Scudo Sports

Çok amaçlı çakı hakkında

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Tepki
804
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
arkadaşlar çok amaçlı çakı arıyorum. kaşık ve çatal mutlak olmalı. pense, tornavida seti vs. olmasına çokta lüzum yok. onlar zaten sabit çantamda var. bana keskin güzel kesen kaliteli bir bıçak ve çatal, kaşık lazım aslında. diğer aparatlar ekstra olur çok önemli değil. bıçağı özellikle kaliteli olmalı. öyle meyve bıçağı gibi basit bir şey olmamalı. fiyat abartı olmadığı sürece çok önemli değil. kaliteli ve küçük olsun yeter.

Scudo
@aeneskral Kullandığım bıçaktan örnek vereyim. Resimdeki bıçağı kullanıyorum ve oldukça sağlam birde iyi kesiyor. Tavsiye ederim.

Ürün kodu : Victorinox 4.2242

11659 dosyayı görüntüle

Kaşık çatal olarak
Linkteki ürünleri kullanıyorum. Çakı kıvamında katlananlar hem küçük oluyor hem bir işe yaramıyor. Ayrı olanlar hem daha kullanışlı hemde hijyen bakımından daha sağlıklı.

(link)

doğrudur bende bu sebepten zaten içinde çok fazla aparat olsun istemiyorum. sizinde dediğiniz gibi kısa oldu mu bir anlamı olmuyor. süs gibi öyle duruyor.

aliexpresten çok güzel bi pıçak bulmuştum da kargo 10 dolar çekmişti almamıştım. şu aralar alabilirim bende iyi bitane.

@chnkrmz bıçak sıkıntı olmuyormu gümrükte ?

Bıçak olarak titanyum sağlam bir şey bakılabilir.hem sağlam olur diğer kaşık çatal konusu ise çatal kaşık bıçak bir arada olan paslanmaz çelik özelliği olan toplu çakılar var.

ruhsat gerektiren bir şey değil takılmaz diye düşünüyorum. takılırsada zaten 5 dolarlık bişey olacak kendisi fazla üzmez beni :)

(link)

şöyle bir şey buldum ama işe yarar mı acaba. yoksa sadece şekil mi.

Ya bizim gümrük ne kadar özürlü, bıçak getirmek için bile 21.yy da tartışıyoruz gümrükte takılır mı diye..

@obezkirpi
o nasıl bir farktır yuh. bana sadece şekil amaçlı gibi geldi. kaliteli olduğunu sanmam. vazgeçtim bu üründen. ben normal katlanabilen, sağlam bir ökkeş tarzı bıçak alayım en iyisi.

(link)

bunu beğendim. iş yapar gibi. sizler ne dersiniz.

@aeneskral abi o bıçakları alma güzel değil hem saçma oluyor cüzdanda filan kırulacak kadar ince yani ve güzel değil

Hocam sizin aradağınız kumanya çakısı.

3-4 fonksiyonlu olanlar.
çatal kaşık bıçak konserve açacağı vb.
Askerde kantinde satılıyordu 5 tl ye :D ( 2010 yılı 331 KSD ).

@arayanbulur
üstat onlar çok leş iyi bilirim :)

bana şöyle kaliteli bir şey lazım. buldum ama. kaşık+çatal ayrı bıçak ayrı.

@aeneskral

zaten hocam dediğiniz şekilde seçmiş olsaydınız bıçak sizi hiç bir şekilde tatmin etmeyecekdi. O şekilde profosyonel bir ürün yok.
Bıçak ne aldınız :D
Çocukluğumuz da Hıdır diye bir marka vardı çakı markası duruyor mu ki acep :D Yanlış bilmiyorsam denizlili bir firmaydı... o zamanlar ithal malların istilası yoktu güzelim ülkemde :D
Çakı deyince 1-2 marka vardı.
Sürmene sivas bir de denizli çakısı derlerdi.

Çatal Kaşık barındıran çok fonksiyonlu çakıları defalarca denememe rağmen bir türlü alışamadım.
Sapın üstüne katlanabilmek için açıları alıştığımız çatal bıçak formunda değil.

Kamp için yanımda kendi imalatım tam gövde bir bıçak, açacağı, cımbızı olan çok fonksiyonlu victorinox ve kaşık taşıyorum.
Çatal olmasa da olur :)

@Homer

Çakıyla 2 odun parçası sivrilttin mi al sana çatal değil mi hocam :D

• Beğen
Tepkiler: Homer
Bence sizin aradığınız şu tarz birşey. image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg

Çatal Kaşık için Spork önerebilirim. Hiç kullanmadım ama işe yarar (ve komik) görünüyor.

http://occ144datkn3vrjlq7r63p19.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/09/vargo-ultra-spork__59873_zoom.jpg

(link)

@Anıl Küçükgöksel
bu tarz bişey nerde var.

Geri