Scudo Sports

Cannondale Synapse vs. Scott Solace

caner ünsal

Forum Bağımlısı
Tepki
472
Bisiklet
Scott
(link)

(link)

ikisinin de fiyatları 7250-7500 TL aralığında Scott solace pek kullanan yok galiba. synapse ise forumda epey konuşulan kullanıcısı olan model. Ben aralarında çok fark göremedim. Bu modeller hakkında bilgi veya tecrübesi olanlar değerlendirmelerini paylaşırsa sevinirim. hobi olarak binilecek, günlük şehir dışı turlar, senede 5000-10000 km seviyesinde. Yeğenim kullanacak.
Bütçe esnek. 105-ultegraset, karbon kadro, endurance geometri , kaliper (kumpas) fren. Başka güvenilir markaları da değerlendirebilirim. Elle tutulur bir gerekçe varsa tabii ki. Yoksa herkesin gönlünde bir marka oluyor. Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Benim gönlümden cannondale geçti ama "o kadar esnek bir bütçem olsa insanları bisiklete özendirecek veya okumalarını kolaylaştıracak şeyler için (burs/kredi gibi) daha çok uğraşırdım" dedim içimden.

@dramorey
O kadar haklısınız ki, ama sonuç belli, yapmıyorlar :(

@caner ünsal Caner Bey bahsettiğiniz iki modele alternatif Cannondale Caad 12 modelini öneririm. Alüminyum kadro olmasına rağmen bir çok karbon kadroya taş çıkaracak hafifliktedir. Sizin sunduğunuz 2 modele nazaran ultegra setiyle daha üst segmentte bir bisiklettir. Bu aralar oldukça uygun fiyata satılmaktadır. 6600tl

(link)

Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Kerem bey caad 12 endurance sınıfında değil. Ama çok sözü edilen, beğenilen bir kadro. 1150-1200 gr arasında ağırlık veren kaynaklar var ama gerçek güvenilir rakamı ben bilmiyorum. Bilen varsa bu vesile ile paylaşırsa pek çok kişinin merakı giderilir.

specialized roubaix sl4, cube attain race de bu sınıfta iyi modellerden. Tercih için yeterli somut bilgi bulmak zor. Yakından görüp kişisel beğeni yönünde karar vermek çok da yanlış olmayacak.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Caad sürüş açısı serttir. Hafiftir. Serttir.

Şuan Scott CR1 SL kullanıyorum HMX karbon Scott'ın en üst seviye karbon kadrosu, daha önceki bisikletim alu kadroydu arasında rijitlik konusunda dağlar kadar fark var, başka karbon kadro kullanmadım o yüzden farkını belirtemeyeceğim SDS sistemin titreşim emme konusunda işe yaradığını düşünüyorum.
Solace modelinde bir alt seviye HMF karbon kadro kullanıyor tatmin edici olacağını düşünüyorum.
Ama bütçe probleminiz yoksa Specialized Roubaix SL4 serisini öneririm, kadro rijitliği konusunda oldukça başarılı olduğunu hatırlıyorum, velonews dergisinin incelemelerinde en iyi 3. bisiklet olmuştu.

Edit:
Şu tüm bisiklet arasındaki karşılaştırma
(link)

Bu da Endurance kadrolar arasındaki sırlama
(link)[]=endurance&price_range[]=all&gender[]=all&brand[]=all&product_search=

Tabi bu karşılaştırmalar sadece incelenen bisikletler arasında yapılmış.

@Eser Sevinç
Cr1 sl kadro bir süredir Türkiyede yok ya da ben listelerde rastlamadım. gene de bir daha bakayım. Normal cr1 ler var tabii.

@caner ünsal CR1 SL artık üretilmiyor artık eski yıllara ait belki bulabilirsiniz yurtdışından CR1 de artık sadece IMP karbon kadro çıkıyor.
Scott CR1 serisinin yerine Solace serisiyle Endurance kadroda yeni modeller çıkarıyor.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Geri