Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Murat Ozgul

sitede ince sibop girişi var diyor şişirmesi lazım.

Scudo
@KADİR ERKUL

ooo siyah beyaz renklerde carraro gerçekten cool muş :) bilmiyorum beşiktaşlı olduğumdan mıdır nedir, çok beğendim :) kırmızı suluk ta ayrı bir kontras kazandırmış ;) sanırım sizin 2. bisikletiniz bu. eğer öyle ise güle güle kullanın. buarada diğer bisikletiniz ile bir performans kıyaslaması yaparsanız seviniriz. hoşçakalın

@omergozubuyuk

Hoşgeldiniz :) hayırlı olsun. kazasız ve keyifli pedallar dilerim :)

@Murat Ozgul

siz de aramıza hoşgeldiniz :) hayırlı olsun. kazasız, keyifli bol pedallar dilerim size de. boyunuza göre bence uygun bir kadro almışsınız(51). bu bisiklete 26'' jant takılır mı bilmiyorum ama bence denemeyin hiç :) bisikletin kontrolu aslında çok kolay. biraz tecrübe isteyen bişi sonuçta. unutmayalım, eğer bisiklet yavaş gidiyorsa büyük viteste kontrol ve dönüşler daha kolay olur.benim bisikletin freni, v frenden sonra inanılmaz diyebilirim. hafif bir parmak hareketiyle bile duruyor. motorsiklet freni gibi neredeyse. bizim 51 kadro 225 ler aksesuarsız +/-14.5 kg.

@Emrah ONAN

bu lastiği pek çok kişi tavsiye ediyor. ben de ilerde( sanırım seneye, hele bir eskisin de şimdikiler), daha iyi birşeyler çıkmazsa bununla değiştirmeyi düşünüyorum. gerçi biraz pahalı ama en azından patlamaya dayanıklı. sanırım ALTINBAŞAK arkadaşımız da bunu düşünüyor. alıpta kullanan arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa süper olur.

@Murat Ozgul

arkadaşım kafan hiç karışmasın. olay çok basit 2 nolu kol vites küçültürken diğeri, aynı vitesi büyütür.( gidonun sağ tarafındaki 2 küçük kolcuk arka vites içinken diğeri ön vites içindir)

ya sırf piyasa araştırması yapmak için 2 yere sordum eskişehirde. 2 si de yok dedi 224 için. 2014 te de bence isim değiştirip bunu yerine bişey koyacaklar. alsam da zaten ağustos sonu eylül başı gibi alabiliri. 2014 ü beklemek mi daha iyi yoksa bulursam alayım kafam karıştı.

Schwalbe Marathon ve Marathon Plus için en çok dikkat etmeniz gereken şey, lastiklerin ağırlıkları arkadaşlar. Lastik başına 750 gram ile 1 kilogram arasında ağırlığı var. :) Feci şekilde dayanıklı Marathon serisi. Marathon'da 3mm, Plus'ta ise 5mm kalınlığında koruyucu şerit var. Fakat dediğim gibi, iki lastik toplamda 1,5 ile 2 kilogram kadar ağırlık yapacak. Bunlar normal ağırlıklar değiller ne yazık ki. Mevcut lastiğinizin ağırlığını ölçerek, bisikleti ne kadar ağırlaştıracağını hesaplayın.

Daha hafif ama daha az koruyan dayanıklı lastiklere örnek olarak Maxxis Detonator serisini öneririm.

@U.Korkmaz

Boyuna uygun kadro bulursan elbette al. Yoksa; Kron Tourer 24 V, Salcano City Sport 40 gibi alternatifler var. Hatta biraz daha ekleyerek City Sport 30 alırsan, 27 vites ile başlamış olursun.

@ahmetcan44

nasip kısmet. kafamda carraro marka olarak kalmıştı. ama artık elime geçen ilk fırsatta almak istiyorum. bakalım ne olacak.

@ahmetcan44

maxxis overdrive city maxxprotect yada michelin city protect ama değiştirince 35 yerine 32 alırım diyorum sanki lastik hızı baya sınırlıyor gibi geliyor bana ne kadar + / - olur acaba

224 / 225 kullanan arkadaşlar arka vites attırıcıdadan kaynaklanan belli bir hızdan sonra pedalda hissettiğiniz titreşim sizde de varmı beni rahatsız ediyor sürüşe bir etkisini görmesemde

@Emrah ONAN

Ne zamandır söyleyecektim.bende de böyle bir titreşim var.nedendir acaba?Dediğiniz gibi yüksek hızlarda oluyor.

Arkadaşlar benim bisikletimde bugün ön janttan belli bir yerde çıtçıt ses geliyor bir anlam veremedim göbekten değil acaba yeni olduğu için jant akortu bozulmuş olabilir mi rahatsız eden bir ses değil ama bisiklet 3 günlük

yazmayı unutmuşum servise götürdüm titreşim için geçenlerde usta kullandı bir süre hız da yaptı ben anormal birşey göremedim dedi nasıl göremessin dedim resmen titriyor işte, biraz daha kullanın madem devam ederse bir kaç günlüğüne bırakın nerden geldiğini anlamak zaman alabilir dedi ama ben geçen gün buldum arka aktarıcıdan kaynaklandığını bugün götüreceğim yine bakalım.

• Beğen
Tepkiler: Altınbaşak
ön diskin üzerinde bir uyarı yapıştırıcısı var onu sökersen sorun hallolur bendede öyle oluyordu balataların arasına girince ses geliyor

@Emrah ONAN

arka attırıcıyı gerdirdik titreşim nerdeyse hissedilmeyecek kadar azaldı, denemiştim ama az yapmışım daha önce bir kaç denemeyle sorun halloldu
lastikleride ön 55 arka 60 yaptım daha iyi oldu sürüş

• Beğen
Tepkiler: erphan
''lastikleride ön 55 arka 60 yaptım daha iyi oldu sürüş'' derken ne demek istediğinizi anlayamadım? açıklarsanız sevinirim. buarada ben zaten çok fazla kullanamıyorum son haftalarda, özellikle yüksek hızlara çıkmıyorum zaten ama pedal da titreme sorunu yaşarsam dediğinizi yaparım. teşekkürler :)

Selamlar, Carraro Sportive 224 ile aranıza katıldım.. Birkaç saat önce FB stadının ordaki ileri bisikletten aldım.. 780 lira 12 taksit ile..

Alırken bir kaç bişey ver bana aksesuar diye rica ettim fiyatta taksitli olduğu için pazarlık yapmayınca.. Zincir koruma, zil ve reflektör önerdi.. tamam dedim.. ancak zincir koruma için kılıf tarzı bez olanlardan beklerken siyah bant yapıştırdı oraya.. çok önemli değil.. 45 lira olduğunu iddia ettiği bir eldiveni de (jelli, daha bakmadım piyasada ne kadardır diye ama ilk sürüşümde rahattı eldivenler) 20 liraya verdi.. düz 800'e almış olduk..

Diğer ekipmanların gördüğüm kadarıyla (kask dahil) internette fiyatları daha ucuz o yüzden başka da bir şey almadım.. şimdi ekipmanlara bakıyorum netten..

bir 5 - 10 dakikaya fotoğrafını da yükleyeceğim.. (ne gerek varsa :) hepsi aynı işte :)

ya burda ya DH'de bir elcik mevzu görmüştüm, Altınbaşak ya da erphan yazmış olabilir, çok memnunlardı.. bilen varsa linkini paylaşabilir mi ? bulamadım forumun içerisinde..

erphan beyin açtığı konuda geçmişti diye hatırlıyorum o elcik muhabbeti. -> kısrağım, carraro sportive 225

Ben İstanbul'da yaşadığım için gittigidiyor'dan sipariş verdim ve 2 gün içerisinde elime ulaştı. "Velo elcik barend" diye aratırsanız GG'de, ilgili sonuçlara ulaşabilirsiniz. :)

@fatihto
Fotoları ben istedim ama yavaş yavaş sizin düşüncenize katılıyorum :D ama olsun herkes kullandığı bisikletini aksesuarlarını felen göstermekten mutlu oluyor bence böyle devam edelim :D
elcikler erphan abimiz kullanıyordu.Velo brendli elcek diye geçiyor.netten çok kolay bulabilirsiniz.
bu arada hayırlı olsun.Salcano 27vs den vazgeçtiniz heralde :)

@Sefa.N

Hocam sizin fotoğrafı alamıyacak mıyız? :D

@ALTINBAŞAK

Valla fotoğrafa niyetliyim bende ama aksesuarlarımın tamamlanmasını bekliyorum. Neticede herkesin kadrosu, tekerleği aynı. :p

Geri