şu aralar italya ile içli dışlıyım orada babamın arkadaşı var babam da sık sık oraya gider
oranın malıysa türkiyedeki fiyatlardan biraz daha ucuza bulacağımı tahmin ediyorum
doğru mu ?
Türkiye'de üretilen Carraro'ların, İtalyan Carraro ile bir alakaları yok. Manisa'da üretiliyor Türkiye'dekiler bildiğim kadarıyla. İtalyan Carraro'nun kataloğunda, buradakilerin en az 10 katı kadar model var ve hepsi de farklı.
Pek sanmıyorum. Olsa bile fabrika satış mağazasında ürünler daha pahalı olur. Aksi halde çevredeki bayilerin önü kesilmiş olur ve bayi olmalarının bir anlamı kalmaz. Belki sergi amaçlı bir bölüm vardır fakat 3-5 model için de böyle bir bölüm açacaklarına ihtimal vermiyorum. Sonuçta fabrikanın asıl amacı çift amortisörlü su borularını üretip pazara salmak. Asıl gelir kaynakları bu. Beyaz eşyacılar, hırdavatçılar falan gerçek müşterileri.
Fabrika/Outlet satisi %80 her fabrikanin vardir ve fiyatlar disaridan misli misli daha ucuz olur bir de cevresindeki bisikletcilere zarari olmaz cünkü adi üstün de outlet. Bisikletciler de daima yeni modelleri bulunur fabrika satisinda da sadece gecmismodeller yani gecen seneden ellerinde kalan modeller bulunur ve bunlar da cöpe gitmesin diye cok ucuza satilir.
Ayrica suborusu diye yakistirmalar da hic hos degil. O markayi kullanan kisiler de var ve onlara bu suborusu kelimesi bence bir hakaret olur.
ben ozaman yakındaki fabrikaları bi telefonla dürteyim sorayım. ucuz olsun benim olsun eski model olupta 1960 model vermeyecek ya.
gidip görüp denemekte fayda var