cola cola ile mentos

rahmankarataş

Forum Bağımlısı
Tepki
707
Brezilya'da geçtigimiz yil içerisinde iki cocuk Mentos ile Cola'yi ayni anda tukettiği için vefat etmiş... Yapılan ilkel ancak etkili deneye ait fotografları incelemenize sunuyorum, özellikle çocuklariniz yeğenleriniz ve çevreniz ile paylaşmanizi öneriyorum...

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Scudo

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Tepki
833
evet cola normaldede zararlı diye biliyorum olmasaydı yasaklanmazdı dimi ben aşağıdaki haberi duymuştum

Hindistan’da geçen hafta Coca Cola ve Pepsi’nin içinden öldürücü tarım ilaçları çıkmasının ardından sorun parlamentoya taşındı.
Yeni Delhi Çevre Örgütü’nün yaptığı laboratuvar analiz sonuçlarında, bu iki şirketin ürettiği içeceklerde normalin 25 kat üstünde tarım ilacı bulunduğu bildirildi. Rapor üzerine konuyu parlamentoya taşıyan muhalefet partilerinin baskısıyla Coca Cola ile Pepsi’nin meclis kantininde satılması yasaklandı. Mumbay, Madya Pradeş, Gujarat, Penjab, Hayrana ve Rajastan eyaletlerinin yerel hükümetleri de söz konusu içeceklerin devlet kurumları ve okullarda satılmasını yasakladı. Ülke genelinde ses getiren bu yasaklar üzerine Hindistan hükümeti Coca Cola ile Pepsi’yi analiz etmek üzere özel bir kurum oluşturdu. Hindistan Anayasa Mahkemesi de bu içecekleri üreten şirketlere, kullandıkları tarım ilacının kesin miktarını açıklamaları için 4 hafta süre verdi. Coca Cola ile Pepsi şirketi, Hindistan’daki gazlı içecek pazarının yüzde 90’ına sahip. alıntı dunyabulteni den

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Geçtiğimiz yıl kola+mentos ikilisinden ölen birisi için yapılan deneyin fotoğraflarında görünen tarihin bu kadar yakın olması komik değil mi? :)
Bu olay çoook uzun süredir var. Google'da veya You Tube'da arattırırsanız onlarca enteresan video bulabilirsiniz bu "patlama" anı ile ilgili.
Ben herhangi bir ölüm olayının varlığına inanmıyorum, yine propaganda sever arkadaşlar bunu malzeme etmişler gibi geliyor bana :). Diğer yandan böyle büyük bir etkileşim olması da çok ilginç...

trinitrotoluen

Forum Demirbaşı
Tepki
259
Mentos yarışmada düzenledi...
En iyi patlama görüntüsünü yakalayana ödül veriyolardı...

BF Okuru

Üye
Tepki
11
@HaliliOzturk

Evet YOUTUBE de arattım gerçekten ilginç videolar var teşekkürler Halil bey

rahmankarataş

Forum Bağımlısı
Tepki
707
@HaliliOzturk

selam
bende olay anı fotorafları olarak
olayı konu olarak yayınlamadım
belgi senin haberin olabilir
ben konuyu genel olarak yayınladım.
teşekkürler.....

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Rahman ben eleştirmek veya ters çıkışmak için yazmadım mesajımı :) Sanırım yanlış anlaşılma oldu. Fotoğrafları görünce 2 gün öncesinde bana gelen mailin aynısı olduğunu gördüm. Kendi fikirlerimi yazdım sadece.
Umarım kırmadım seni...

rahmankarataş

Forum Bağımlısı
Tepki
707
@HaliliOzturk
teşekkürler
bende konuyu foruma aktarmak istemişdim
ama gerceklik payının yüksek oldugunu bilmeni isderim
kırılma konusunda
kırılkan olsam bisiklet üstünde turamam
ve konu hakkında verdigin link icin ayrıca teşekkürler
selamlar....

nebileyimulan

Daimi Üye
Tepki
49
bunu cola turka ile yaparız maksadım amerikaya para gitmesin mentosuda boşver akide şekeri daha bi iyi olur belki kesme şekerle oluyosa akide şekeri ilede olur

• Beğen
Tepkiler: kaan

bedo

Forum Bağımlısı
Tepki
332
bizim okulda bir arkadaş vardı bakın şimdi ikisini aynı anda tüketicem dedi mentosu yedi ardından kola çak az içti bir şey olmadı eğer fazla içseydi kötü şeyler olabilirdi

kaan

Forum Demirbaşı
Tepki
50
peki kola ve mentosun içindeki hangi maddeler birleşince böle bi tepkime ortaya çıkıyor bilen varmı???mesela mentosun içindeki herhangi bir madde başka bir şekerin içinde olsa, asitle birleştiğinde yine aynı tepkime ortaya çıkabilir. yani sadece kola ve mentos ile değil başka 2 maddenin alınmasıylada olabilir.eğer bunun sonucu ölüm oluyorsa bu maddeleri araştırıp bunları aynı anda tüketmememiz gerekiyor

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Tepki
328
şaşırdım yahu.ne varmışki içinde kolanın.buarada ismail gene süper video bulmuşsun.teşekkürler...

Ertan ABA

Forum Bağımlısı
Tepki
3.909
Bisiklet
Lapierre
resim ve video için herkese teşekkürler.evet kolanın zararlı olduğunu bile bile bende yazın günde 1 lt den aşağı içmiyordum.ama birgün ekim ayının başlarında tok karnıma içtiğim halde miğdem felaket ağrımaya başladı.

boğazıma kadar da yanma oluşuyordu.ve etkisini 2 gün gösterdi.bu rahatsızlanmamdan 2 hafta sonra bir daha tok karnıma içtim yine aynı.

colayı artık tüketemez hale geldim.artık gazoz tüketmek zorunda kaldım.demekki zehirli katkı maddelerini bünyem kaldırmıyormuş.

tekrar bilgi veren herkese teşekkürler.

rahmankarataş

Forum Bağımlısı
Tepki
707
@Ertan ABA

selam karteş
bende cola bagımlısıydım diyebilirdim
en son karadeniz turunda ictim yaklaşık
5 aydan bere bende icmiyorum
şimdi meyve suyu iciyorum
genellikle kendim sıkıyorum
tavsiye ederi...
selamlar..........

deniz çelik

Forum Demirbaşı
Tepki
195
slm arkadaşlar ;colada alkol varmı acaba ? gazozlarda alkol bulunmuş ama colada var mı bilmiyorum?

basar

Daimi Üye
Tepki
189
@deniz çelik

Portakal suyundakinden fazla olduğunu sanmam.

Ama kola çok şekerli olduğu için yemeğin üstüne içildiğinde kandaki alkol seviyesini yükseltecektir.

Mustafa_Temizel

Daimi Üye
Tepki
70
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar ayrıca kolayı paslanmış açılmayan civatalarda da kullanılıyormuş.Benim bisikletçi söylemişti.

ergin

Forum Demirbaşı
Tepki
61
(link)= çok eylenceli bence coca cola gerisi yalan diyenler içmesyip bu video yu uygulasınlar içmekten daha zevkli:D