Scudo Sports

Cennet Mahallesinde Salcano City Fun 70 ve Geotech Neon bisikletlerim çalındı.

jackassox

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba,

27 haziranı 28 hazirana bağlayan gece şifreli kapısı olan aparmanımıza girip otoparktan bisikletlerim çalındı. Benim dışımda bir komşumun daha yeni bisikleti kilidi kesilerek çalınmıştır.

Bisikletlerin markası ve modelini başlıkta belirttim.

Küçükçekmece Polis Merkezine gittim ve "Yapacak birşey yok" ifadesiyle karşılaştım. Apartmanızmı çok işlek bir cadde üzerinde ve bir sürü mekanın güvenlik kamera görüntülerinde elbet mevcuttur ancak gelip bakmıyorlar.

Salcano'nun gidon kısmında ve City Fun 70 yazan yerinde birer adet sürtünme mevcut. Görüldüğünde tanınabilir. Geotech Neon'un ise elcik yerleri eskimiş durumda, kondüsyonu Salcanoya göre daha kötü.

Gören, duyan olursa ve bana bildirebilirse çok mutlu olurum.

Şimdiden çok teşekkürler.

Scudo
@jackassox Geçmiş olsun... Benzer şekilde benimde geçen yıl 2 bisikletim çalındı. Hırsızların olduğu yeri bulup kamera görüntülerini bizzat kendim teslim ettim. Ona rağmen bişey çıkmadı. İnşallah bulunur.

Teşekkür ederim. Buradan bir arkadaşımın önerisiyle konuyu açtım. Arada Letgo ve sahibinden ilanlarına da bakıyorum. Size de geçmiş olsun.

Hırsızlık ve polis temalı bir anımı buraya bırakayım;
Park halindeki aracımızdan teyp çalındı. Karakola gittik, olayı konuşup çayımızı içerken içeri elinde çuvalla bir adam (Teyp hırsızı - komiser aramış çağırmış) geldi. Komserle selamlaşıp 6-7 tane teyp çıkardı. Kusura bakmayın bu mahalleden olduğunuzu bilmiyoduk dedi. Teybimizi verdi özür diledi gitti. Komiser "Hepsini nasıl içeri atalım daha beter oluyolar hapis yattıkça, misal bu gelen neler yapıyo ama içeri atsak çocuğu da yapacak..." gibi bizi şok içinde bırakan cümleleri sıralayıp teybimizle eve yolladı bizi. Size söylenen yapcak bişey yok cümlesi de bunun özet hali aslında. Hırsızlar, yerleri, yöntemleri biliniyor. Müdahale edilmiyor sadece.
EK; Örnek mah. içinde bir sokağa girmiştim trafikten kaçmak için. Bahçelerinde parçaları sökülen onlarca bisiklet ve motorsiklet, sokağın başında polis aracı var. Daha sonra letgo'da çok denk geldim Örnek Mah. adresli 12 yaşında kullanıcı Dİ2 aktarıcı satıyor. Almaya giderseniz mahalle korkutmasın, polis aracı sokağın başında hep.
Bisikletinizi evin içinde tutup evi sigortalatmak veya büyük şehirlerden çekip gitmek gerekiyor. Geçmiş olsun tekrardan.

@BerkEvren Hani bi laf var ya, "malına sahip çık, hırsızın başını belaya sokma" diye. İşte tam o hesap. Bugüne kadar yalnızca bir kez mahkemeye başvurdum bir hırsızlık olayı ile ilgili olarak, ondan sonra tövbe ettim. Hırsızdan çok ben süründüm. Bu ülkede bişeyiniz çalındı mı üstüne bir bardak soğuk su içip keyfinize bakacaksınız. Malınız kıymetli ise gözünüz gibi bakacaksınız, çelik kasaya filan koyacaksınız, ya da benim gibi her şeyin en ucuzunu alacaksınız ki çalındığında fazla üzülmeyin.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
@Trekkie ülkede kendi güvenliğimizi sağlamak ve tedbirli olmaktan başka çaremiz yok artık maalesef. Ortalıkta kısa yoldan zengin olmak isteyenlerin sayısı epey arttı. Merak ediyorum bu durum nereye kadar böyle devam edecek.

Bu arada fotoğraf konulsa iyi olur belki gören olur.

@BerkEvren
Gülünecek gibi değil ama gülüyoruz işte.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
"Yapacak bir şey yok" mu? dediğiniz gibi illa ki bi güvenlik kamerasının önünden bisikletle geçmiştir. ya da bir gören olmuştur.

@jackassox
Eğer rica ile etraftaki esnaftan, apartmanlardan hırsızın kamera görüntülerine ulaşabilirseniz savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Polis merkezi yapmazsa savcı yaptırır.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Geri