@muratcolakoglu işte o yüzden şimdiden hedeflerimi belirlersem yani en azından birşeyde karar kılarsam gidince nokta atışı alıp çıkmak istiyorum magazadan.... bir arkadaı,şım yukarda sormuş ben tırmanışcı diilim düz yol her zaman favorim o mentalitede kullanıyorum ağırlıklı olarak.... yağı yaksın vücudumu formda tutsun bindiğimde keyif alayım tarzında mütevazi uzun yıllar bincebileceğim birşey olsa yeter... sizden istediğim yani almanyadan almak turkiyeden almaya kıyasla daha mantıklı mı? canyon olmaz da ona alternatif ne olabilir? sıfıra gücüm yetmezse 2. el alıp getirebiliyormuyum? pasaporta falan işleniyormu? ve uçakta bagaj parası ödermiyim? bisiklete zarar gelirmi ? yurtdısından bu sekilde bisiklet alan veya hava yoluyla taşıyan arkadaşlarımın tecrubelerı neler? nasıl taşımamı önerirsiniz seti vs herşeyi söküp burda yeniden monte etmekmi yoksa sadece tekerleri söküp ambalajlayıp taşımak mı daha mantıklı.... özel taşıma aparatıda alayım mı sonucta her daim lazım olabilir bir ürün...
1-yani almanyadan almak turkiyeden almaya kıyasla daha mantıklı mı? Cevap: Bu soruyu Türkiye'de yaşayan birisine sorarsan doğru cevap alamazsın. Her ülkedeki bisiklet markaları farklı. Türkiye'de rahatlıkla bulduğun bir markanın bilmem ne modelini Almanya'da bulamazsın. Bunu sana Almanya'da yaşayan biri de söyleyemez çünkü o da Türkiye'deki markaların bilmem ne modellerini bilemez. İnsanlar genelde internet sitelerindeki fiyatlara bakarak yorum ve kıyas yapıyorlar ama mağazaya gittiğiniz zaman internet sitelerindeki fiyatlardan çok farklı fiyatlar görüyorsunuz.
2- Canyon'a alternatif 50 tane marka bulabilirsin. Bu forumda Canyon'un çok konuşuluyor olması onun iyi bir marka olduğundan değil online satış sisteminin olması ve Türkiye'ye sevkiyatının olmasından yani rahatlıkla erişilebilir bir marka olmasından kaynaklanıyor. Canyon'a eşdeğer çok marka bulabilirsin.
3- Frankfurtta şehir içinde gideceğin bisiklet dükkanlarında yeterli çeşidi bulamayacaksın. Çünkü hepsi küçük dükkanlar ve çoğunlukla yedek parça satıp teknik servis hizmeti verirler.
4- Bir arkadaş Fahrad XXL gibi bir mağazadan bahsetmiş. İlla almak istiyorsan Frankfurt şehir merkezine yakın iki mağazası var. Onlardan büyüğü hangisi ise ona gidip almak makul olur. Ama yinede 2 gün içine bunu sığdırmak kolay değil. Bir tam güne ihtiyacın olur.
Aldığını varsayarak devamını yazayım. Kutusu ile alıp oteline getireceksin (taksiye mi koyacaksın?). Sonra Otelden alıp havalimanına götüreceksin.
Bütün bunlara değer mi? Bisiklet kutusu ağır değil ama havalelidir. Nasıl taşıyacaksın? Trenle taşıyabilirsin ama mağazalar şehir dışında olduğu için illa biraz taksi ile taşıman gerekir. Taksiler o ebattaki bir kutuyu almak istemeyebilir ya da ekstra ücret isteyebilir.
Türkiye'de evde otururken bunları düşünmek kolay ama oraya gidip sahaya indiğin zaman dafa fazla organize olmak, biraz tecrübeli olmak ve daha fazla vakit ayırabilmek gerekir.
İkinci el alıp getirebilirsin ama istediğin ikinci eli öyle şak diye bulamazsın (iki gün kaldığını varsayarak söylüyorum).
İlla istiyorsan Canyon'un web sitesinden satın alıp Türkiye'ye sevk ettir. Bitsin.