Scudo Sports

Çiçekli ve Çiçeksiz Bitkiler?

Karakartal Platton

Forum Bağımlısı
Tepki
151
Çiçekli ve Çiçeksiz Bitkiler nelerdir.Nasıl türleri vardır?Çİçeklerinin adları nedir?Ve resimleri. arkadaşlar bunları bulabilirseniz çok mutlu olurum;)

• Beğen
Tepkiler: nazz
Scudo
bir çiçek söyle sana anlatayım hepsini anlatmak baya sürer

bildigim kadari ile ciceksiz bitki yoktur. bazilari 10 sene de bir cicek acar (bize sanki ciceksizmis gibi gorunur) bazilarinin cicekleri 1 gunde acar ve solar. Ama cicek bitkilerin (gene bildigim kadari ile diyeyim de, botanist degilim ne de olsa, sadece bahcem var :) ) uremelerini saglar, tohumlari cicekler sayesinde dagilir.. Ha, her "cicek" bizim anladigimiz konvensiyonel renkler ve bicimlerde degildir.. Ama gene "bildigim kadariyla" butun bitkilerin cicekleri vardir.

yazın en güzel kadife çiçekleri, balkonumda var fotoğraflarını kısa sürede yüklerim..ben onları çok seviyorum, sarılı ,turunculu mis kokulu kadife çiçekleri..dokununca kadife hissi verir..
birde kasımpatı var, o çiçekleri geç açar ama harikadır, çok uzaktan bile farkedilir derecede canlı renkleri vardır,
birde değişik ithal papatya die bi çiçek aldım,bildiğin papatya:)ama ithalmişmiş..
resim göndermeye çalışıcam..şimdilik bende bunlar var..

selamlar

Geçtiğimiz pazar, açelya aldım. çok güzel bişey ya. üstü çiçek dolu ve görünüşü süper. yapma çiçek gibi :) mutfak camına koyduk ve görenler gerçek sanmadı zaten :D
bi resmini ekleyeyim :

http://www.sitem.gen.tr/wp-content/acelya.jpg

yokmu çiçek sevenler, evinizdeki çiçekleri görelim yahu ;)

fotoğraf makinem olsa çekerdim evdeki çiçeklerimi. laleler, karanfiller, güller falan... 50 tane çiçek var :D
ileride dijital foto makinesi alırsam eklerim :) ama çiçeklerle uğraşmak beni cidden rahatlatıyor ya :) köyde yaşamalıydım ben :) yanlış yerdeyim hehe

• Beğen
Tepkiler: bikergrrl
güzel konu ama gördüğün gibi kimse sana dönem ödevi için yardım etmiyor iş gene başa düştü galiba
:D
tüm resimler çok güzel .. toprak ana işte başka neden bilirkii yaptımı böyle yapıyor harikanın harikası:)

konuyu saptıranlardan biride benim galiba üzgünüm...:(

bitkiler güneş ışığını kullanarak CO2 i O2 ve glikoz (şekere) dönüştürebilen canlılardır.
tabikide çiçekli ve çiçeksiz bitkiler vardır. Çiçeksiz bitkilerin en önemli örneği deniz ve göllerde yaşayan planktonlardır. Bu organizmalar fitoplankton olarak adlandırılır ve bir kısmı koloni halinde yaşadığı için bitki kategorisine girerler ama biyolojide tohumsuz bitkiler olarak adlandırılırlar bu bitkiler tozlaşma olmadan sporlu ürerler ve çiçekli değillerdir. en bilindik olanları chara (şara), spirulina, zygnema gibi bitkilerdir ve genelde tatlı sularda yaşarlar.

Geri