Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Murat YIL

Bisikletleriniz hayırlı uğurlu olsun. Allah eşinizle birlikte kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin.

Scudo
Sele ve gidon ayarlarıyla oynayarak optimum rahatlığı elde etmeye çalışırsanız kadrodan kaynaklanan 2 cm yi büyük ölçüde telafi edebilirsiniz diye ümit ediyorum
@Murat YIL

Aksesuarlarım gelmeye başladı Çinden, 4 ayrı sipariş vardı barend li ergonomik elcik geldi 10 günde ama gidon borusunu içine giren montaja sahip ayna almak zorunda kalmıştım geçen hafta trafikte kullandığım için uyduramadım ikisini biraz yontmak gerekecek bir taraflarından belki gaza gelirsem uydururum:)

edit: kaskım da geldi şimdi ptt ve yurtdışı sorgulamalarda halen Çin de görünüyordu

böyle bir konu açtığı için Sn. ALTINBAŞAK arkadaşımıza teşekkürler. Carraro sahibi olanlar/olacak olanlar için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bütün arkadaşlara kazasız, belasız sürüşler diliyorum. Bisikleti alalı 1 ayı geçen arkadaşlara bir sorum olacak. Ben bisikleti 2 Haziran aldım ve bu hafta sonu 1 aylık bakımına (2 haftalık gecikme ile) götüreceğim. Sizler bakımlarınızı yaptırdınız mı? Ne yapıyorlar 1 aylık bakımda? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Emrah ONAN
@Emrah ONAN

Elimizden geldiğince onu yapmaya çalışacağız. Ancak seleden kadroya doğru yaptığı ilk sert atlayışta küçük bir acı çekmesi kaçınılmaz. Elbette ayakkabı tabanı da yaklaşık 1 cm yukseltecektır. dolayısı ile 1 cm'lik bir problemımız var ama yapılacak fazla bırsey yok..

O zaman atlamayı geliştirmesi lazım sanırım özellikle hafif yana eğik tek ayak üzerine:)

Kendisi de bunu dün akşam söyledi. benim bunu yapmaya alışmam lazım demişti :)

@Murat YIL

224 ve 225 i aynı karede görmek beni çok mutlu etti.Bisikletleriniz hayırlı olsun.En sonunda herkesin fotoğrafı ilk mesaja eklenecek.

@Hüseyin G. KAYA
asıl ben teşekkür ederim bu konuya fotoğrafınızı koyduğunuz için.
Ben bisikleti alalı 2 ay oldu.Aldıktan 20 gün sonra 2. bakımına götürdüm.Orada adam bana aksaklıkları sordu ben de söyledim.Yani eksikleri sizin kendiniz söylemeniz lazım.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin G. KAYA
Teşekkürler. En kısa zamanda eksiklerimizi giderip biraz pedalladıktan sonra yorumlarımızı yaparız. Şahsen yaşlı vucutlar, yılların verdiği hamlık, benim kilo sorunum, sigarayı yeni bırakmış olmamın verdiği nefessizlik ile ilk yorumlarımız muhtemelen "acı- ağrı" içerikli olacaktır..

@ALTINBAŞAK

@Hüseyin G. KAYA

benim daha zamanım gelmedi ama vites fren jant ayarları yağlama gibi şeyler yapılacaktır. Çünkü üstünde yük ile mekanik olarak zorlanmamış bir bisikletin 1 ay sonra bu zorlamalar neticesinde ayarlarının kaçması olasıdır. sonraki bakımlar daha uzun süreli yapılmasının nedeni de ilk bakımdan sonra artık yük ile test edilmiş ayarlar yapılmasından dolayı bozulma şansının daha aza indirgenmiş olmasıdır. Bu sadece bisiklet için değil bu gibi bir çok mekanik komponenti içeren bütünleşik yapılarda geçerli bir durumdur.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin G. KAYA
Merhaba,

Ben de öneriler üzerine bu bisikletten satın aldım.
Henüz bisikleti fazla deneme şansım olmadı ama ön kısmı yüksek duruyor gibi geldi. Boyum 1,75 ve aldığım bisiklet kadro olarak M dendi ama cm olarak ölçüsü nedir henüz ölçmedim. Sizin boyunuzu ve bisikletinizin kadrosunu öğrenebilir miyim? Yoksa bu tip bisikletler dağ bisikletlerine göre daha mı yüksek oluyor?

evet şehir bisikletleri mtb ye göre daha büyük kadro ölçüsüne sahiptirler.sizin kadro boyunuz 46 cm ise sorun olmayacaktır ama 51 cm ise sıkıntı olabilir.

Çok iyi bir konu oldu gerçekten zevkle okuyorum konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum. Yaşasın Carraro sportive kardeşliği:) Bu arada suluk yuvası tavsiyesi olan var mı? renk uyumu önemli:) Suluk olarak eczaneden aldığım bobble karbon filtreli şişeyi kullanacağım.

ben beyaz suluk kafesi(Şehrimdeki bi bisikletçiden 3tlye aldım basit bi şey) üzerine siyah zefal suluğunu(10 tl) kullanıyorum.

Bazen 3 liralık kafes bile gayet hoş durabiliyor. :) Sonuçta renk uyumu en önemli şey.

benimde bakım yaklaştı bakalım merak ediyorum neler yapıcaklar nelere bakıcaklar zaten ön teker patladı arka tekerede çivi girdi eve gelince farkettim çıkardım tırnağa denk geldiği için arka tekerde birşey yok hayırlısı bakalım ALLAH hiç birimize kaza bela vermesinde :)

@Murat YIL

Hayırlı olsun bisikletleriniz. kazasız ve keyifli bol pedallar dilerim sizlere. elcikleri (velo barendli) ben yenimahalle deki performans bisikletten aldım. çankaya sancak mah. nde, erdoğanlar bisiklet te de satılıyor.elcikleri alırsanız, takmadan önce( ben orj. elcikleri çıkartmakta zorlandığım için jiletle kesip öyle çıkarabildim) fren ve vites kollarını alyan ile gevşetmeli. elcikleri sonuna kadar itip, ayarlayıp sıkmalı daha sonra da tekrar fren ve vites kollarını ilk ayarlarında ki gibi sıkmalısınız. bu arada eşinizin bisikletinin, 46 kadro olanından bulabilseydiniz keşke. bence zaman yakınken aldığınız yerden uygun kadrolusu ile değiştirin. ya da naçizane tavsiyem 224 ü iade edip 46 kadro 225 alın ki balgat taki güngörler bisiklette 46 sportive 225 vardı geçen hafta. 224 ü sormamıştım. arayıp öğrenebilirsiniz. ya da biara yıba çarşısına da bakabilirsiniz. hoşçakalın

@Emrah ONAN
aksesuarlar gelince fotoları bekleriz :)

@ALTINBAŞAK

katılıyorum. 224 ve 225 kardeşliği budur işte diyorum :) buarada eşim kedinize bayıldı walla.

@cimeyil
hayırlı olsun. kazasız ve keyifli pedallar size de :) benim boyum 1.78. bisikletimin kadro boyu 51 cm. ben özellikle istedim büyük kadroyu. 46 biraz küçük göründü gözüme. fakat 1.75 boy için 46 cm kadro öneririm ayrı..

@samet türk

geçmiş olsun kardeşim :( inşaattan falan mı geçtin yaw? neyse bunlar ufak tefek dertler. Allah, hiçbirimize kaza bela vermesin, bizim gibi bisiklet kullanıcılarına, güzel ülkemin bu şartlarında ne diim...ben, seneye, dış lastikler de biraz yıpranınca patlamaya dayanıklı lastikler almayı düşünüyorum şahsen. schwalbe marathon plus gibi.

@Hüseyin G. KAYA

O saatin orada durması rahatsız etmiyor mu? Bana çok sağda gibi geldi de.

Geri