Scudo Sports

carraro çıkmazı?????

nurullah memiş

Daimi Üye
Tepki
117
İsim
Cafer inmik
Başlangıç
1950—51
Bisiklet
Cube
merhaba arkadaşlar bisiklet alıyorum para vereceğim sonuçta kolay kazanılmıyo bu devirde neyse bu carraroların hepsinde komponentleri tam yazmıyorlar neden yani neden ben karank takımını boğazını filan da bilmek istiyorum arkadaş markasız malzemi mi kullanıyırlar acaba whistlerlerde aynı üretim acceel ama onlarda karank takımı filan yazıyo nedir bu ya , italya sitesinde zaten bisikletler farklı bizi mi kazıklıyorlar burda bizi mi yiyorlar.

örn. (link)

Scudo
Bazi markalar yillardir yazmiyor bazi parcalari. Urun gamindaki kaliteye gore her modelde farkli seylerde kullanabiliyorlar. Bu tip bisikletleri gidip magazada incelemek tek cozum maalesef...

@suat akman

hakılısınız ama mağazada bile orlara bakamam ki yani vites acera yazınca kranka takımı filan kompe seti mi acera oluyor yani o zaman gidon filan da işte ne koyduysa bilmiyoz yani ya da kendi ürettikleri ürün mü oluyor hocam

Kalan parçalar oem olduğu için yazılmıyor genelde.

@Oğuzhan YAVUZ

kusura bakmayın yeniyim bu konularda oem noluyor yani güveneyim mi carraro'ya sedeno da var aklımda yada mosso ama servisi yok carraroda güzel modeller ve servis imkanı var ama şu durum kafamı kurcalıyo içime sinmiyor.

Magaza gorevlisine danisabilirsiniz fakat duzgun bir bisiklet magazasi degilse suratiniza garip garipte bakabilir. Marka ve modeller konusunda fikir sahibi iseniz incelerken kendiniz gorursunuz. Olmadi kafaniza kaydedinm incelediklerinizi internetten arastirin tekrar gidin akliniza yatarsa. Cogu firma ya isimsiz veya kendi markasini bastirdigi komponentler kullanabiliyor ozellikle furş - gidon - jant takimlarinda. Kisacasi butip bisikletler kotudur diyemeyiz ama uzerinde ne var ne yok arastirirken biraz zahmetli oluyorlar...

@suat akman

öyle mağaza nerde öyle satıcı nerde her müşteri av olmuş memlekettte. anladım peki bu carraroya bu konuda güvenebilirmiyim , set halinde olmaması sorun olur mu ,bilyalar filan yani,

carraro'nun 3 bin liralık bisikletinde yazmıyor yani anlamadım gitti

Set olmadan da uyumlu olur. Arastirirsaniz genelde vites ve cekis sisteminde set tercih edilir cunku ekonomik olur. Ama parca modelleri yukseltilirken ila ayni markalar olmasi sart degil. Ancak sisteme uygun olcu ve modeller tercih edilmelidir.
Ne alirsaniz alin uygun kadro boyunu alin. Ic bacak olcunuze ve boyunuza uygun kadro yani. Aluminyum olursa daha hafif olacaktir.
Baktiginiz model 2014 ve henuz magazalara yeni yeni dagitiliyor. Bu fiyattaki bir bisiklet ilk ayarlari ve kullanilinca ince ayarlari elden gecirildiginde pek sorun cikarmaz genellikle. Uzerindeki parcalar orta seviye / giris seviyesi kaliteli bisiklet olarak isimlendiriliyor bu forumda genel olarak bu fiyat araligindaki bisikletler icin. Ama 2 yildir 9'lu ve 10'lu sistemler (27 - 30 vites) revacta ve tercih ediliyor. Biraz da bu konuyu arastirip karar verin isterseniz. Cunku sizin baktiginiz model 3x8 = 24 vites. Aslinda kullanim amaciniza gore yeterli olacaktirmuhtemelen. Ama yukseltmeyi planlarsaniz ruble, aynakol, zincir ve vites attiricilar ile vites kollarini komple degistirmeniz gerekecektir. Yoksa uyum sorunu yasarsiniz. Bu durum 6/7/8'li vites sistemlerinde bu derece yasanmiyordu eskiden.

Sadece carraro için söyleyebileceğim şu var. Bende bir zamanlar carraro kullanmıştım. Carraro gidon gidon boynu sele borusu sele borusu kelepçesi gibi parçalarını uno markasına yaptırıp üzerine kendi ismini yazdırarak kullanıyor diye biliyorum. Kendi ismi yazdığı için listede yazmıyor olabilir. Orta yatak vs genelde grup setin üzerinde gelen orta yatak olur. Ayrıca ona özen gösteren grup setinkinden daha iyi yada daha kötü bir orta yatak kullanan firma yoktur kanımca.

Almak istediğiniz modeli tam olarak yazın, gerekli teknik bilgileri eklerim.

@BF Okuru

carraro big 927 ya da crp 690

Carraro Big 927;

Kadro : ALÜMİNYUM 6061. 1.1/8" YARI ENTEGRE
Lastik : CST 27.5X2.10 54-584 SİYAH/ BEYAZ ŞERİTLİ
Maşa : 27.5"SUNTOUR XCM-RL-DS PM 100mm GİDONDAN KİLİTLİ
Jant : 27.5'' CARRARO ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
Sele : SELLE ROYAL 2058HRN
Aynakol : Shimano ALTUS FC-M371 44x32x22 (2013)
Orta Göbek : Shimano BB-UN26 (2013)
Ruble : Shimano CS-HG20-9 (2013)
Zincir : Shimano CN-HG53-9 (2013)
Vites Kolu : Shimano ALTUS SL-M370 3X9 (2014)
Ön Değiştirici : Shimano ALTUS FD-M370-3 (2014)
Arka Değiştirici : Shimano DEORE RD-M592-SGS 9 vites Shadow RD (2012)
Fren : Shimano BR-M395 Hidrolik disk fren (2013)
Rotor : Shimano SM-RT56 – 6 vidalı (2013)
Ön-Arka göbekler : Shimano 6 civatalı (ön-HB-M475) (Arka FH-M475) (2013)Tahmin
-------------
Carraro CRP 690;

Kadro : ALÜMİNYUM 6061. 1.1/8" YARI ENTEGRE
Maşa : 26"SUNTOUR XCM PM. RL 100mm GİDONDAN KİLİTLİ
Sele : SELLE ROYAL 2058HRN
Aynakol : Shimano ALTUS FC-M371 44x32x22 (2013)
Zincir : Shimano CN-HG53-9 (2013)
Arka Değiştirici : Shimano ALTUS RD-M370-9 (2014)
Orta Göbek : Shimano BB-UN26 (2013)
Ön Değiştirici : Shimano ALTUS FD-M370-3 (2014)
Ruble : Shimano CS-HG20-9 (2013)
Vites Kolu : Shimano ALTUS SL-M370 3X9 (2014)
Fren : Shimano BR-M395 Hidrolik disk fren (2013)
Rotor : Shimano SM-RT56 – 6 vidalı (2013)
Lastik CST 26X2.10 56-559 SİYAH
Jant 26" CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
Ön-Arka göbekler : Shimano 6 civatalı (ön-HB-M475) (Arka FH-M475) (2013) Tahmin

NOT : Üreticiler bazı modellerinde parça tedarik sorunları nedeni ile özellik listesin'de belirtmiş olduğu özellikler dışında bisiklet üretebilir.

CRX900 de SLX set yazıyor ancak birtek aktarıcılar SLX aynakol ruble veya zincirin alakası yok

Nurullah Bey gidon, gidon bogazi ve furs takimi gibi detaylari da ogrenmek istiyordu bilen varsa...

herkeze çok teşekkür ederim ilgileri için :) anladım yazılmayan kısımlar boş değilmiş yani shimano göründüğü gibi , gidon boğazı filan da bir arkadaş uno markasına yaptırıp carraro yazdırıyo dedi inşallah sağlam bir malzemedir.

Geri