Scudo Sports

Çadır önerileri

karrimor x lite x2t'ye baktım internetten. fotoğraf göndermenize gerek kalmadı, teşekkürler :)

yalnız bana pek uymadı. dom çadır olsun, gerilmeden de ayakta durabilsin istiyorum. ki bazı durumlarda gerekli oluyo... bi de yüksekliği yeterli gelmedi bana. ama güzel çadıra benziyo. bi kaç sitede oldukça indirime de girmiş. keşke bana da uygun olsaydı :)

Scudo
evet gerilmeden ayakta durmuyor maalesef ama benim işimi fazlası ile işimi gördüğü için tavsiye etmiştim. Boyut dom cadırlara göre biraz daha alçak ama bagaj kısmında rahatlıkla yemek yapılıyor :))

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@CandanC

Çadırı tercih etme sebebim alttaki gibi bir sorun yaşamamam. Karrimor un bu çadırında önce dış katman sonra iç katman kurulduğu için yağmurlu havalarda avantaj sağlıyor. ama gerdirme den kurulmaması da dezavantaj. Çadır alırken kurulma sıralamasına dikkat ediniz, çadırınız su geçirmiyor olmasına rağmen kurarken ıslanması hoş olmaz

sağanak yağmurda kamp atmak zorunda kalırsanız iç katmana polü geçirdikten sonra üstüne dış katmanı yayana kadar geçen sürede iç katmanınız yağmurdan ıslanabilir. Bu da bir dezavantaj.

Misafir üyemiz harika bir şekilde anlatmış. Ekstradan konu açmama gerek kalmadı. Bende bu yaz tura çıkacağım. Çadırda hafiflik bisiklet turunda çok önemli midir. Önemli ise maksimum çadır ağırlımız ne olmalıdır ?

Arkadaşlar, turlarımızda kullanacağımız çadırlar nasıl olmalı? Hafiflik, dayanıklılık,hava şartlarına uygunluk,pratik kurulum ve toplama , fiyat vs.. tecübeli arkadaşların fikirleri önemli. Teşekkürler.

3 kişilik lazım bana da tavsiyesi olan var mı

Kullandığım çatır. (link) http://media.cdn.salewa.com/media/catalog/product/cache/15/small_image/600x600/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/e/3/e326c723-e6e3-415b-865e-c26c19e495e1_1.jpg

(link)

@Anonim Aprenaz 2 güzel ve fiyat performans açısından iyi yalnız bence paket hali bisiklet üzerinde taşımak için uzun gibi.

Ben Quickhiker 2 öneririm. Fiyat yüksek gibi duruyor ama hem küçük ve hafif hem de pollerinin aluminyum olması çok iyi. Bununla beraber pollerin dıştan geçmesi, alt ve üstün bir olması sebebiyle yağmur bile yağsa iç kısmı ıslatmadan kolay kurulum ile bir biskletçinin ihtiyacını her yönüyle karşılayacak bir çadır.

(link)

Husky bizam. Bence hiç macera aramayın.

Quickhiker 2 = 2.7kilo = 420lira
Arpenaz 2 = 2.2kilo = 80lira

benim için hala arpenaz tam bir fiyat performans ürünüdür..
varsın iki taraftan açılmasın fermuarı, sanki öyle olunca ortaya oturup teras yapcas :D

Arpenaz 2 ilkbahar için güzeldir yalnız yazın sabahın köründe sırılsıklam saunada uyanabilirsiniz(sıcakta kullanmadım ama yorumlar böyle) arpenaz ın yeni modeli var fresh and black diye. Yaz için biçilmiş kaftan diyolar. Serinlemek için çadıra filan giriyorlarmış o derece yani. Ben ondan almayı düşünüyorum. Ama kışın ve soğuk için de bi o kadar kötüymüş fresh and black. Kısacası ilkbahar ağırlıklıysa ucuz yollu arpenaz 2 yaz için ise arpenaz fresh and black iyidir. Tabi 300 lira bütçe varsa husky bizam alınabilir

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Arpenaz 2+ öneririm yaz aylarında çift kapılı çadır ile daha çok rahat edeceksiniz.

Ben hasbel kader dağcılık, kaya tırmanışı yaptım. Yegane tavsiyem, en ucuz en hafif market çadırı alın. Kış koşulları için 4 mevsim, 5 mevsim çadıra ihtiyaç duymadığınız için markalı olmasına gerek yok. Bende hem hasky hemde market çadırı var. Bisiklet turuna çıkacak olsam, market çadırını götürürdüm.

Hatta çadır yerine bivak götürürdüm.

Artık market çadırlarında da sineklik ve çift kapı var. Bunlar önemli. Sinekliği söylemeye gerek yok, 2 kapı olayı şu; eşyanızı kullanmayacağınız kapının hemen içine bırakırsınız, bu sayede bir şey almak için her seferinde çömele çömele içeri girmek zorunda kalmassınız.

• Beğen
Tepkiler: chizer.adam
Güzel bir konu. Ben de arıyordum. 3 arkadaş kamplı tura çıkma hayalimiz var.

@Cem Tunç ben izciyim bir sürü kampa gittim bizim kullandığımız çadırlar 6 kişilik çadırlar ve hiç pratik saylmazlar.ama benim size önericeğim husky nin iki kişilik çadırları fiyat olarak biraz el yakar ama -70 e bile dayanır.hani para varsa husky yoksa arpenaz.:harika:

Bu arada hava koşulları dikkate alınarak, kamp atılacak yer seçimi, malzemenin kalitesinden çok çok önemli. 5 m lik değişiklik her şeyi değiştirebilir. Ve yerleşmeden önce-sonra yapılması gerekenleri İyice öğrenmeden yola çıkmak sıkıntılı olur.

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
Geri