Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Güle güle kullan yorumları alalım 330 ile alakalı
Teşekkürler. Yetkili servis işbilmez cahil bisikletçi olduğundan fazla tecrübe edemedim. İşim yok fren ayarı, vites ayarı yapmayı öğrendim video izleyerek. Kurulumu yaptı viteslerin bazıları geçmiyor, zincir sürtüyor, balatalar da diske sürtüyordu. Fren, vites ayarlarını yapmak bana düştüğünden 10 günden fazla evde yattı bisiklet. Adam kurulum tarihini bile yanlış yazmış 2022 yazmış, tükenmez kalemle 2'yi 3 yapıver diyor. 😂 kısa kullanım tecrübemle konforsuz olduğunu bilerek aldığımdan şikayetim yok. ince teker ve süspansiyon olmadığından kaldırımdan atlarken mesela plastik matara kafesim kırıldı, o kadar vibrasyonu alıyor. Yakında akort ayarı yapmayı da öğrenmem gerekecek muhtemelen. 😂Araştırma yaparken de lastiklerden şikayeti olan çok kişi görmüştüm, bence bisikletin en güzel parçası lastikleri. Bisikletçi kondisyonum olmadığı halde 30. Vitesle bile stabil sürüş yapabiliyorum. Uzun sürüşler için de biraz dik oturuş için açı ayarlı gidon iyi olabilirdi belki. Üstünde kilt, yama, alyan takimi vs varken de tarttım 13.400gr geliyor. Muhtemelen bisiklet 13kg veya altı. Fiyatına göre milletin abarttiğı seviyede değil bence. 15-16 kg yazanlar bile görmüştüm almadan önce, nerelerinden atıyorlar bilemiyorum. 😂 giant roam alacaktım ben o 13.500 kg idi. Trek fx2 de alacak oldum o da 12 kg seviyelerinde idi. Ve bu fiyat seviyesinde ithal markalarda aynakol bile markasiz. Donanım sebebiyle carraro tercih ettim. Bu fiyatlara oluru bu kilolar zaten. Diğer yerli markalarda daha hafifi olsa bile ben tercih etmezdim zaten. Bisan trx8600 deore tercih edebilirdim belki o da hiçbir yerde yok. Fabrika uretmiyormus.
Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler.
Teşekkürler. Size de kazasız sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: OmerMuratYıldız
Scudo
Teşekkürler. Yetkili servis işbilmez cahil bisikletçi olduğundan fazla tecrübe edemedim. İşim yok fren ayarı, vites ayarı yapmayı öğrendim video izleyerek. Kurulumu yaptı viteslerin bazıları geçmiyor, zincir sürtüyor, balatalar da diske sürtüyordu. Fren, vites ayarlarını yapmak bana düştüğünden 10 günden fazla evde yattı bisiklet. Adam kurulum tarihini bile yanlış yazmış 2022 yazmış, tükenmez kalemle 2'yi 3 yapıver diyor. 😂 kısa kullanım tecrübemle konforsuz olduğunu bilerek aldığımdan şikayetim yok. ince teker ve süspansiyon olmadığından kaldırımdan atlarken mesela plastik matara kafesim kırıldı, o kadar vibrasyonu alıyor. Yakında akort ayarı yapmayı da öğrenmem gerekecek muhtemelen. 😂Araştırma yaparken de lastiklerden şikayeti olan çok kişi görmüştüm, bence bisikletin en güzel parçası lastikleri. Bisikletçi kondisyonum olmadığı halde 30. Vitesle bile stabil sürüş yapabiliyorum. Uzun sürüşler için de biraz dik oturuş için açı ayarlı gidon iyi olabilirdi belki. Üstünde kilt, yama, alyan takimi vs varken de tarttım 13.400gr geliyor. Muhtemelen bisiklet 13kg veya altı. Fiyatına göre milletin abarttiğı seviyede değil bence. 15-16 kg yazanlar bile görmüştüm almadan önce, nerelerinden atıyorlar bilemiyorum. 😂 giant roam alacaktım ben o 13.500 kg idi. Trek fx2 de alacak oldum o da 12 kg seviyelerinde idi. Ve bu fiyat seviyesinde ithal markalarda aynakol bile markasiz. Donanım sebebiyle carraro tercih ettim. Bu fiyatlara oluru bu kilolar zaten. Diğer yerli markalarda daha hafifi olsa bile ben tercih etmezdim zaten. Bisan trx8600 deore tercih edebilirdim belki o da hiçbir yerde yok. Fabrika uretmiyormus.

Teşekkürler. Size de kazasız sürüşler.
Onlar her yerde varlar malesef.. Ben 51 cm için sorduğumda Carraro instagram bölümünden 13 kilo olarak öğrenmiştim.

Merhaba arkadaşlar.
İlk bisikletimi alacağım nasipse. Konfor ve hız dengeli bisiklet arayışı içindeyim. Forumda da tavsiye aldım. 227, bisan trx 8500 ve peugeot t12fs. Bu üçü arasında hangisini almalıyım? İkinci El temiz 227 buldum 9 civarı garantili. Ama ikinci el tabi. Sıfır mı almak mantıklı sizce marka ve model önerinizi alabilir miyim

Teşekkür ederim @M.Hamza.Afacan @Myali :)
Evet, o gerekliliği farkettim. Dün çok uzun bir sürüş yapmadığım halde sele biraz üzdü :)

• Beğen
Tepkiler: Myali
Teşekkür ederim @M.Hamza.Afacan @Myali :)
Evet, o gerekliliği farkettim. Dün çok uzun bir sürüş yapmadığım halde sele biraz üzdü :)

Selle Royal Shadow benim çok sevdigim bir seledir. Bisiklete ilk basladigimda 110 kg iken bile rahat ediyordum çok. Şimdi 98 kiloyum bisikletim degisti, stok gelen jelli seleyi hemen atarak, Selle Royal Shadow aldim yine. Keyifle biniyorum, vucut ergonomim ile ilgilimi bilmiyorum ama, altın kaplama sele verseler Shadowa degismem şu aralar. Mesele Yine Selle Royal Rio ve Rio moderate kullandım ile hic rahat edemedim.

Uzun süredir bisiklet sürmüyorum. Ağrılarımın dolaylı olarak bununla da ilgisi olabilir. Bir süre gözlemlemeyi planlıyorum. Ağrılar devam ederse değiştirmeyi düşünebilirim.

Selle Royal Shadow benim çok sevdigim bir seledir. Bisiklete ilk basladigimda 110 kg iken bile rahat ediyordum çok. Şimdi 98 kiloyum bisikletim degisti, stok gelen jelli seleyi hemen atarak, Selle Royal Shadow aldim yine. Keyifle biniyorum, vucut ergonomim ile ilgilimi bilmiyorum ama, altın kaplama sele verseler Shadowa degismem şu aralar. Mesele Yine Selle Royal Rio ve Rio moderate kullandım ile hic rahat edemedim.
altın kaplama sele verseler anında terk ederim hocam :D

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
  • Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: retrower ve Myali
Selamlar 330 sahibiyim.
Bisiklette kojak lastikler ve TX505 göbekler ile carraro kendi jantları var,basınçlar ise 80 ön 83 arka şeklinde kendim ise 85 kiloya sahibim.Yol asfalt ve pürüzsüz bisiklet nedense akıcı gelmiyor ve ön disk balataya devamlı sürtüyor 250 km civarı kullanabildim ancak yine ses yapmaya devam ediyor.Servis ise rezalet.Ne yapılabilir?

Selamlar 330 sahibiyim.
Bisiklette kojak lastikler ve TX505 göbekler ile carraro kendi jantları var,basınçlar ise 80 ön 83 arka şeklinde kendim ise 85 kiloya sahibim.Yol asfalt ve pürüzsüz bisiklet nedense akıcı gelmiyor ve ön disk balataya devamlı sürtüyor 250 km civarı kullanabildim ancak yine ses yapmaya devam ediyor.Servis ise rezalet.Ne yapılabilir?

Bisiklet havadayken tekerlekler rahat rahat, uzun uzun dönüyor mu?

Selamlar 330 sahibiyim.

Tekerlekleri sökün yeniden monte edin düzgünce. Sonra fren kaliperlerini sökün montajini hassas bicimde yapın ben ilk denemelerimde 1-2 saat ugrasiyordum simdi 10 dakikada yapiyorum. Sıfır sürtme oluyor. Evde yapiyorum gece , ses dinliyorum. Tekerlekler hafif bir çevirmede bile uzun süre durmayacak gibi dönüyorlar.

Tekerlekleri sökünce göbek sıkılıklarına bakın önce, sonra hızlı sökme mandalını iki taraftan eşit biçimde ayarlayın. Dikkatlice tam yuvaya oturtarak monte edin. Ne çok sıkı ne gevşek olacak mandallar.

En büyük sorun ise tekerlekleri her söktüğünüzde kaliperleri yeniden söküp monte etmek, malesef bunun bir çaresi yok. Ne kadar denediysem deneyeyim, çok çok az da olsa sürtme oluyor yine.

Ekleme yapayım, bisikletler bu konuda gerçekten çok toleranssiz, Yillarca buyuk kucuk bir cok motosiklet lastigi sokup takmis birisi olarak asla boyle bir problem yasamadim. En dandik Çin malı motosikletlerde bile bu sorun cikmiyor.

Nedeni sokma mil olmamasi, bana hic mantikli gelmeyen sebeplerden dolayi bisikletlerde sokma milleri cok pahali nedense. Rulmanlarda ayni sekilde. Rulman hele herseyde abartiliyor sanki ulasilmaz pahali birsey gibi, Rulman dediginiz, göbek dediginiz, sokma mili dediginiz seyler ne kadar maliyetli ki? İşim geregi Sanayideyim sürekli üretimin içinde maliyetlerin ne oldugunu biliyorum çok iyi.

Yok bilyali bilmemneli gobek yerine basit ve rulmanli, krom kaplamali celik gobek ve yine basit bir sokma mil kulanillsa maliyet neredeyse hic degismez ama dayaniklilik ve stabilite ve akış bambaşka olur.

Son düzenleme:
1.86 boy icin 83_84 cm ic bacak boyu icin 56 kadro sportive 327 aldim bugun arkadaslar.sizce bu kadro buyuk mu,sizin kadro boylari nasil?

1.86 boy icin 83_84 cm ic bacak boyu icin 56 kadro sportive 327 aldim bugun arkadaslar.sizce bu kadro buyuk mu,sizin kadro boylari nasil?
Dün aldım,bi kac tur attim.biraz yüksekte gibi hissettim sadece,ama hislerime de güvenemiyorum 10 yıldır sürmedigim icin.
Eger kadro cok buyuk degilse kullanmak istiyorum.cok buyukse napariz bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Hayırlı olsun.

Geri