Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Contadora 1 yillik doping cezasi

Eren Tublek

Forum Demirbaşı
Tepki
362
Bisiklet
Trek
Herkese selamlar,

Gecen sene Fransa Bisiklet Turunda yapilan kontroller neticesinde Contador'da az miktarda da olsa yasakli clenbuterol maddesi bulunmustu.Bunun sonucu olarak Contadora 1 yillik men cezasi alacagi iletilmis.Yarin Contadorun konu ile ilgili basin toplantisi olacak,son karar ise daha sonra aciklanacakmis.

Peki neden benzeri ceza alanlar 2 yil ceza alirken Contador 1 yil ceza aldi?

Bence eger sucsuzsa hic ceza almamali eger suclu ise 2 yil ceza almaliydi.Tabi bunlar resmi aciklamadan sonra netlik kazanacak.Ancak yinede bisikletforum sakinlerinin yorumlarini okumak keyifli olur diye dusunuyorum:)

(link)

Scudo
merhaba belki de isteyerek ve bilerek kullanmadığına kanaat getirdiği için kurul o yüzden belki cezayı azaltmıştır ama yinede bu maddeden istemeyerekte yararlanmış olduğu için ceza alıyor benim mantığım bu şekilde çalışıyor tabi bu işler de katekulle çok oluyor bu düşünce saf niyetle ...

sporu bırakacağım demişti,belki blöf yapıyordu ama ben bu adama haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

İlk iddia edildiği zaman çok ciddi bir şekilde yalanlamıştı olayı.
Sanırım mahkeme de bilinçli kullanmadığına kanaat getirip 1 yıl ceza verdi.

Yamulmuyorsam, 1 yıldan uzun cezalara itiraz etme hakları var sporcuların. Bu nedenle de 1 yılda tutulmuş olabilir :)

Cezanın 1 yıl olması adamın bilerek almadığının işaretidir zaten.Yoksa 2 yıl vermişlerdi bu kadar süre sonra. Bazı kesimleri tatmin etmek için Tour un heyecanını şimdiden kaçırdılar

Ne yazık ki hükümetlerin bizleri uyuttuğu gibi sporcular, federasyonlar, örgütler bu işten reklam, izlenme payı, vs den para kazanan herkes bizleri uyutuyor. Üst düzey başarılı sporcuların bu denli yarışmalara illegal maddesiz hazırlanması, yada esnasında kullanmaması ancak yüzde 5 i geçmez. Gerek hükümet destekli, gerek antrenörlerin, menajerlerin kimya şirketleriyle bağlantısı olsun atletizm, bisiklet, futbol, basketbol gibi yüksek mukavamet ve dayanıklılık isteyen sporlarda kullanılıyor illegal madde...
Özellikle Türkiye'de bilinçsizce...

Eren bu konuyu ben açıcaktım benden ivedi darandın eline saglık...Aslında haklısın bir insan ya suclu ya sucsuzdur dopingi almamısa ceza neden hiç almamalı yok aldıysa 2 yıl olmalı ama bundan böyle yedigine içtigine daha dikkat edicekmiş etmezse tam ceza alacakmış sanırım:D

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
yasaklama kararı ispanya bisiklet federasyonundan
dolayısı ile ispanyada 1 yıl ceza alması normal olabilir
önemli olan ICU bu işe ne der
bu sorunun cevabını ICU sayfasında bulamadım

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
@SeLiM ESENER

Bence de biraz tuhaf bir yaklasim olmus.Sahsen ben hatirlamiyorum hic kimsenin dopingten 1 yil ceza aldigini.

@mustafa akman

Doping cezalari federasyonlarin kendi insiyatiflerinde degil.Bu yuzden benim fikrimce Ispanya federasyonunun verecegi ceza ile UCI inki farkli olmayacaktir.Sanirim UCI 9 Subatta konu ile ilgili aciklama yapacak.O tarihi beklemekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
@M Kerem Demirel

Bu mumkun degil.Kusura bakmayin bilmeden aldim tamam o zaman sana bir yil ceza verelim gibi bir uygulama hic olmadi simdiye kadar.Ayrica sozkonusu madde kan transferi yapildiginin gostergesi olarakta kabul edilebiliyor.Arastirmalar sonunda olay kan transferi olarak degerlendirilirse en agir dopingi yapmis sayilir.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
@Özgün ÇETİN

Bence de asil detay iste bu.Bazi sporlarda buyuk sporcular istedikleri gibi davranabiliyor yada tehdit edebiliyor.Contador onceki aciklamalarinda bence bana ceza verirseniz sporu birakirim TdF inde gelirleri ve ratingi
onemli olcude duser mesajini verdi

normaldır bısıklet sporu cok agır bır spor oldugu ıcın herkez dop kulllanabılır..lance,contodor... dahasida olabılır . agır bır spor

lance rekorunu kıracaklarını dusunduklerı ıcın 1 yıl ceza...

@cagatay-taha

yaşı daha genç vakti var ,ama lance ın rekorunu kıramaz yani 7 defa olması başka 7 defa aralıksız olması başka tabi 8 olması gerek

• Beğen
Tepkiler: Dizdar MERT
bu bisiklette dopingle ilgili bende bişeyler söylemek isterim.eurosporta caner erer ve sarper günsal tour de france i anlatrken dopingle ilgili ilgnç şeyler söylediler.sporcu istemese bıle aldığı gıda ve besinlerden özel enerji içeçeklerinden bu maddeleri bunyeleriine katabılıyolar.yani dolaylı alımlar söz konusu.anteramanlar sırasındada doping etkisi yapan ilaçların alımı ve bunyeden atılamaması belkı bırazda etken olur dıye düşünüyrm.contadorun 1 yıl men alcaği söylentileri benide cok üzdü,zira onsuz tırmanışlar bı tadsız olcak.çünkü göz zevki olan dansöz gbi tırmanış stili olan bi adam.son olarak aklıma takılan eğer contador dopingli çıkmasaydı andy ile olan mücadelesi nasıl olurdu.tour de france kimin olurdu.cünkü andy mükemmel tırmanışlar yaptı ve cok formdaydı.gerci zinciri atınca buyuk talıhsizlik yaşadı turu kaybetti.bu sene andy ye kım rakıp olcak bakalm.turu alır dıye düşünüyrm.

@Eren Tublek

lance de kan transferi yapmıştı.hatta villasında özel dolapta kan torbaları olduğu ve başında biri beklediği iddia edilmiş oda yalanlamıştı.bisiklet ağir ve zor bı spor ama dopinglerle haber olması da cok üzücü.

@LEVENT AYDOĞAR

Evet ama bu hicbir zaman iddiadan oteye gecemedi.Hicbir testte herhangi bir bulguya rastlanmadi.Landis davasi sonuclaninca eger bisey varsa onunda foyasi meydana cikar.Ancak su anda L.A ile ilgili soylenenler sadece iddia.

Ne yazık ki manşetler de yer alan bu tarz sporcular ciddi organizasyon ve yeri geldiğinden devlet destekli son teknoloji minimal yan etkili doping kullanıyorlar bunun ötesini düşünmek ancak kendimizi kandırmak olur. Dünya manşetlerinde yer almak için özellikle bu tarz bireysel sporlar bir yıldız çıkarıp takipciler yaratmalı hatta işi stratejik olarak rakip çıkartarak bir çekişmeye dönüştürüp izlenme oranını artırmaya bakıyorlar.
Yıllarca üst üste sprint ve uzun atlamada rekorlar kırıp madalyalar kazanan Carl Lewis sporu bıraktıktan sonra doping aldığına dair söyledikleri ve bir de aynı yıllarda müsabık rakibi olan Ben Johnson'nın 1985 Berlin olimpiyatlarında kazandıgı 100m birinciliği sonrası dopingli çıkmasında Amerikanın o zamanlar Kanada üzerinde ki baskınlığının hiç mi etkisi yok sizce ?
Ya da son yılların gözdesi Usain Bolt' un bu işi sadece kendi doğal yeteneğiyle yaptığına inanan var mı ? Yada son yarışta onu geçen Tyson Gay' ın. Bu ikilinin çekismesi bizim gibi atletizme uzak bir ülkenin ana haberinde yayınlanıyorsa o zaman siz düşünün bu işteki parayı...
Saygılar

Geri