Scudo Sports

ÇABİP/PEBİP Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu

Velespitli Seyyah

Keşfetmek Güzeldir...
Tepki
1.640
İsim
Sabri
Bisiklet
Carraro
ÇABİP/PEBİP Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu

Velespitli Seyyah'tan herkese merhaba dostlarım; 29.09.2019 tarihinde ÇABİP (Çanakkale Bisiklet Platformu) ve PEBİP (Pegai Bisiklet Platformu)'nun ortaklaşa düzenlemiş olduğu Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turuna katıldım. Bu turdan oldukça keyif aldım ve sizler içinde görüntüler kaydettim. Çayınızı yada kahvenizi alın ve sizler de bu tura dahil olun.

---------------------------------------------------- TUR VİDEOSU ----------------------------------------------------

------------------------------------------------- TUR FOTOĞRAFLARI ------------------------------------------------

LRM_EXPORT_41218433988074_20190929_181115649.jpeg

Biga ilçe merkezinden 35 bisikletli bisikletlerimizi kamyona yükledik ve bizlerde minibüslere binerek saat 07:00 civarı Çanakkale ye doğru yola çıktık. Çanakkale'ye saat 08:15 civarında ulaştık ve bisikletlerimizi kamyondan indirdikten sonra Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri ile buluşacağımız iskeleye doğru pedalladık. Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri ile buluştuktan sonra Kilitbahir feribotuna toplamda 74 bisikletli binerek Kilitbahire geçtik.

LRM_EXPORT_41414462325343_20190929_181431677.jpeg

Kilitbahir Feribotundan indikten sonra Havuzlar Şehitliğine kadar ikili grup şeklinde pedalladık. Havuzlar şehitliğin de hep beraber kahvaltımızı yaptık ve platformlar arası sohbete başladık.

DSC_1035.jpg

Kahvaltımızı yaptıktan sonra tekrar ikili grup şeklinde yola koyulduk. Turun güvenliğini öncü ve artçı olan bisikletli dostlarımız telsiz yardımı ile yapıyorlardı.

LRM_EXPORT_41514521947649_20190929_181611737.jpeg

Turun yapıldığı sezon itibari ile tur otobüsleri daha az geçiyordu ve bu bizim işimize geliyordu. Rahat ve keyifli şekilde sohbet ederek turun keyfini çıkartıyorduk.

LRM_EXPORT_41572192594657_20190929_181709559.jpeg

Şahindere Şehitliğin de mola verdik ve şehitliğe çıkarak Şehitlerimiz için dualarımızı ettikten sonra toplu fotoğraf çekindik.

LRM_EXPORT_41615889233547_20190929_181753256.jpeg

Bisiklet turunda çok ilginç bir aileye denk geldim ve sizlere bu aileyi biraz anlatmak istiyorum. Fotoğrafta görmüş olduğunuz aile 3 nesil bir arada bisiklet sürüyorlar. En büyükleri sol tarafta Nail Abi 64 yaşında ve tur boyunca bir kez bile bisikletten inmedi. Orta da ki Naim abinin oğlu Recep abi. Sol taraftaki de Recep Abinin kızı Zeynep. İşte bu aile tur boyunca herkese örnek olacak şekilde pedalladılar.

LRM_EXPORT_41809834844827_20190929_182107202.jpeg

Şahindere Şehitliğinden sonra Şehitler abidesine doğru pedallamaya devam ettik. Hava sıcaklığı da yavaş yavaş artıyor ve güneş içimizi ısıtıyordu. Yokuşlarda ve inişler de ön tarafta bulunan ekip grubun hızını çok iyi şekilde belirlediği için grupta kopmalar olmuyordu.

LRM_EXPORT_41859965772464_20190929_182157333.jpeg

Şehitler abidesine ulaştığımızda bisikletlerimizi giriş kısmına bıraktık ve abidenin iç kısmına doğru ilerledik. Buraya her yıl düzenli olarak gelmeye çalışıyorum ve her geldiğimde ise ilk defa geliyormuşçasına duygulanıyorum.

LRM_EXPORT_41964136034248_20190929_182341503.jpeg

Şehitlerimiz için dualarımızı ettikten sonra toplu fotoğraf çekimi için abidenin alt kısmında bulunan merdivenlere dizildik ve hatıra fotoğrafı çekindik. Fotoğraf çekimi sonrası bir süre serbest şekilde abide çevresini dolaştık.

LRM_EXPORT_42197133119731_20190929_182733519.jpeg

Şehitler abidesinden çıktıktan sonra Çanakkale'nin meşhur rüzgarı bizi karşıdan eserek karşıladı. Rüzgara bir selam verdikten sonra Alçıtepe köyüne doğru grupça pedallamaya devam ettik. Alçıtepe köyünde yemek molası verdik ve köy içerisinde bulunan restoranlarda isteyen istediği yemeği yedi. Yemek işini hallettikten sonra köy kahvanesinde çay eşliğinde koyu bir muhabbete tutulduk.

210809 dosyayı görüntüle

Yemek ve çay işini hallettikten sonra köy girişinde 2018 yılında hizmete alınmış olan Hilali Ahmer Hastanesi müzesini dolaşmaya başladık.

LRM_EXPORT_42318915497341_20190929_182935301.jpeg

Daha önceden bu müzeye gelmediyseniz kesinlikle buraya gelmenizi öneririm. Bal mumu heykeller, seslendirmeler ve maketler tam bir görsel şölen sağlıyor. Sanki eski tarihi tekrar yaşıyor gibiydik. Müzeyi gezdikten sonra dönüş yoluna koyulduk.

LRM_EXPORT_42428338866726_20190929_183124724.jpeg

Dönüş yolu daha çok inişlerle dolu olduğundan kolay bir şekilde Kilitbahir iskelesine ulaştık. Buradan tekrar feribota binerek Çanakkale'ye geçtik. Truva Atının önünde hatıra fotoğrafı çekindikten sonra dostlarımızla vedalaşarak bir sonraki tur için sözleştik.

LRM_EXPORT_42580643250679_20190929_183357028.jpeg

Ben bu tura Cararro Flexi 121 katlanır bisikletim ile katılmıştım ve sorunsuz şekilde turu tamamladım. Grup ile birlikte Biga'ya dönmek için kamyonun yolunu tuttuk. Bisikletlerimizi kamyona yükledikten sonra minibüslere binerek yola çıktık.

74 kişi ile muhteşem bir turu tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadım. Yeni insanlar tanımak ve onlarla bisiklet üzerinde sohbet etmek oldukça güzeldi. İki platformun da yöneticilerine böyle anlamlı bir tur düzenledikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Sosyal Medya Hesaplarımı Takip Etmeyi Unutmayın

?YouTube: (link)

?Facebook:(link)/

?Twitter: (link)

?Instagram:(link)/

?Strava : (link)(link)

Scudo
Ah Sabri ! Fotoğrafları biraz küçültüp atsan süper olacak. Yüksek çözünürlükte attığın için görüntülemek oldukça zor oluyor.

Kayıt ve montaj yine çok iyi. Emeklerine sağlık. Şunu belirtmek isterim ki şehitlere saygı turu adında yapılan organisazyonlar hep aynı rotada ilerliyor. Eceabat yada kilitbahirden başlıyor. Şehitler abidesine git. Geri dön.

Savaşın çıkmaza girdiği ve en kanlı muhabrelerinin olduğu arıburnu ve anafartalar bölgelerine kimse dönüp bakmıyor. Hele anafartalar bölgesi. Umarım bu gibi organisazyonlar bisiklet sürmenin biraz daha ötesine gidip, savaş'ın seyri doğrultusunda ve iyi bir rehber (ler) ile bilgilendirici yapılır. Son 1 yıldır deniz ve kara muharebeleri yer yer tarih tarih öğrenmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda böyle bir organisazyonu daha küçük çapta icra etmeyi düşünüyorum. Ne yazık ki gelibolu muharebelerinin seyri hakkında insanlarımızın neredeyse hiç bilgisi yok. Özellikle kara muhareleri. İnsanlar 18 Mart'ı bütün savaşın sonu sanıyor ve kutluyor.

Güzel renkli ve anlamlı bir tur olmuş ... :harika:

Oldukça anlamlı ve bir o kadar güzel bir etkinlik oldu.

Ah Sabri ! Fotoğrafları biraz küçültüp atsan süper olacak. Yüksek çözünürlükte attığın için görüntülemek oldukça zor oluyor.

Kayıt ve montaj yine çok iyi. Emeklerine sağlık. Şunu belirtmek isterim ki şehitlere saygı turu adında yapılan organisazyonlar hep aynı rotada ilerliyor. Eceabat yada kilitbahirden başlıyor. Şehitler abidesine git. Geri dön.

Savaşın çıkmaza girdiği ve en kanlı muhabrelerinin olduğu arıburnu ve anafartalar bölgelerine kimse dönüp bakmıyor. Hele anafartalar bölgesi. Umarım bu gibi organisazyonlar bisiklet sürmenin biraz daha ötesine gidip, savaş'ın seyri doğrultusunda ve iyi bir rehber (ler) ile bilgilendirici yapılır. Son 1 yıldır deniz ve kara muharebeleri yer yer tarih tarih öğrenmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda böyle bir organisazyonu daha küçük çapta icra etmeyi düşünüyorum. Ne yazık ki gelibolu muharebelerinin seyri hakkında insanlarımızın neredeyse hiç bilgisi yok. Özellikle kara muhareleri. İnsanlar 18 Mart'ı bütün savaşın sonu sanıyor ve kutluyor.

Teşekkürler dostum. Bu gibi turlarda genellikle tura katılımın yüksek olması hedefleniyor ve buna en uygun rota da her zaman gidilen rota oluyor. Senin bahsettiğin tarafları gezebilecek çok kişi yok en azından toplu olarak. O yüzden bireysel bir şekilde dolaşmak daha doğru olacaktır.

Gelibolu denildiğinde aklıma ilk gelen şeylerden biride Ulu Önder'in düşman (anzak) askerlerinin ailelerine gönderdiği o eşsiz mektubu.

Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız.
Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.
.”
Mustafa Kemal Atatürk (1934)

Yüzlerce kez okudum şu satırları. Tarifi yok verdiği hissiyatın. Çok büyüksün. Ruhun şad olsun Mustafa Kemal.

Geri