cannondale
cannonfire @ kardeş madem ki yarışçısın ve ağır şartlar altında deneme gibi bir avantajın olmuş o zaman bir sonraki lastik adaylarım arasına Bontrager ekliyorum ama hangi modelini önerirsin?
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan TELYAKAR

Serkan TELYAKAR

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Ağustos 2006
Mesaj
857
Tepki
1.492
Şehir
İstanbul-Altunizade
Abi ben yaklaşık 14 ay Treklerin üstünde gelen standart Connection Trail'i kullandım ve görüş olarak bunları yazdım diğer modellerini sen düşün.Özellikle kuru toprak,tozlu toprak nemli toprak ve kayalık arazide mükemmel.ConnectionTrail sadece çamurda çok iyi bir lastik değil.Fakat buna uygun bir Bontrager vardır mutlaka.Bana Kanada'daki bir arkadaşımın tavsiyesi de Revolt modeli olmuştu.Fakat onunda bana söylemiş olduğu bnm görüşümle aynı olan şey ise Çamurda çok iyi tutmadığıydı.

Buna göre kararını sen ver abi.Bir de bnm bildiğim kadarıyla Türkiye'ye gelen Bontragerlar galiba Treklerin üstündekilerle kısıtlı ki ben sadece Moda'da ki bir bisikletçide bulabildim zannedersem o da Treklerin birinden sökecekti ama ben hayatımın hatasını yapıp "Bir de şunu deneyeyim bakayım" diye mal gibi gidip Michelin aldım ayrı bir konu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bülent Gökmen