Bu tip ürünleri arabada kullandığımda memnun kalmamıştım. Kapattığı yer sırıtıyordu. Boyayı kapatıyordu ama hem kabarık gibi bir yapı hem de ton farkı oluyordu. Bisiklette de sırıtacağını düşünüyorum. Önemli değil, çizik gitsin yeter derseniz kullanılabilir.
Benim yaptığım uygulumayı anlatayım size.
Önce Bisikletimizin boyasının renginin tam olarak ismini öğreniyoruz.
Daha sonra da Oto boya satana yerlerde bu boyayı arıyoruz. Bulduğumuzda ya 50 gr yada 100 gr olarak satılır daha aşağı satılmaz. 100gr 5-10 TL arası satılıyor. Ben Bisikletimi boyarken 250 gr boya kullandım yani 50gr bile alsaniz rahatlikla uzun süre kullanırsınız. Daha sonra çizilen yerleri kibrit çöbü gibi ince bir maddeyle boyuyuruz taşan veya damla damla olan yer olursa kulak pamuğuyla güzelce düzeltmeler yapıyoruz. Daha sonra tozsuz bir ortamda kurumasını bekliyoruz. Çiziklere elveda artık
Kulak pamuğunu boyaya değil etrafı için kullanıyoruz. Bunu yaparken ki amacımız zaten etrafına taşan boyayı alabilmek.
Ortama gelince de ben evin bodrumunda yapıyorum. Eğer çizik büyükse toz tutarsa çok belli olur diye aynı sera benzeri buzdolabı poşeti veya benzeri bir folyoyla kaplıyorum. Ama gövdeye değmeyecek şekilde.
selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım meslek oto boya kalem uygulaması uygun bir malzeme degil onu unutun derim en mantıklısı oto boyası yapan bir nalburdan uygun rengi rapit boya olarak yaptırmaktır hem kuruma olarak hemde uygulama olarak kolaylık olur ama uygun malzeme rapit boya sürüldükten sonra etrafını tinerlen temizledikten sonra sırırtmaz tiner bisikletin boyasına zarar vermezmi derseniz korkmayın bişey olmaz orjinal boyanız fırınlanmış boya oldugu için zarar vermez yada uygun rengi spreye bastıra bilirsiniz oda 10 tl umarım yardımcı olmuştur bu bilgiler