Cadde Yine Kana Bulandı :( :(

ulas

Forum Bağımlısı
Tepki
9.754
Bisiklet
Geotech
Deltanın Bağdat Caddesindeki mağazasının önünde dün akşam ciddi bir kaza oldu.

Motosiklet sürücüsüne araba çarptı saat 21:30 sıralarında olan kazada sürücüsü ağır bir şekilde yaralandı ve motosikleti yamaha R6 ikiye bölündü..

Kask yine hayat kurtardı...

Kazazedeye acil şifalar dileriz umarız bir an önce sağlığına kavuşur

Kötü görüntüler olduğundan yaralının resimlerini koymuyorum ama motosikletinden bir kaç resim....

http://img223.imageshack.us/img223/8190/resizeofyamahar61qx7.jpg

http://img486.imageshack.us/img486/6317/resizeofyamahar62iv4.jpg

http://img223.imageshack.us/img223/838/resizeofyamahar63gd3.jpg

http://img486.imageshack.us/img486/3394/resizeofyamahar64lm7.jpg

http://img486.imageshack.us/img486/9135/resizeofyamahar66eq1.jpg

Scudo

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
:( Geçmişler olsun umarım sürücünün durumu iyidir...

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Sahibine geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Bu kadar kolay ehliyet sahibi olup da, ömrü boyunca bir daha ehliyet testine tabi tutulmayan sürücülerin olduğu bir trafikte maalesef olması normal neticeler.
Kurallara uyulmadığı sürece daha çok örneklerini göreceğiz.

BF Okuru

Üye
Tepki
46
bende bi motor kullanıcısıyım ama allah motor suruculerıne sabır versın. özellıkle taksıcı ve mınıbusculer anıden onumuze cıkıp kapı acmalrı ve cıkan yolculara carpmalarımız cok kotu oluyor..
umarım bu tur kazalar olmaz
kaza yapan surucuye acil şifalar diliyorum

Lütfü Çolak

Forum Bağımlısı
Tepki
1.811
büyük geçmiş olsun.
umarım durumu iyidir.
allahtan acil şifalar diliyorum.

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Tepki
833
kaskın önemini bir kez daha görmüş olduk kazayı geçiren kardeşimize acil şifalar diliyorum :-(

bedo

Forum Bağımlısı
Tepki
332
motor sürücüsüne acil şifalar kask çok önemli hayatımızda

bisikletci

Forum Bağımlısı
Tepki
379
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Trafik kurallarına uyalım , daha dikkatli insan gibi sürelim . Sürat yapılacak yer var yapılmayacak yer var . İnsallah ders alınmıstır . Kask farkını ortaya koymus . Kasksız sürüse hayır

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç

msconfig

Forum Bağımlısı
Tepki
780
gecen sefer sizin dukkanin orada yine bir motora araba carpmisti :(
gecmis olsun acil sifalar!

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Tepki
457
Delta Bisiklet'in orası çok sakat bir yer. Oradan Kadıköy'e gitceğim zaman, Moda'ya doğru gidiyorum ilk, yani Stadyum'un diğer tarafına.

Kaskınızı takmayı unutmayın.

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Tepki
950
Geçmiş olsun umarım bir an evvel eski sağlığına kavuşur.Lütfen dikkat,saygı,hoşgörü ve biraz daha yavaş.

• Beğen
Tepkiler: Altan Kalay

Hasan Hakan Koç

Forum Bağımlısı
Tepki
1.177
sevgili dostlar bu olayı tam üç kez yaşadım.(7 tanede basit kazam oldu ) motorlarım aynen böyle oldu hatta daha bile kötü diye bilrim . üçündede hayatıımı kaskım kurtardı hastanede yatmanın nedemek olduğunu çok iyi bilirim aptal kasklar:boese157: yüzünden şu an hastanede bile yatamayan çok arkadaşım ve tanıdığım insan oldu. :( .

yani bazen kurallara uysanızda bela gelip sizi bulabiliyor . bisiklettede bu böyle oluyor malesef . yaşamak için inanın adam gibi bir kaska sahip olmak
çok önemli . birkez kafanızı 3-4 km/saat hızla yere duvar taşa arabaya vursanız inanın öyle 10 lar 20 ler 60 -90 ların ne korkunç süratler olduğunu anlarsınız . kaza için çok üzgünüm nezaman böyle şeyler görsem kanım çekiliyor burnuma kanla asfat kokusu geliyor . buradan dua ediyorum inşallah hiçbir bisikleci veya motorcu kardeşim böye olaylar yaşamaz.
inşallah yaralı kardeşim tez zamanda iyileşir.

• Beğen
Tepkiler: simplonmurat

Altan Kalay

Forum Bağımlısı
Tepki
271
bu ülkede iki teker üzerinde olmak gerçekten büyük risk taşıyor, bazen hiç bir zaman trafik magandalarında hoşgörü hormonunun salgılanmayacağını düşünüp umutsuzluğa kapılıyorum.Umarım bir gün daha rahat koşullarda bisiklet ve motorları kullanabiliriz. Motorcu arkadaşımıza acil şifalar.

• Beğen

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
yaralı arkadaşa acil şifalar diliyorum.. motora biraz daha hızlı parçasaydı motor paket olacakmış

evrenolb

Aktif Üye
Tepki
71
Arkadaşlar,

Ben de motorla evimin 100m. yakınında yaklaşık 20-30km ile kaza yaptım, dizliğimi ogün takmamıştım dizim içten kırıldı, diğer korumalar görevlerini yaptı. Kazadan hafızamda kalan kafamın yere defalarca çarpışı ve kaskın içindeki ses.

P.tesi gazetelerde okumuşunuzdur 20 yaşlarında bir gencin Kadıköy'de bisiklet kazası geçirip vefat ettiğini ve organlarının 4 ayrı kişiye nakledildiğini. Kesin olarak bilmemekle birlikte cenazeye katılan bir yakınımın söylediğine göre neyazık ki bu arkadaşımız kask takmıyormuş.

Son olarak bir ufak hatıramı anlatayım. Oğlum bir türlü yan destek tekerleklerinden kurtulamıyordu, dizlik, dirseklik, eldiven ve kaskla donanıp düşe kalka 2saatte öğrendi biz de gururlu baba oğul olarak hem annemize göstermek hem de bu olayı videoya çekmek için yakındaki bir okulun koşu pistinde binmeye başladık tabii birçok düşüş oldu ve bir tanesi de tam kameranın önünde. Daha sonra izlediğimizde 2-3km hızda bile kafasının nasıl yere çarptığını, çıkan sesi ve o basit görünümlü (onaylı bir marka) kaskın nasıl işe yaradığını videoyu göstermeden sizlere anlatamam.

Sonuç bizim ailede (eşim de motor kullanır) hiçkimse kasksız iki tekerleğe binmez; bakkala bile, 5 yaşındaki kızım 2+2 tekerlek bisikletle dahi.

Diğer yaralar nispeten iyileşir yeterki kafa hava almaya görsün.

Güvenli binişler

Bülent

• Beğen

Burak Meşe

Forum Demirbaşı
Tepki
260
Motorlular ve bisikletliler görünmez sanki. Karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar olsun, ara sokaklardan yola çıkmaya çalışan taşıtlar olsun bizi görmezden geliyorlar. Dün bu yüzden kaç tane kaza atlattım.

• Beğen

evrenolb

Aktif Üye
Tepki
71
Arkadaşlar,

Sabah uzun uzun yazmama rağmen konu o kadar önemli ki daha evvel ukalalık etmemek için yazmadığım birşeyi yazmak ihtiyacı duydum.

Bu forum gibi bisiklet kültürünün üst seviyede olduğu bir gurupta bile birden fazla defa para ayırmadığı için kask alamadığını yazan arkadaşlar var, hatta gezilere kasksız katılıp katılamayacağını yazan arkadaşları okudum; aynı arkadaşlar parçaların hafifliği ile daha ilgililer. Yapmayın arkadaşlar 25-30 YTL ye kaliteli/onaylı kasklar var. Kask bir bisiklet aksesuarı değildir olmaz ise olmazıdır.

Gerçi bu konu Delta Bisiklet başlığı altında yersiz oldu ama moderatörlerimiz bence bu konuyu irdeseler ve artık kasksız binen kalmasa. Biliyorum çevremizde bisiklete kaskla binene komik gözle bakılıyor ama bunu ancak bizler değiştirebiliriz. Geçenlerde kasksız motora binenlerin fotoğraflarını çekip kaskkafa diye yayınlıyorlardı aynısı bisiklet için de geçerli olmalı.

Tekrar güvenli şürüşler
Bülent