Scudo Sports

Çanakkale Şehitlerine Saygı Bisiklet Turu 2019

Scudo
Ağabey içinde bisiklet olan her şey paraya dökülüyor, şehitlerimizi anma hikaye biz bu kadar zenginmiyiz. Gran fondolar ücretsizdi şimdi fiyatlar ayyuka çıktı. Şehitlerimizi anmak da ücretli oldu.

İnşallah gerekli izinleri alırsınız, kalabalık bir sürüş olacak engellenmeye maruz kalmanızı istemem.

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE ve JusTiMe
Şehir dışından gelenler; yol-beslenme-barınma gibi kalemlerde belli bir bütçe ayırmak zorunda.. Hepsi için değil belki ama bazı harcamaların sübvanse edilebilmesini, bisiklet sevdalılarına destek olunmasını beklerken bu ücret uygulaması ters köşeye gol gibi...

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
İki kere katıldım etkinliğe. Şimdiye kadar kendilerinden gördüğüm, bir sponsor meyve suyu, bir tabak sponsor makarnası, bir bardak sponsor çayı, bir elma ve bir şişe su oldu.
Aşırı yağmur altında kadın çoluk çocuk mağdur oldu, süremez hale geldi. Süpürge aracı aradık, insanları kuru güvenli bir yerlere alalım dedik, her yer kapı duvar oldu.
Bilmiyoruz/haberimiz yok/öyle bir uygulama mı varmış, cevaplarını aldık. Kendimiz kamyonet tutup mağdurları topladık. Araçta yer kalmadığı için alamadığımız
(utanarak söylüyorum) yalvaranlar halen gözümün önünde, çok utanç duydum onların adına. Ve bu muhteşem (!) organizasyon için bedel istiyorlar şimdi.

Biz Bursalı bisiklet grupları olarak kendi organizasyonumuzu kendimiz yapmaya karar verdik. Şehitlerimizi anmak için onların sözde yardımlarına, organizasyonlarına ihtiyacımız yok.

sadi imren, Engelleme olacağını sanmıyorum etkinliği belediye düzenliyor.

Temmuz ayının sonlarına doğru Kavak beldesinden çıkıp Şehitlik ve Çanakkale turu düzenleyeceğim. Tek başıma yapmayı düşündüğüm bu turda bana katılmak isteyen olursa iletişime geçebilir. Ama ciddi anlamda organizasyonun ücretli olması benim de geri adım atmama sebep oldu.

Kayıt ücreti 100tl konaklama paket paket fiatlar v.s.pahalı fiatlar. Bu tur rant turu olmuş.Hiç bir ücret alınmadan yapılması gereken tur. Bütün bisikletçiler diğer illerden gelip pedal çevirip Şehitlerimizi anma için para ödememeliler. Düşüncesindeyim.100 yıldan sonra özel acentalara nasıl verdiler bu işleri ayrı tartışma konusu Devlet düzenlemeli.Yurdumuzun her yerinden gelecek katılımcı ücret ödeyecek geçen sene tur ücretsiz idi (konaklamayı kendi imkanı ile yapan tura ücret ödemeden katıldı ) Kesinlikle bu düzenlenmiş hali ile katılmayacağım.

Ve korkulan oldu, aklımıza gelmeyen başımıza geldi valilik kararı ile 23-24 Martta ki etkinliğe izin verilmedi "bisikletle gelenler tarihi yarımadaya alınmayacaktır" diye açıklama yapmışlar.

@Aspirin
Tek kelime ile buram buram cahillik.

Dünya üzerinde başka hiç bir ülke yoktur bisikleti bu kadar değersizleştiren ama ona rağmen insanların inatla bisikletine sımsıkı sarılması..

Hem show olsun doğaya biz saygılıyız diye plastik poşetleri para yapsınlar hemde arabalardan yedikleri vergilere doyamasınlar. Ulan bu ülkede çok büyük bir kitle var halbuki arabadan inip bisiklete binecek ama vizyon olmayınca olmuyor.

@Aspirin
Nereden okudunuz acaba bu açıklamayı?

@Aspirin
@Aspirin
@sadi imren

Ben de bundan korkuyordum organizasyonu yapan Kale gurubu Çanakkale'de güçlü bu yüzden sizlerin risk oluşturacağınızı iddia ederek sizi engellemeye çalışacaktır. Ayrıca 1000 kişi için sınırlamışlar organizasyonu.

@CeRKeZ

Tekirdağ pedal grubundayım Trakya Bisiklet kulübü ile gidecektik açıklama oradan geldi.

@sadi imren

Kalabalık bir grubun protestosunu göze alamayıp engelleme yaptılar sanırım.

@Aspirin

Bence ya durum siyasi bilmediğimiz bir şeyler var, ya da Mart ayında yarımada çok kalabalık oluyor anlam veremedim.

Anlaşılan o ki, bundan böyle sponsor ne isterse o olacak.
"Altını olan kuralı koyar" mantığı...
Çok yazık..
Tabi her karar bir etki yaratıp tepkilere de dönüşecektir.Bekleyip görelim bakalım neler yaşanacak...

• Beğen
şimdi benim anlamadığım bu organizasyonun yapıldığı tarihte çanakkale'ye bireysel ve ya grup halinde gitsek , kayıt yaptırmasak ,organizasyonun dağıtacağı kumanyayı reddetsek çayı , suyu vs vs yi istemiyoruz desek; organizasyon bize siz katılamazsınız , süremezsiniz mi diyecek?

Mart ayında izdiham oluyor, seçim süreci olduğu için ekstra önlemler aldık, kargaşa olmasını istemiyoruz v.b. gerekçeler söylenecektir...

• Beğen
Dünya üzerinde başka hiç bir ülke yoktur bisikleti bu kadar değersizleştiren ama ona rağmen insanların inatla bisikletine sımsıkı sarılması..

[/QUOTE]
En güzel aşk zor olan bizimkiside o misal :)

@ippon

Öyle birşey yapamazlar. Sadece plaka alamazsınız. Her türlü ikramdan faydalanabilirsiniz. O kalabalıkta kimse sizin kayıt yapıp yapmadığınıza bakamaz.

Geçen sene katılmıştım. Gene katılmak istiyordum. Fakat böyle saçma bir karardan sonra katılmayacağım. Hem o kadar masrafa ve zahmete gir hem de katılım ücreti öde. Gerçekten saçma şeylerle karşılaşıyoruz. Bence protesto edip katılmamak gerek.

• Beğen
Tepkiler: emin uçar
Katilim ucreti ne kadar? Birde organizasyondan bisey almasak kayıt yapmayinca tamamen bireysel katilabiliyomuyuz bilgisi olan varmi?

Geri