Geçen sene yeni bir çadır almak için çok araştırma yapmıştım. Husky markasını fiyat/kalite oranı açısından çok beğendiğimi söyleyebilirim.
Bu arada, bisikleti çadırın içine sokmak istiyorsan, gerçekten çok yüksek (dolayısıyla büyük) bir çadır alman gerekir ki, bunu taşımak daha büyük dert bence. Daha önce bisiklet ile uzun turlar yapmıştım ve rahatlıkla söyleyebilirim ki, yokuşlarda ekstradan taşıdığın her gram için bol bol küfür edeceksin. Tekrar bisikletle yola çıkacak olsam mutlaka en hafif çadırı tercih ederdim, tabii kış koşullarından bahsetmiyorsak...
Bu arada, genel bir tavsiye: en çok ihmal edilen ama bence en önemli ekipmanlardan biri olan "mat". Isı yalıtımı cok onemli. Sana tavsiyem, ne yap ne et, paraya kıy ve kendine thermolite matlardan al. Soğuk havada seni sıcak tutacak olan çadır değil, tulum ve mattır. En kral malzemeye sahip olsan da, 10 liraya satılan ucuz matlar kötü bir havada üşümene neden olacaktır. Bu yüzden sabaha kadar uyuyamamış biri olarak tecrübe ile sabittir.
Bisikletle uzun tur dünyanın en keyifli gezilerinden biri bence, keşke eski günlerdeki kadar vaktim olsa da gidebilsem...