Scudo Sports

çokmu kamburum çıkıyor bana mı öyle geliyor?(resimli)

Selen alçak,gidon ile sele arasındaki mesafe az ve bu yüzden gidona yani kollarına yük veremeyip bütün ağırlığını omurganla taşıyorsun.Bu kadro sana küçük geliyor,bu şekilde bisiklete bineceğine hiç binme derim,kalıcı kambur olabilirsin.
Bisiklete oturduğunda sırtın 45 derece durmalı ki ağırlığının birazınıda gidon taşıyabilmeli.

Scudo
@bislet

selem nasıl alçak ayaklarımın parmak uçları anca değiyor yere durduğum zaman

Aşağıdaki resim doğru oturuş şekli.Kendi oturuşunuzla karşılaştırma yapın.

(link)

@bislet

aslında bu bence biraz da beli dik tutma çabasıyla alakalı.ben belimi dik tutmak için hiç çaba sarfetmiyorum

Siz gidona doğru yatamıyorsunuz,yani gidon uzaklığınız az yani kadro küçük.Gidona yatabilmen için gidonun daha uzakta olması lazım.Bence belini dik tutma çabasıyla alakası yok.Gidon uzak olsa belin zaten resimdeki gibi olur.

Başka bisikletlerle oturuş denemeleri yaptınmı hiç?

@bislet

arkadaşımın geotech acera sına bindim ve ne yalan söyleyeyim o kadar rahat ki :)ve bir şey daha: onun gidon biraz daha yukarda o da beni rahat ettirdi açıkcası.

acaba diyorum boğaz ın altındaki 2 tane yuvarlak şey var onları daha kalınlarıyla değiştirsem benim gidonum da yükselir mi?

Sizin yerinizde olsam bir bisikletçiye giderim ve değişik bisikletlerle aynanın karşısına geçip resimdeki oturuşu yapabileceğim bisikleti bulurdum.

Not;Gidon yükseltmek dahada kambur oturmanıza neden olabilir.

@bislet

iyi güzel de o bisikletlerle karşılaştırsam ne olacak yeni bisiklet almam.bunu yeni aldım zaten :)

@Mehmet Ertuğrul001

mutlaka olacaktır. sonucta kassal bi ağrı. ama ılk zamanlarda cok yuklenme daha kotu olma sonra :)

• Beğen
Tepkiler: MehmetErtuğrul
@sonEr´´

kadrosu zaten küçük, dolayısıyla sele gidon arası mesafe boyuna göre kısa oluyor.kadroyu uzatma imkanı olmadığına göre seleyi geri çekip o şekilde mesafeyi uzatması lazım. ek olarak gidon boğazınıda 45 derece açılı boğazla değiştirirse rahat bir pozisyon oluşur.

http://www.velo.vn.ua/components/com_virtuemart/shop_image/product/ec78a3df71ae05a463db974396d54a93.jpg

şu bogaz işini görür ayrıca şu tarz bir gidon kulanırsan mesafeyi biraz daha arttırmış olursun. senin gidon düz sanırım.

http://img99.imageshack.us/img99/6957/85452447vu4.jpg

Bence sorununuz sizinle alakalı omuzlarınız ve kollarınızı çok germişsiniz.Omuzları ve kolları rahat bırakın.Dirsekler hafif kırık kafa ileriye bakacak şekilde oturmalısınız.Barfiks hareketine benzer şekilde.Kollarınızı kırarak, gövdenizi gidona doğru çekermiş gibi oturacaksınız.Gövdeniz üst bölümünü yani omuzları gidona yaklaştıracaksınız.Gidon yüksekliğinizi sakın yükseltmeyin sakın! Gidon yüksekliğini çok alçaltın benden tavsiye.Gidon boynunuzu ters çevirin.

• Beğen
Tepkiler: MehmetErtuğrul
mehmet ters mekik filan boşver bizim evin karşısında inşaat var adamlarla az cok muhabbetimde de var 15 gün kasım tokluğuna çalış kereste taşı belin iyi olur bir de loto oynamaya başlayalım tutarsa alırız yeni bisiklet :)

bak arkadaşım sana şimdi hiç bir şey almadan para harcamadan bu bisiklete yapabileceklerini söyleyeceğim. sorun tamamen çözülmeyecek ama azalacak artık ne zaman yeni bir bisiklet alırsan ozamana kadar biraz daha azalır sorun.
Öncelikle selenin tam altında içinde vidalar var onları gevşet iyice ( sele aşağı yukarı hareket edene kadar.) bak borunun vidası değil selenin içindeki dikkat et.
sonra bu seleyi arka tekere doğru çek sonuna kadar çek gelebildiği kadar daha sonra vidaları sıkmadan önce selenin burnunu 1 cm aşağı eğ ve vidaları sık. çok iyi çok sıkı sık ki oynamasın daha sonra.
böyle yapınca ne olur bak söyliyim. birinci olarak seleni gidondan uzaklaştırdık ve biraz daha geride oturabildin. 2. olarak burnunu eğdik ki yükün bir kısmı kollara binsin hepsi kıça binmesin. yük kollara binince birazdaha dik oturursun.

Günay Mertkan'ında dediği gibi başka bisiklet alana kadar bu bisiklette en doğru duruşu ancak seleni sonuna kadar geri çekip yarım cm yada 1 cm seleyi öne eğerek sağlayabilirsin. Tabi gidon alçak olmalı ve ilk başlarda kolların ağprıyabilir zamanla geçer, ama eğer bileklerin ağrırsa seleyi milim milim öne alarak azaltabilirsin.

Bu duruşun asıl nedeni kadro boyunun küçük olması. Forumun büyük çoğunluğu, kadro boyunun sadece sele yüksekliğini belirlediğini sanıyor fakat durum böyle değil maalesef.

Sen, internetten okuduklarına göre sele yüksekliğini ayarlıyorsun. Burada bir sorun yok.
Asıl sorun bundan sonra başlıyor. Kadron küçük olduğu için selen olması gerekenden daha yukarıya çıkıyor. Bu durumda gidon bacaklarına çok yakın ve alçakta kalıyor. Sen de gidona uzanmak için bu pozisyona giriyorsun.

Bu durumu dengelemenin tek yolu, daha uzun ve yukarıya açılı bir gidon boğazı alman. Bu şekilde az da olsa toparlarsın gibi görünüyor. Fakat imkanın olduğu zaman kendi boyuna uygun bir kadro almanı öneririm. Bu şekilde sürerek vücuduna zarar verebilirsin.

Ekleme;
Maalesef Güney'in söylediklerine katılamıyorum.
Selenin ileri-geri hizası sadece ama sadece bacak pozisyonu ile ilgilidir. Bu mesafe, sele yüksekliği doğru ayarlandıktan sonra, pedal tam ileriye bakarken diz, ayak topu (ayağın iç tarafındaki çıkık top şeklindeki kemik) ve pedalın mil merkezinin aynı hizada olması için ayarlanır. Gidon ile aradaki mesafeyi ayarlamak için kesinlikle kullanılmamalıdır.

2. olarak selenin eğimi. Sele eğimi için tek bir ölçüt vardır, yere paralel. Sele bu şekilde ayarlanır, başka şekilde değil.

Bunlara ek olarak, gidonu aşağıya indirmek işe yaramaz, çünkü kadro zaten küçük. Gidonun yukarıya ve ileriye gitmesi lazım ki daha büyük kadroymuş gibi olsun.

Geri