Scudo Sports

Canyon Yol Bisikleti Model Seçimi

Canyon Ultimate CF SLX Modellerinden Sizce Hangisi?

• ULTIMATE CF SLX 8.0 DI2

• ULTIMATE CF SLX 8.0

• ULTIMATE CF SLX 9.0

• Toplam katılım
    48

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
310
Arkadaşlar merhaba, sözü fazla uzatmadan, aşağıdaki modeller arasında tercihiniz hangisi olurdu diye sormak istiyorum.

Vakit ayırıp Anketi cevaplarsanız sevinirim.
Teşekkürler

ULTIMATE CF SLX 9.0 :10.154 TL %19 vat dahil fiyatı.

(link)
https://www.canyon.com/img/cache/de7b7c68ee19c437cb4c6cf75be61be6.jpg

ULTIMATE CF SLX 8.0 : 7860 TL %19 vat dahil fiyatı.

(link)

https://www.canyon.com/img/cache/1bcb186dd0632c7318dd23f37d5b99e2.jpg

Scudo
Di2 nin 2-3 eksik özelliğini yazayım.

1) şarj olayı unutursan sonu kötü. yaklaşık 9 saat çalışıyor.
2)yoğun yağmur altında çalışmayı kesiyor.
3)yoğun güneş ışığı altında gene çalışmayı kesiyor.
4)eğer etrafta çok fazla sinyal karıştıran yada veren bişi varsa gene çalışmayı kesiyor.

Her zaman tellere güven Di2 güzel ama yarışmıyorsak gerçekten çok gerekli değil. İngiliz bir arkadaşım ile beraber sürüyorum Di2 den çok şikayetçi. KKTC'nin yoğun sıcaklarında 2*3 kere çalışmayı keserek O an hangi vitesde ise o vitesde kullanmak zorunda kaldı. ve durmadan diyor old system her zaman daha iyidir. :)

@Yavuz S.

Bahsettiğiniz bütün bu olumsuz durumları hiç okumamış veya daha önceden öğrenmemiştim. Bunun aksine forum içerisinde çok olumlu yorumlar yapılmış. Şu durumda seçeneklerden birisini hemen değişiyorum.

Çok teşekkürler.

@Yavuz S. Açıkçası ben de kara düzen taraftarıyım ancak şu anda TdF'de birçok kişi Di2 kullanıyor. Hem yüksek sıcaklık hem de yoğun yağışa maruz kaldılar. Eğer böyle bir problem olacak olsa kullanan kalmazdı diye düşünüyorum.
Bu kısımlar kafamı karıştırdı açıkçası.

@Erdal YILMAZ klasikten şaşma bana göre.
şimdiden hayırlı olsun. Bak Contador'a :)

Birde sürekli şarj etmekle uğraşması var. Hergün bisiklet süren birisi iseniz bir süre pişmanlık yaşayabilirsiniz. mekanik ultegranın vites geçişleri oldukça güzel zaten. O kadar fiyat farkını ben olsam vermezdim.

@feversea
iyi izlemediniz bence en az 5 kere gördüm ben di2 probleminden bisiklet değiştirdiler. Mekanik problemler diye söylüyor caner bey. Bu arada ben yaklaşık 4 aydır Di2 sistemli arkadaşımla sürüşlere çıkıyorum. Bunlar benim onunla tecrübe ettiğim sorunlar. Fazlası varsa bilemem.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır S.
@r.ezk

Aeroad için çok kafa patlattım hocam, arkadaşlarım da çok yardımcı oldular, ancak klasik kadro da devam etme kararı aldım. Yani vazgeçtim. Bu arada yazdığın fiyat Alman vergisi hariç fiyat onu belirtmekte fayda var.

Alacağım bisiklet ilk önce Berlin'e gideceği için, vergiyi her koşulda ödemek zorundayım. Önerin için teşekkürler. :D

250 gr. hafiflik için 2300 TL fazla vermenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

@Berke

Dura Ace ile Ultegra 6800 karşılaştırma yorumun bu mu? :D

Bu arada ULTIMATE CF SLX 8.0 modeli 5 oy almış.

Teşekkürler

@Erdal YILMAZ

Donanım karşılaştırmıyorum ki iki modelde de her şey aynı birine Dura-ace birine Ultegra takmışlar. Fiyat farkı 2300 ve arada dağlar kadar ağırlık farkı yok dolayısıyla bu fiyat farkını vermeye değmez Ultegra'lıyı alırdım diyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Furkan BOZKUR
@Berke

Dura Ace boşuna takılmış, herkes Ultegra 6800 olanı alsın diye anlaşılıyorsun ama. Yapma bunu. :D

@Erdal YILMAZ
Hahaha yok öyle bir şey demek istemedim bir üstteki yorumu geçerli sayalım o zaman. :D

@Erdal YILMAZ yanlış anlamazsan sadece şunu soracağım; bundan önceki bisikletin neydi? Yani nereden nereye bir geçiş söz konusu? DuraAce son nokta.
Maddi durum müsaittir veya zaten üst performanslarda geziniyorsundur, eyvallah ama ben de Ultegra yeterli diyorum.

@feversea

Ultegra 6700 donanıma sahip cube var elimde şu an. Derdim Dura Ace değil, elime bir fırsat geçti, maksadım da bunu iyi değerlendirmek. Yoksa tabi ki Ultegra 6800 fazlasıyla işimi görecek bir donanım.

Ekstra bir tavsiye vereyim. Yedek Kadro kulağı ve aşağıda göstereceğim Parçadan istemeyi unutmayın. Burada 2 Canyon kullanıcısının 2side bu parçayı kırdı :)

Dosyalar

• IMG-20150521-WA0000.jpg
    IMG-20150521-WA0000.jpg
    60,8 KB · Okunma: 122
  • IMG-20150521-WA0001.jpg
    IMG-20150521-WA0001.jpg
    42,4 KB · Okunma: 121
  • IMG-20150521-WA0002.jpg
    IMG-20150521-WA0002.jpg
    58 KB · Okunma: 119
  • Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@Yavuz S.

Tavsiye için çok teşekkürler. Nasıl kırmışlar merak ettim doğrusu. :)

Bu arada slx 9.0'a L beden de tek renk seçeneği yüzünden pek sıcak bakamıyorum. slx 8.0 daha iyi duruyor. Sizce?

Yoğun kullanımlar sonucu tel kesiyor diye tahmin ediyoruz :)

@Erdal YILMAZ
8.0'ın Dura-ace sistemli modeldeki rengi de kullanılabilirmiş, daha hoş bence.

Geri