Scudo Sports

carraro elite lady ve elite man hk.

Gamze Ü.

Üye
Tepki
1
merhaba arkadaşlar,

erkek arkadaşım ve ben İstanbul içi genelde asfalt yollarda, nadiren de şehir dışı toprak yollarda kullanmak için şehir bisikleti bakıyoruz.

carraro nun elite man ve elite lady modellerini sevdik, fiyatı da bize uygun geldi.

bir de sizlerden görüş alıp öyle karar verelim dedik. marka ve donanım hakkında bilgimiz çok az ama hevesimiz büyük :)

bu sınıf ve fiyat aralığında farklı önerileriniz de olursa seviniriz.

teşekkürler.

(link)

(link)

Scudo
Şöyle söyleyeyim, bisiklet kişiseldir. Herkes kendisi için pedallar.
Aynı bisikleti almak zorunda değilsiniz. Kıyafetten bahsetmiyoruz.
Çünkü iki bisiklette hantal, ve arkadaşınız fiziksel üstünlüğüyle rahat ederken siz zorlanabilirsiniz.
Bunları göz önünde tutarak yeniden değerlendirin derim.
Başka bisiklet önerisinden önce bunu çözmeniz gerekir.

Madem hevesiniz var, iyi bir seçim yaparsanız hevesiniz katlanarak artar. Şehir dışı gezileri yetmez yurtdışı bile düşünmenize neden olabilir.
Yani kendiniz için bir şey yapın, sürecek olan sizsiniz. En iyi bisiklet her zaman sizin olsun.
Hatta en iyi bisiklet herkesin olsun.

• Beğen
Tepkiler: Gamze Ü.
Sedona ve Salcanonun modellerine de bakın Salcanonun bayan bisikletleri de değerlendirilebilir.Seçenek çok ama fiyat aralığı da önemli siz pek ondan bahsetmemişsiniz o zaman daha özel öneriler olabilir.Rüzgarınız arkadan essin.

bisikletlerin biraz hantal gözüktüğü doğru. ama çamurluk, dinamo,far gibi eklentiler hantallaştırıyor. bu eklentiler sonradan yine yapılmak zorunda gibi.
yine de önerinizi dinleyerek bir test sürüşü yapmadan almayacağım.

ilginiz için çok teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
bisikletlerin biraz hantal gözüktüğü doğru. ama çamurluk, dinamo,far gibi eklentiler hantallaştırıyor. bu eklentiler sonradan yine yapılmak zorunda gibi.
yine de önerinizi dinleyerek bir test sürüşü yapmadan almayacağım.

ilginiz için çok teşekkürler

700-900 aralığında bir bisiklet bakıyoruz. açıkçası çok da fazla model göremedik. söylediğiniz markalara da bakmaya çalışacağım. çok teşekkürler.

Sportive 224 ve 221 tavsiye ederim.

(link)

Bunun dışında Salcano City Sport ve Sedona modellerine bakabilirsiniz.
Katlanır bisikletler de düşünülebilir.

• Beğen
@Gamze Ü.

her iki bisiklette bagajından dinamosuna kadar tura hazır yapılmış. eğer şehirler arası falan tur düşünüyorsanız işinizi fazlasıyla görürler. böyle bir düşünceniz yoksa eğer çamurluksuz, dinamosuz özetle teferruatsız bisikletler bakın bence. çünkü daha hafif olurlar.
kullanım yeri bakımından asfalt ve nadiren toprak yollar demişsiniz. bu durumda şehir tur bisikletleri tam size göre. amortisörlü veya düz maşalı modellerde seçeneğiniz çok. salcano city sport veya diğer tavsiye edilen bisikletler işinizi görür. ben de bazen eşimle beraber sürüyorum. o daha konforlu olduğu için amortisörlü bisiklet seviyor bense düz maşalı severim. :)
ikinci el almanızı şiddetle tavsiye ederim. bisiklet elektronik eşya gibi kolay bozulan bir şey değil. o yüzden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. şimdiki aklım olsa ikinci el alırdım. çünkü çok daha ucuz oluyorlar.
arkadaşınıza ve size keyifli sürüşler dilerim

• Beğen
@MehmetAli07

yorumunuz için çok teşekkür ederim. şehirlerarası tur düşüncemiz var gerçekten de.ayrıca amatör sürücülerde bisiklet ağırlığı çok etkili olur mu bilemiyorum.

haklısınız, ikinci el ilanlarına da bakmakta da fayda var.

yarın bir de sirkeciyi gezelim, bakalım karşımıza neler çıkacak :)

Tur düşünceniz varsa böyle hazır bir bisiklet almanız daha avantajlı olur. Aldıktan sonra üstündekileri sökersiniz evde durur böylece bisikletiniz de hafifler ne zaman tura çıkacaksanız o zaman takarsınız. Donanım konusunda başlangıç için altus sistem yeterli gelecektir.

Alternatif olarak buna bakabilirsiniz :
(link)

• Beğen
çamurluğun çok gerekli olmadığı ve diğer eklentileri de sonradan yapabileceğimizi düşünerek spor modellere yöneldik.

merida 20v için 800-850 arası indirimli bir fiyat bulduk. bisiklet özellikleri güzel gibi.

bu marka ve model için de görüşlerinizi alabilirsem çok sevinirim.

İTES SAYISI 24
KADRO Crossway-V
MAŞA SR Suntour NEX ML 63
ARKA VİTES Shimano Acera-X
ÖN VİTES Shimano M191
VİTES KOLU Shimano ST-EF51 3
FREN KOLU dahili
FREN V-Brake Linear
AYNAKOL Shimano M131 48-38-28 CG
ORTA YATAK Cartridge Bearing
ZİNCİR KMC Z51 8s
HAZNE ÖN Alloy Disc QR
JANT Merida V
KASET Shimano CS-HG31-8 11-32
LASTİKLER Cross 40C
GİDON BOĞAZ Adjustable A-Head
FURÇ TAKIMI A-Head
SELE BORUSU Suspension 27.2 mm
SELE Cross
PEDAL XC Steel
AĞIRLIK 13.60 kg

yorumunuz için teşekkür ederim. evet fiyat oldukça uygun.
carraro 222 ve merida arasında kaldım. ama merida özellikleri ile daha ağır basıyor.

Şahsen ben Carraro ve Merida arasında kalsam Merida derdim. Tabi kendi fikrim.

• Beğen
Merida 20v 2013 iyi bir modeldi. Maşa hariç. Merida, başlangıç serilerinde malesef maşa kalitesinden oldukça ödün veriyor. 29er MTBlerden Şehir bisikletlerine kadar her tip bisikletin başlangıç serilerinde maşa en büyük sorun. 2013 modeldeki maşa kitlenmiyordu ama preload mevcuttu. Hoş, GT aynı seriden bir masayı giriş seviye 29erda kullanmıştı. Merida'ya da fazla haksızlık etmeyelim. :) 2014 modelde maşa değişmiş, daha iyi bir maşa var ama sanırım bu da kitlenmiyor. Diğer parçalar ve kadro bu fiyattaki bir bisiklet için olabileceğin en iyisi. Çok da uygun fiyata bulmussunuz. Ben kaçırmayın derim.

• Beğen
yorumunuz için teşekkür ederim.
görüşünüz 2012 model için de geçerli midir?

yıl önemli değil bisiklet güzel olduktan sonra sorun yok bence, beğendiyseniz o fiyata daha iyi bir bisiklet bulamassınız özellikle dövizin şu durumunda

222 dende özellikleri daha iyi, bu fiyata bu özellikte salcano dışında bisiklet yok onuda istemiyosanız 20v gayet uygun

• Beğen
aslında merida nın da rengini çok sevmedim. siyah çok tozlanır mantığı le :)
salcano nun hangi modelini öneriyorsunuz ? salcano dan da uygun fiyat bulma imkanım var.

@tall81
Bildigim kadariyla 2013 serisinde SR M 3010 50 masa mevcut. Preload adjuster mevcut ancak speed veya remote lock out mevcut degil diye biliyorum bu modelde. Suntour'un manualde verdigi bilgi de bu yönde. Ama yaniliyor da olabilirim.

@Gamze Ü.

2012 modelde SR Suntour NEX ML 63 mevcutmus. Onu gözden kacirmisim. Kusura bakmayin. Dolayisiyla kilitlenebilir masa da size bir ekstra arti olur. Deneyip memnun kalirsaniz bence bu fiyata iyi bir secim yapmis olursunuz.

• Beğen
Geri