Scudo Sports

Cervelo S2

Scudo
@kutay özdemir

Tşk.Zaten Cervelo kadrolarını değişik kategorilerde yapmaya başladıktan sonra diğer imalatçılarda benzer kategorilere girdiler.
Yani her yıl yeni bir isim altında daha pahalı bir kadro yerine değişik amaçlara hizmet eden kadrolar.
Sadece Trek değişik furş borusu uzunluğu ile yaklaşık bir program sunuyordu.

Cervelo S sınıfı:
Aerodinamik,eski Soloist yani Tri yapabilirsiniz. Başka bisikletçilerden "yardım" almadan yanlız sürüşler için ideal.

R sınıfı:ve R SL
Daha çok dağlık alanlar,peleton sürüşleri için.

RS:
Furş borusu biraz daha uzun ve dolaysıyla daha dik durarak kullanmak isteyen sporcular için.

P serisi:
Tri ve zamana karşı kadrolar.

T:
Pist kadrosu.

Salim için:
Swisstop Flash Sarı balatalar bunlar. En iyi karbon jant balataları.Mantar bazlı Corimalardan daha iyi.
(link)

tam profosyenel etli butlu doymuş bisiklet görünümüyle korkutuyor yalnız ayrıntılarıyla çekseniz bu bisiklet ayrıntılarıyla incelenmek ister her bir parçası bir bisiklet fiyatında darısı tüm sevenlere

• Beğen
Tepkiler: Selçuk Çilek
Aerodinamik yönden baya iyi olmuş.Bu bisiklete bir de iyi bir aerodinamik forma iyi gider.Formasız binilmez bu alete.Asfalt yolda yüksek ortalamalar ister bu alet.Uçak olarak XB70,SR71,YF23,F22,Extra 300...v.b.Araba olarak Formula arabaları,Grand Tourismo,Prototip Lite...v.b. rakip olabilirler bu makinaya.Daha aşağısı bu makinaya hakaret olur.

Selçuk abi konu başlığı altındaki yorumları baştan sona şimdi okuyabildim. Malzeme seçimlerini öylesine yapmadığını tahmin ediyordum ve yanılmamışım.. Yalnız teker setiyle ilgili bir sorum olacaktı.. Niçin hazır bir set tercih ettiniz ? Mesela Tune Mag/Mig, Zipp 188/108 yada en azından American Classic 205/Micro göbekler ve Zipp, Edge yada bu ayarlarda başka marka semi-aero composit jantlar ile güzel bir set yapılabilirdi. Sonuç ??? "bilmiyorum :)" ama tahmin ettiğim tek şey daha hafif olacağı

• Beğen
Tepkiler: Selçuk Çilek
@Güney Tuncer

Bisikleti topladığımdaki beden ağırlığım ile güncel ağırlığım arasında 9kg fark var.Yani 9kg zayıfladım.Dolaysıyla parametrelerde farklılıklar olurdu. Seçenekler sonsuz.
Hazır teker seti: Garantili.Fabrika çıkış test raporu var.
Bugün olsa yine fabrika çıkışlı bir set seçerdim veya değişik komponentlerle "wheelbuilder.com" gibi bu tip karbon setleri toplamaya uygun kurumu seçerdim.
Test parametreleri.
Akord için hem yatay hem dikey hem de merkez dizimi gözden geçirilir.Bunların toleransları vardır.Örneğin yatay ölçümde karbon tekerlerde bu 0.3mm dir,Alu tekerlerde 0.2mm dir.
Dikey ölçümde karbon için 0.5mm,Alu için 0.3 mm dir.
Tel gerilimi:
Ön radyal teller için bu 100-120kgf arasıdır.
Arka sol (2x) için bu 70-90kgf arasıdır.
Arka sağ (2x) için bu 110-130kgf arasıdır.
Yukarıda yazılı ölçümler fabrikada dijital ölçerlerle test edilir.Yani dijital mikrometre ve dijital gergi ölçer.
Türkiyede bu seti bu toleranslara göre kuracak bir usta yok. Usta olsa aygıtı yok.
İyi karbon teker seti kurmak kendi başına bir bilim.

Malzeme:
Benim toplama bir teker setinde göbeklerde "gidebileceğim" en uç
nokta DT Swiss 190 setidir. Tune ,Extralite ve AC asla kullanmam.
Zipp olamaz çünkü full karbon clincher jant imal etmiyor.
Bu nedenle HED te olmadı.
Gigantex C50 jantlar/Sapim CX-Ray aero teller ve hafiflik/sağlamlık olarak onay verebileceğim Joytech göbekler
(çünkü klasik J bükümü tercih ediyorum)ve fiyatıyla, Token C50 teker seti benim şu anda sahip olmak istediğim "en iyi" set.
Bu önümüzdeki sezonda hala böyle mi olur?Yoksa Reynolds,Edge,FFWD veya Easton mu olur?
Bisiklet şu anda zaten UCI limitinden 190gram ağır.
Sadece farklı bir teker setiyle onun altına düşecek.
Bekleyelim.Görelim.
Seiamlar.

Dijital mikrometre den kastım bu cins bir teker dizim ve akort ölçer.

@deore79

Evet abicim .DT Swiss e her zaman saygı duymuşumdur. Ama karbon aero teker piyasasına (yol bisikleti) yeni girerek 3700 ile 4000 USD arası (ABD fiyatı) fiyatlandırmada hata yaptılar. Çünkü rakip çok.
a) 46 lık ta Reynolds 46UL C .Göbekleri DT 240 ,telleri DT Aerolite ve 2010 model 2500 ile 2800USD. 2009 modelleri 800USD daha hesaplı alabilirsin. Ağırlık farkı 30gr gibi DT lehine olmalı.
b) 66 lık ta Reynolds SDV66 var. Bu ölçüde ağırlık farkı 175 gram DT lehine. Ama fiyat farkı da yaklaşık 1800-1900 USD DT aleyhine.
Özetle clincher tekerlerde DT nin işi zor. Tubular da daha da zor. Reynolds dışında Zipp çok zor bir rakip.

Belki bir çılgınlık yapıp clincher ısrarımdan vazgeçer eski yol bisikleti yıllarıma dönerim. Eskiden sadece tubular vardı. Ve tubular tekerlerde örneğin Easton EC90 SL Aero var. 1330gram ve USD.1000.00 ile 1200 arası.
Kış sezonunda çalışıp biraz para kazanalım

@Mehmet GÜZELYURT

Arkadaşım tüm bisikleti iki kartonda yanında getirdi.

Geri