Scudo Sports

Büyükçekmece

ARKADAŞLAR BİSİKLETE BİNDİĞİMİZ HER ZAMAN KASK TAKALIM[/U

bir bisikletci arkadaşımız düşerek hayatını kaybetmiş
detaylar linkte
(link)
Kadıköy'de spor yapmak için bisiklete binen matematik profesörü Salih Necdet Malikoğlu, dengesini kaybederek yere düştü. Kafasını beton zemine çarparak ağır yaralanan Malikoğlu götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Scudo
şerefsiz ambulanslar insanların hayatlarıyla oynuyorlar.. biz bisiklet sürerken çeviren polis böyle bir anda 45 dakika geç geliyor.. hatta polis gelmemiştir bile.. doğru düzgün işlerle uğraşsınlar spor yapanları çevirmekle olmuyo bu işte git ilk önce görevini yap. ambulansta hralde arandıktan 15-20 dkk sonra yola çıkmıştır tabi otursun keyfine baksın nede olsa paraları ödeniyo her ay..

@mcqueen93

Evet Baran haklısın insan hayatının hiç önemi yok malesef. Kadıköy gibi şehrin merkezinde bir yerde ambulans 45dk. geç gelirmi yani, hiç gelmeseymiş vallah.
Polislerde dediğn gibi saçma işler ile uğraşıyorlar. Aldılar bir sürü polis hepsi yatıyor yada yollarda gelen geçene kimlik soruyor günlük kotalarını dolduruyorlar.
Neyse abi ümit ediyoruz.

@Caner HOCAOĞLU

Polis konusunda çok haklısınız.
Son zamanlarda "amele" polis sayısı çok arttı. Adamlar 6aylık eğitimden geçiyorlar. Sonra silah alıp gezmeye başlıyorlar. Havalarından yanlarına yaklaşılmıyor.

Geçen Büyükçekmece'den çıkıyorum. Opet'ten sonra polis çevirmesi var.
Benzincinin oradayız, en önden ben gidiyorum. Adam yüzüme fener tutuyor. Hadi kördür göremiyordur dedim. Yanından geçerken "ne ayaksın sen" diye soruyor.
Ters cevap versem, benim başım ağrıyacak...

al işte abi.. bide polis olcak.. bizide öyle çevirmişlerdi bisiklet turundan dönüyoruz yandan maganda geçiyo hiç tınlamıyo..

@mcqueen93

Evet Baran, her gün gördüğünüz yüzlerce magandanın serbest bir şekilde sanat icra etmesi, faaliyet sürdürmesi polisin bunlarla hiçbir şekilde ilgilenmemesi sonucu oluyor... Bir araçta maganda eksozu takılıysa o araç trafikten men edilmeli, o eksoz gürültü yapmak için takılır, başka bir amacı yoktur... Bir de son zamanlarda motosiklet ile gürültü yaratan it-kopuk güruhu var. Bu davranış biçimi de trend oldu. Geçenlerde bir motorcu kazada öldü diye eylem yapmışlardı, baktım motorların tamamına yakınında maganda eksozu takılı, polis ne yaptı? hiçbirşey... Bazen yolda çok nezih motor sürücüleri de görüyorum. Bu kişiler motorlarının orijinal eksozlarını değiştirmemişler, o kadar sessiz ve güzel gidiyorlar ki, işte motor kültürü budur. Magandaların yaptığı ise kendi iğrençlikleri ile etrafı rahatsız ederek genetik yapılarını teşhir etmektir... :boese157:

@Uğur ŞENCAN

Abi işte asıl sorun, o magandaların artık polis olması. 6 ay, magandalıklarını içlerinden emmek için yeterli olmuyor.

@Uğur ŞENCAN

ewet sevgili uğur abi dediğine aynen katılıyorum bu mondial yada cin malı motorları alıyolar abuk sabuk modifiyeler zannediyolarki cok guzel oldu halbuki iğrenc 1 2.si korna sistemi bazı ticari taksilerde minubus kornası war adam gothfather calıyo ayrıca araba dediğin o sene den kalma orjinalliktir neticede :)

5 Eylül Pazar Gezi Duyurusu beyler :) : Saat
08.00'da Büyükçekmece Kültür Park Kervansaray önü buluşma yerinden
hareketle düşük tempoda yapacağımız göl civarı(toplam 40 km) bisiklet
gezisine tüm bisikletseverleri bekleriz.

Yiğit tur duyurunu yeni gördüm. Zaten benim bugün tura katılmaya niyetim yoktu:) Şu sonbahar turlarına eşlik ederiz bayramdan sonra. Tur güzel geçer umarım, sabahtan yağmur vardı. Hava oldukça serin. sonbahar uzun sürer umarım yazın o bunaltıcı sıcaklarından sonra direk kışa geçmek istemiyorum.

bvernik internete giremiyor sanırım. ben yardımcı olabilirim :)

Beyler bir sorum olacak.
Bu civarlarda, bisikletin rublesini sökebilecek bir bisikletçi var mı?
Sanmıyorum ki mahalle bisikletçilerinde gerekli aparat olsun. Benim evimdekinden daha az takım var onlarda :D

@Gökhan Toros

Gökhan merhaba,
Geldi galiba senin teker grubu sonunda. Hadi hayırlı olsun.
Beylikdüzünde bisiketçi yok ama, büyükçekmecede bianchi servis var o adam belki senin sorununu çözebilir. Birde mimarobadan güzelceye inerken sahil tarafında var bir bisikletçi onuda çok met ediyor arkadaşlar. Buraları deneyebilirsin. Mimarobadakini Baran biliyor istersen Baran'a mesaj at osana yardımcı olur.

abi o adam söküp takıyoda gökhanın dediğini anlamadım ben:D ilginç bi aparat gerekiyomuş.. mesafede 15 km falan boşu boşuna gelmesin derim jantlarla falan:D

@mcqueen93

Gökhan yeni jantlar aldı. Benim anladığıma göre eski jantları üzerindeki arka dişli grubunu (rubleyi) söktürüp yeni jantına monte ettirmek istiyor. Bunun içinde dişli grubunu sökmek için bir anahtar var, ondan olması gerekli. Bence montaj işleri yapan bisikletçide olması gereken bir anahtar.
Gökhan bencede metine gitsin en iyisi buralarda uğraşması boşuna...

bencede hem kendi yorulcak hemde işini yaptıramıycak jantları taşıycak.. yine aynı mesafe olur bence:D bizim buraya git gel nerden baksan 25 km tutar.. çekmece desen oda 15 falan hiç gerek yok bence dolaşmaya.. jantlarıda metinde bırak istersen ben haftaya salı alırım:D 14 ünde yani:D

Yok abi gelmedi jantlar.
Bu gün dağıtıma çıkmıştı ama getirmediler. PTT'ye buradan tüm içtenliğimle sövüyorum. 2 gündür dağıtıma çıkıyor, geziniyor kargo. Ramazan ramazan acayip sinir oldum.

Baran, (link)
Gereken parça bu. Bu gün gezdim buradaki 2 bisikletçiyi.
Birinde parçaya çok benzeyen bir tane var, fakat tam oturmuyor.
Diğer bisikletçide de var yine benzeyen bir parça. O hiç oturmuyor. Adam göbeği sökmek lazım dedi.
Ruble değiştirmek için, göbeği açacak. Bilyeleri değiştirecek. Gresleyecek. Kapatacak. Sonra aynı işlemleri yeni jant için de yapacak.

• Beğen
Tepkiler: Caner HOCAOĞLU
Gökhan gönderdiğin video çok güzel konuyu özetliyor. Bu durumda göbeği falan dağıtmak gerekmiyor. Sana o zincirli anahtar birde ortaya soktuğu o aparat lazımmış videodan anlamış olduk.
Paylaşım için teşekkürler.:p

@Caner HOCAOĞLU

Aynen öyle, fakat gittiğim bisikletçilerden 1 tanesi "bu farklı ruble, açamam bunu" derken diğeri göbeği dağıtmadan olmaz diyor.

Sedat abi ile facebookta konuştuk, Büyükçekmece'deki bisikletçide yapıldığını söyledi. Her ne kadar orayı sevmesem de mecburen gideceğim oraya.
Fakat hepsinden önce, jantlarım gelsin bana yeter :D

Bu arada, bu site bisiklet bakımı ile ilgili gerçekten iyi bir sitedir. Bütün videoları izlemenizi tavsiye ederim :)

Geri