Scudo Sports

Çekiş Gücü

Kara657

Üye
Tepki
0
İsim
Alp Ö.
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün birisinden duydum bisiklete takılan bir parça sayesinde çekiş gücü artırılabiliyormuş. Yokuşlarda daha rahat çıkış sağlanıyormuş sizin bir bilginiz var mı nedir bu parça?

Scudo
Mega Range dişlisi olabilir mi?
http://volkanbisiklet.com.tr/image/cache/data/mf-tz31-800x640.jpg

Nedir bu biraz anlatabilir misiniz?

@Barış Onur

Aaah ah bu dişliyi ne çok kullanmıştım. Arkasında 2 m. Römork bağlı bisikletle dimdik rampaları aştım çoğu zaman. Saygım sonsuz bu dişliye. Severim kendisini.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Araştırdığım kadarıyla dediğim şey sanırım bu. Teşekkür ederim.

Güç, uygulanan kuvvet ile gidilen yolun çarpımıdır. Megarange gibi büyük arka dişli kullanırsanız pedala daha az kuvvet ile basarak gidebilirsiniz ama gideceğiniz yol azalır (yavaşlarsınız).
(link)
Çekiş gücünü arttırmak istiyorsanız ya bacaklarınızı güçlendireceksiniz, ya da şöyle birşey takacaksınız:
(link)

shımano megarange kullanan var mı tavsiye ediyor musunuz

hız konusunda son dişli çok yetersiz mi

magarange denen şey 34 dim mi ? benim ki 36 diş :D

en büyük dişli iyi de en küçük dişli de önemli

o da büyük kalırsa o zaman sıkıntı olur

• Beğen
Tepkiler: umut3114
Arkadaşlar konu açamıyorum neden bilmiyorum ama buraya yazmam gerekiyor cevap verirseniz sevinirim şu bisiklet nasıldır lütfen yardım edin (link) fazla bütçem yok bu yüzden bu bisiklet.

@umut3114
o paraya değmez. (link) bu bisikletin aşağısına düşmezseniz bütçe olarak sizin için daha iyi olur. göbekleri kalitelidir. daha düşük fiyatlılardan alırsan göbekler kısa sürede sorun çıkarır masrafa yol açar.

• Beğen
Tepkiler: umut3114
@2265124 ben kullandim. Bayir cikarken muthis. Ama duz yolda yiz konusunda son dis tatmin etmiyor. Ortalama kotu de degil.

@Kara657 cok dik bir yokus var zonguldak tarfinda (koyler daglik ve diktir zaten bilen bilir) rampa cikarken hafif bile kaldigini hissettim lakon hiziniz oyle bir yavasliyor ki yuruyerek iki kat hizli cikarsiniz sanirim:)

• Beğen
Tepkiler: 2265124
Çekiş sisteminin babası burada :) (link)
42 diş
Tabii her sisteme olmuyor, birçok kısıtlamaları var. 1x11 veya 2x10 sistemlere uygun.

teşekkürler son dişli konusunda soru işaretleri var kafamda düz yolda sorun olacak gibi geliyor

Geri