Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro mu Borla mı ?

Tepki
0
Merhaba arkadaslar ilk bisikletimi almak üzereyim. Bisiklet konusunda pek bilgi sahibi olduğum söylenemez biraz araştırma yaptım bide size danışayım dedim. Bisikletler bunlar sizce hangisi daha iyi bir seçim olur ;
Sedona Borla (link)
Kadro : 6061 Alu
Maşa : Suntour XCM
Furş : Neco CC142
Gidon : Amoeba HBM-310-1
Boğaz : Amoeba STM-311
Sele Borusu : Amoeba SPD-330 31.6
Sele : Sportourer
Elcik : Velo G-298
Vites Kolu : Shimano STEF51
Ön Vites : Shimano 191
Arka Vites : Shimano Altus
Aynakol : Suntour XCT
Pedal : Vellgo LU-935
Ruble : Shimano TZ37 Mega
Zincir : KMC Z-51
Fren Kolu : Shimano
Fren : Tektro
Jant : Alex DC-19
Ön Hazne : TW Alu
Arka Hazne : TW Alu
Jant Teli : Siyah
Lastik : CST
İç Lastik : CST
AĞIRLIK:13.2

Carraro 417 Turner 21V

Kadro ALLOY 15,5"-18,5"-19,5"-21,2"
Amortisör CH-386 80MM
Gidon MTB-STEEL -SEMIRISED
Gidon Boğazı MTB-STEEL A-HEAD SET
Sele Borusu ALLOY DIA:31.6mm CARRARO
Sele SELLE ROYAL 8549 MACH
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Krank Takımı MTB CTL6 42X34X24
Göbek ALLOY QR SİYAH 32H
Arka Değiştirici SHIMANO ALTUS ARDM310DL
Ön Değiştirici SHIMANO AFDTX50L6
Vites + Fren Kolu SHIMANO ASTEF51
Arka Dişli SHIMANO AMFTZ217428 14-28T
Fren V-FREN ALLOY
Dış Lastik CST-26X1.95 53-559 SİYAH
Jant STRONG ALLOY SİYAH
Pedal SP-931S
Ağırlık 14,78 Kg
Fiyat 279 €

Carraro 419 Grunge

Kadro ALLOY 15,5"-18,5"-19,5"-21,2"
Amortisör SUNTOUR 26"SF11-XCT MLO 100mm1.1/8"BEYAZ
Gidon MTB-AL-SEMIRISED OS CARRARO
Gidon Boğazı MTB-AL-H/S OS CARRARO
Sele Borusu ALLOY DIA:31.6mm CARRARO
Sele SELLE ROYAL 8549 MACH
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Krank Takımı SHIMANO FC-M171 42X34X24
Göbek ALLOY QR SİYAH 32H
Arka Değiştirici SHIMANO ACERA ARDM360SGSL
Ön Değiştirici SHIMANO AFDTX50L6
Vites + Fren Kolu SHIMANO ASTEF51
Arka Dişli SHIMANO ACSHG308132P 8-VİTES 11-32
Fren V-FREN ALLOY
Dış Lastik CST-26X1.95 53-559 SİYAH
Jant CARRARO CROSS
Pedal SP-931S
Ağırlık 14,26 Kg
Fiyat 327 €

Bide Ümit Bisiklet diye bir marka çıktı karşıma ama daha önce duymamıstım onun hakkında bilgi sahibi olan varmı ?
(link) Bisikletleri&serino=2641

Scudo
Carraro Veya Sedona Borla İyi Bir Tercih Olacaktır.Hemen hemen aynı bisikletler sen bunun arasında kozmetık olarak bır seçim yapman gerekır,ben olsam carrarodan yana kullanırdım tercıhımı :)

• Beğen
Tepkiler: tugay erkap
@sezer özdemir

Borla nın ağırlığı daha hafif sitede öle yazıyodu fiyatıda uygun acaba ağırlığı yanlışmı yazılmıs

@sezer özdemir

Anladım :d carraro bi adım öndeydi zaten kafamı karıstıran borlanın ağırlığı olmustu.

Bence Sedona yı sec! Carraro nun ağırlığı cok fazla 15kg neredeyse,kendi sitelerinde yazıyor fazla yazmamışlardır herhalde! Sedonanın ağırlığı ise normal o fiyatlarda Geotech marka bisikletim var ve hemen hemen aynı ağırlıktalar! Carraro nun kadrosu daha estetik duruyor ama bence Sedona daha doğru..

• Beğen
Tepkiler: BerkBAYAR
bu tarz bisikletlerde eğerki pro değilseniz 1-2 kilonun bence çok önemi yok trek kadrolar mesela diğer kadrolara göre ağırdır ama sağlamlıklarıyla her zaman tercih edilir, birinci önceliğiniz sağlamlık,
servis olsun eğerki 7-8 kilolara düşecekseniz ağırlık etkili bir faktör.

Tabiki pro biskletler kadar önemli değil fakat neredeyse 2 kg fark var ve carranun kadrosu kullanmadan alınmayacak kadar riskli diye düşünüyorum. O açılara sahip kadroları genellikle üstdüzey firmaların üst modellerinde rastlıyoruz ve iyi açılar yakalanamamışsa aradaki kg farkından fazla handikap yaratabilir,ama tabii ki kullanmadım kötüleyemem!

@mustafa kemal güler

ağırlık önemli ağırlığına öncelik ver demişlerdi bana kafam karıştı şimdi.Hatta bu forumun sabit konularından birinde 1-2 kg ağırlık ne farkeder demeyin önemli falan diye yazıyodu.

@özgür bağdatlıoğlu

Borlanın ağırlığı sitede yazıldığı gibidir herhalde :s resmi sitesinde ağırlığı yazmıyor çünkü:S

Carraro 14,78 Kg

Sedona 13,..

Dostum sen herkesı dınlersen cok yanılırsın cunku ınsanlardan farklı farklı yorumlar gelır ve kafan cok karısır sen bı gun sakın kafayla gıt bısıkletcıye bak ıkı bısıkletede saglamlıgı sakın ama sakın unutma bazı bııskletler hafıf olur ama kadrosu saglam degıldır aldıgın bısııklette bısıye yaramaz almısken saglam bısı olsun kı ılerde upgrade yaptıgında zaten onun agırlıgı dusecektır bu kadar problem yapma 1 kg ı !!!

• Beğen
Tepkiler: tugay erkap
@sezer özdemir

Anladım. Dediğin gibi bugun gidip bisikletcide son kez düşünüp karar vereyim. Zor karar açıkçası :D söylediklerinizi kesinlikle dikkate alıcam bisikleti alınca paylaşırım :D

ümit marka bisikletlere hiç bakma dostum :)

ben sedona derim

Geri