Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carbon Sele Borusu .

aly gunes

Forum Demirbaşı
Tepki
48
İsim
Güneş
Bisiklet
Carraro
slm arkadaşlar. yaklaşık 3-4 sene önce topladıgım itek taiwan carbon bisikletimin sele borusunu kendime göre ayarlayıp bu gune kadar sökme girişimim olmamıştı. taki uzun bir tura çıkmayı plandıgım temmuz 2010 a dek. bısıkletçime göturdum ama nafıle sele borusu bu süre içerisinde kadroya kaynamış. yerınden dahi oynatamadık. bu konu hakkında bılgı sahıbı olan veya dusuncelerını paylaşacak degerlı abılerımız varsa yazılarını takipteyim. ii akşamlar.

Scudo
Sevgili Ali güneş,

Kadro ile sele borusunun tam olarak birleştiği noktaya temas etmek suretiyle yağlama yaptın mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: aly gunes
Fatih'in dediğini uygula biraz yağla bekle biraz zorla olmadı biraz daha yağla ara verip verip çok zorlamadan yağlama ile çözersin, kolay gelsin

• Beğen
1-2 gün sele kelepçesi açık haldeyken beklesin...
Hatta 3-5 km bu haldeyken güvenli bir hızda bisikleti kullanın...

• Beğen
3yıdır hiç oynamayan seleyi wd40la çözdüm sık 5-10dkda çözer elini korkak alıştırma azar azar bol sık zaten sen sıktıkca hızlıca emdiğini göreceksin kolay gelsin

Muhtemelen sele borusunu takarken yağlamak gibi bir hata yapmış olmalısın. Eğer sele borusu metal ise biraz uğraşarak boruyu çıkarabilirsin ama sele borusuda kadro gibi karbon ise ve bu iki karbon parça birbirine kaynamış ise işin zor biraz.

Karbon parçalar veya karbon bir parça ile temas eden diğer metal parçalar kesinlikle ama kesinlikle gres yada benzeri başka bir yağ ile yağlanmazlar. Bunun için özel karbon jelleri var, birdahakine aklınızda bulunsun. ;)

ben daha öncede söylendiği gibi bisiklet sele kelepçesi olmadan kullan derim.o zaman zorlama ile karşılaşıp kendini salabilir.ben hiç bu derece ' tak unut ' parça kullanan görmemiştim.

• Beğen
tşkler arkadaşlar tüm duyarlılıgınız ve ilginiz için. kadro ve sele borusu malesef carbondu. ama elımde wd40 sprey var kelepçeyi söküp deneme yapacagım .

@Fatih Ertörün
yaglama yaptık dostum ama malesef sonuç alamadım.

@Mustafa Volkan Koca ok deneme yapayım.

ya abıcım sele borusunu boyuma göre ayarladık alyanla sabıtledık. hıc aklıma gelmedı bu sure ıcerısınde sökmek takmak. ha bu arada mandallı olsa belkı arada söker yerınden oynatmak aklıma gelırdı.@umutkahraman

Denildiği gibi wd40 uygulayıp biraz bekledikten sonra ani şok ile açabilirsiniz.( Bunun için biraz elinizin ayarı olası lazım üzerindeki sele nasıl bilmiyorum ama orta ayarlı bir seleyse selenin sol ön kısmından sol elinizle,selenin sağ arka kızmından sağ elinizle ani şok uyguluyarak ( uvuç içinizle vurun) açabilirsiniz baktınız olucak gibi değil tam tersini bir kaç kere yapın açılıcaktır.. )

• Beğen
evet arkadaşlar wd40 işe yarayacak gibi sele boru agzında azda olsa esneme ve sprey girişi olacak kadar esneme oluştu . spreyın boru içine nufuz ettıgını gördum.ama sele borusunde ne aşagı nede yukarı bir hareket olmadı. sabaha kadar bekleyeyim. :)))@Emirhan KILIÇ

• Beğen
Tepkiler: Emirhan Kılıç
yaşasınnnnnnnnnn arkadaşlar wd-40 la yumusattıgım sele borusu. ve arkadaşım selo sayesinde biraz kuvvet uygulayarak zorda olsa yerınden çıkartmayı başardık.sele borusu üzerinde sıyah renkte yaglanma oluşmuş. mazot ve benzinle temizleyip tekrar yerine montaj edecegım. artık 3 ayda bir yerınden çıkartır takarım artık. tüm arkadaların ilgı ve alakası için tşkler ediyorum. ii forumlar arkadaşlar.

Geri