Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

sizin lastiklerinde fotolarını bekleriz :) tabii yorumlarınızıda...

Scudo
Yoğun olduğum için foruma çok bakamıyorum.özelden mesajla soru soran arkadaşlar sorularını bu konu altında sorarlarsa diğer arkadaşların cevaplayacağını düşünüyorum.en yakın zamanda foruma tekrar girebilmek dileğiyle.Hayırlı günler

Bende lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Dün ufak bir ıslaklığın olduğu virajda hiç ummadığım anda lastik kaydı ve düştüm. Nasıl bu kadar kolay yolu bıraktı lastik çok şaşırdım.Arkamdan gelen araba zor durdu. El bileğim ve elim biraz şiş hala. Moralimi bozdu bu olay. Lastik tavsiyelerini bekliyorum.

Birde fotoğraf paylaşayım.https://www.bisikletforum.com/a/img16/3027/w0bf.jpg

Şu aralar tekerleklerimi değiştirmeyi düşünüyorum ve gözüme kestirdiğim bir kaç model mevcut. Seçim süreci hakkında yardımlarınızı/tavsiyelerinizi bekliyorum.

Öncelikli olarak şunu belirteyim, bisikleti genelde şehir içinde asfalt zeminde kullanıyorum ancak yavaş yavaş stabilize ve yer yer arazi koşullarının hakim olacağı yollara çıkmaya başlamak üzereyim (ama ağırlıklı kullanım alanım asfalt olacak). Bu nedenle beni asfaltta yormayacak, arazide de yarı yolda bırakmayacak bir tekerlek arayışı içindeyim.

Şimdilik gözüme kestirdiğim tekerlekler şunlar, eğer bunların dışında tavsiyeleriniz varsa onlara da açığım.

1. Continental Touring Plus Bike Tyre -> (link)
2. Continental TownRide City Road Tyre -> (link)
3. Schwalbe Marathon Mondial Road Bike Tyre -> (link)
4. Schwalbe Land Cruiser Road Bike Tyre -> (link)
5. Michelin World Tour Bike Tyre -> (link)

@Sefa.

aynı siteden aldığım land cruiser daha gelmedi diş yapısı bizim cst ile neredeyse aynı, bende toprak yolda cst yol tutuşundna memnun olduğum için birazda bunu tercih ettim, sitede stok seçeneklerini kontrol edin bence asfalt ağırlıklı olacagından 35 yada 32 almak gerekiyor 37 yada üstü her ne kadar fark az olsada bence hız düşümüne yol açar. ben michelin city lastikle land cruiser arasında cok kaldım bakalım. tercih edeceğiniz michelin world tour lastikte delinme koruması yok dikat edin, aslında lastik seçiminizde bütçe önemli marathon mondial en iyi seçim gibi duruyor sizin tercihlerde

• Beğen
Tepkiler: Sefa
continental touring plus taktım bisikletin duruşu değişti, daha önce yollarda cam kırıklarına denk gelince tedirgin oluyordum, dün gece resmen mayın tarlası gibi bi yerden geçtim, heryer cam kırıkları doluydu ama hiç birşey olmadı.. dış lastik dediğin dayanıklı olacak ki bisikletten keyif alabilelim :rolleyes:

yeni lastiklerin bisikletinin görünüşünü oldukça değiştirmiş, ben bayaa beğendim. yanları reftektörlü sanırım. tabii dayanıklı olması zaten en büyük artısıdır illaki. eseneye değiştirmeyi düşünüyorum ben de. muhtemelen sizinkilerden alırım netten.( gerçi bulabilirsem 32 lik alırım herhalde)yalnız birkaç sorum olacak: cst lerin yanakları tırtıklı, sizinkilerde yok gibi sanki, arazi de çok fark eder mi? birde, cst ye göre asfaltta sürüşü nasıl?

tozlu toprak yolda tutuş farkediyor cst ye göre conti ler asfalt için tasarlanmış genelde, hafif toza batma durumu olan yollarda kayma yapıyor az az ama çok etkilemez, ben tercihimi daha cross lastikten yana kullandım. asfaltta kesinlikle daha rahat bir sürüşü var daha yumuşak çok farkediyor cst ye göre, Türkay Bey daha çok kullanmıştır onun ağzından duyalım farkları ben eşimin bisikletinde kullandım bir kaç km kadar sadece

• Beğen
Tepkiler: erphan
@Emrah Bey; Yorumunuz için teşekkür ederim.
Bütçe olarak beni engelleyen tek nokta, gümrükte uygulanan 75 Euro sınırı. Bu yüzden 2 tekerleğin bu sınırı aşmaması yönelik bir arayış içerisindeyim. Cımbızla ayırdığım modellerin dışında ya dümdüz yol lastiği ya da boş dişli mtb lastiği profilinde tekerlekler mevcut ama ben bu ikisinin tam ortasında bir şey arıyorum. :)

@Türkay Bey; Açıkçası orjinal tekerleklerden yana, şehir içinde bir sıkıntım yok. Yerdeki cam kırıkları şu ana dek sadece geçen pazar günü ufak bir sıkıntı yaşattı o kadar. Orjinal tekerlekler nedense asfaltta kullanışlıyken asfalt dışı zeminlerde yetersiz kalacakmış gibi görünüyor. Bu yüzden tekerlek bazında biraz güçlendirmek istiyorum benimkini.

---
Bir de şunu sormak istiyorum;
İç lastik 700x35C olarak kalırken, dış lastiği 32C ya da 37C şeklinde, iç lastiğe göre 1 boy büyük/küçük olarak kullanmak herhangi bir sıkıntı yaratır mı?

• Beğen
Tepkiler: Emrah ONAN
@Sefa.

iç lastik büyük ihtimal uyar 37 ye de 32 ye de çünkü iç lastikler belirli aralıkları destekler ama büyük dış lastik olunca daha fazla şişirmek gerekeceğinden patlama riski daha yüksek olacaktır mantık olarak, ayrıca lastik sizde cross tarzı istiyorsunuz anladığım kadarıyla (link) ve (link) bunlarada göz atın;)

• Beğen
Tepkiler: Sefa
Aslında ne istediğimi bende pek bilmiyorum (yani ne istediğimi biliyorum ama tür/kategori ismi olarak bilmiyorum). :D

Maksadım şu; kendimi yeteri kadar geliştirdikten sonra Kartepe turuna çıkmaya niyetliyim. Bunun için de mümkün mertebe rampalı sahalarda alıştırma yapmam gerekiyor ki bunlar için en uygun sahalar da şehrin dışındaki stabilize ya da toprak yolların hakim olduğu alanlara düşüyor İstanbul'da. Bu antrenmanlarımda ya da Kartepe yolunda tekerlek yüzünden keyfim kaçsın istemiyorum ama sırf bunun içinde MTB özellikli bir tekerlek istemiyorum çünkü günlük kullanımımı asfalt yüzeyde yapacağım için MTB profilli bir tekerleğin beni yoracağı kanısındayım.

Bu tekerlek mevzusu ne pis bir şeymiş ya. Bisiklet alırken hangi modelin seçilmesi gerektiği hadisesinden daha da çok kafa yoruyor.

Merhaba arkadaşlar sizin yazdıklarınız ve tavsiyeler üzerine bende carraro sportıve 225 alabilirim diye düşündüm satış noktalarına baktım en yakın satış noktasını aradım Kısmet bisiklet (istanbul pendikteyim) maalesef ürünün bittiğini 224 ünde bittiğini söyledi sizin bildiğiniz ist. anadolu yakasında bir yerlerde var mı acaba?
Birde yeni başlayan birisi için bulamazsam başka önerileriniz var mı? Mesela (link) , https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=120379 , https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=116642 bunlar arasından tercih edebileceğim var mı sizce?

Herkese merhaba
Geçen hafta aldığım Sportive 224 ile bende sizlere katılmış bulunmaktayım.Öncelikle bu başlığı açan arkadaşa çok teşekkür ediyorum.Carraro almama bu paşlık altında paylaşılanlar sebep oldu.
Bisikleti 2.el olarak aldım.Benden önceki ilk sahibi 2013 Nisan da almış fakat kadro boyu kendisine küçük geldiğinden ve yol bisikleti almayı düşündüğünden bunu bana sattı.Bisiklet çok kullanılmamış,gayet temiz durumdaydı.Üzerindeki suluk ve barentlerin haricinde herşeyi orjinal.
Ben aldıktan sonra Luminox marka ön-arka far ilavesi yaptım ve seleyi daha rahat bir seleyle değiştirdim.Yeni aldığım selede Selle Royal.
Pazartesi akşamı Gürpınar sahilde biraz dolaştım,çok zevkliydi.Salı akşamı birkaç tur daha atmak istedim ama arka lastik sönmüş yada patlamış.Zaten lastiklerini değiştirecektim,bu olayda vesile olacak.
Bunlarda aldığım gün çektiğim resimleri
http://t1308.hizliresim.com/1d/w/s0n9x.jpg
http://u1308.hizliresim.com/1d/w/s0nx2.jpg

• Beğen
Tepkiler: Emrah ONAN
alalı 2.5 hafta olacak hergün 15km civarı sürüyorum ama hem ön hem arka vites geçişleri sorun çıkarmaya başladı, alırken kutudan açtılar kurdular yağ falan sürmediler sanırım ben görmedim yani 0 bisiklete yağ sürülüyor mu? ön vitesi 1e indirmiyorum zaten hiç arkada 4-5-6-7'de kullanıyorum. birde bu akşam pedali her 360' döndürdüğümde çıt diye ses geliyor vitesten mi pedalden mi anlayamadim

@Barış.T

yeni bisiklet yağlanır tabi ilk kurulum aynı zamanda ilk bakım diye geçer, vites ayarları ilk ay içinde bozulabilir sizinde kullanımına alışmanız gerekiyor bu süre içerisinde ne zaman ne kadar viteslere basılacağını falan, çıt sesi de sadece tahmin olmakla birlikte ön aktarıcının vites telinin fazlalığı aynakola her geçişti sürtüyor olabilir bende olmuştu:))

@Sefa.

sefa bey önerdiğim lastikler mtb lastiği değil şehir lastiğidir, yani ortada lastiğin devamlı kesintisiz asfalta değeceği bir hat ve kenarlarda da ,cross tarzı lastiklerde çıkıntılar toza toprağa daha çok tutunabilsin diye diğer tarzda ise michelin city veye conti touring plus gibi kenarlarda çıkıntısız fakat su tutuşu için su kanalları hafiften, her iki türde city ve trekking diye geçer yani hem asfaltta hem hafif arazi şartlarında kullanmak üzere tasarlanmıştır,
karar vermeniz çok zor değil aslında %80 ve üstü asfaltta kullanacaksanız conti touring plus ve michelin city tarzı lastik alın ama %60-%70 gibi asfalt geri kalanda topz toprak kullanırım diyosanız ross tarzı lastik alın bisikletlerimizdeki CST cross lastikler gibi;)

@Alper Ütebay

Alper bey bisikletiniz hayırlı olsun lastik inmesiyle ilgili aklıma gelen şey, başıma da gelmiş olan kargo esnasında yada taşıma esnasında iç lastiğin sibobunun baskı görmesi sonucu sibop kenarları ve iç lastiğin birleşim yerinden hafif delinip yavaş yavaş inmesine sebep olması, bir kontrol edin/ettirin derim
saygılar...

@Barış.T

bisikleti size satarlarken 3-4hafta sonra getirin ilk bakımını yapalım demediler mi? belli bi kullanım süresinden sonra genel bi kontrol yapıyorlar ve varsa şikayetlerinizi dinliyorlar, en azından benim aldığım yerde böyle oldu :rolleyes:

Geri