Ne tür çukurlardan bahsettiğine bağlı. Şehir bisikleti olarak da 700x23C lastikli, düz maşalı bir model kullanıyorum Carraro kadrolu. Farkında olmadan çukurlara daldığım da oldu. Jantlar çok kötüyse, akordu mahvolur en fazla. Yani çukura girdin diye yere yapışacak değilsin. Kaldı ki bu modelde lastikler daha geniş, çukurlarda, bozuk yollarda nispeten daha az rahatsız olursun. Buna karşılık düz yolda donanımın ve lastiklerin etkisiyle, çok verim alamayabilirsin. Fakat her halükarda, amortisörün senden emeceği enerjiyi, yani ziyan olan enerjiyi MTB'deki kayıp enerji ile kıyasladığında çok daha düşük kalacaktır. Düz yolda bariz fark olur, öyle diyeyim. Bozuk yolda da biraz dikkatli olursan, denge bozulması gibi bir sorun yaşamazsın. Tabi mıcırlı yollarda, çamurlu yollarda azami dikkat gerekir. Daha yeni kaza yapmış Çağkan Dur arkadaşımız mıcırlı yolda, konusunu okuduysan.
Kısacası; alıştıktan sonra MTB'ye bir daha yanaşacağına pek ihtimal vermiyorum. Fakat bunu aldıktan sonra ilk vereceğim tavsiye; en kısa zamanda ikinci elden bir Shimano R500-R501 tarzı janta geçiş yapmandır. Jant çok önemli. Maliyeti 150-200 lira olur en fazla ama bisikletin çehresi değişir, garanti veririm. Bizzat yaşadım aynısını Carraro'da.