Scudo Sports

Büyükada'da kasklı bisiklet kiralama

Konuyu baştan sona okudum, adada bisikletçi tarif eden veya tavsiye eden herkezin puanları eksi, soru soranlarda birşey yok.
Dikkatimi çekti sadece:eek:

Scudo
@binRR

Puanlama benim açımdan o kadar da önemli birşey değil ama dikkatini çektiyse açıklayayım, Critical Mass etkinliğiyle ilgili https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=42013 adresinden de görebilirsin yaşadığımız tartışmalardan sonra forum yöneticileri "cezalandırmışlar" kendilerince. Sonra o Critical Mass etkinliği forum yönetimine rağmen her ay yüzlerce bisikletçinin katıldığı sivil itaatsizlik eylemine dönüştü ve her ay tekrarlanıyor. Umarım merakını giderebilmişimdir.

@malazivore

Anladım, adayla bir alakası yok sanırım.
Açıklamanız için teşekkür ederim:)

• Beğen
Tepkiler: Tufan Yuzseven
büyük adada bisikletle gezinmek gibisi yok gerçekten,yeşilin ve mavinin birlikte yaşanabileceği nadir yerlerdendir istanbul için, bu keyfi de faytonun içinde at pisliği kokusuyla değil bisikletle yaşamak en güzeli.

kendi bisikletiyle gidenler için herhangi evrak gerektiğini henüz görmedim, defalarca gittim ve kimse birşey istemedi.vapurlar zaten bisikletler için hiçbir seferinde extra ücret istemiyor, bostancıdan kalkan mavimarmara motorları da aynı şekilde bir ücret talep etmiyor, tersi bir yaklaşımla karşılaşılırsa itiraz edip olaya hakim olduğunuzu hissettirirseniz zaten olay anında çözüme kavuşur ;)

adada bisiklet kiralayıp pedal basacak arkadaşlar için de güvenilir bisikletçilerden bisiklet almak çok faydalı olacaktır ''AMA'' en güvenilir ve işbilen bisikletçiden bile alınabilecek bisikletin arızalı yada hasarlı olabilme olasılığı vardır. sizden önce kiralayan kişinin bisikleti nasıl kullandığı, ona 'özellikle aktarıcılarına' nasıl eziyet ettiğini kimse bilemez.
Size tavsiyem;
1-bisikleti önce gözünüzle seçiniz, dış görünümü özellikle lastiklerin dış görünümü size faydalı bilgiler verecektir
2-kendi buyonuza göre seleyi ayarlayıp bir 100 metrelik tur atın. bu tur içinde iki frenin, ön ve arka aktarıcının garip sesler çıkartmadan sorunsuz ve tamamı ile çalıştığından emin olun zira en küçük garip ses sizi adanın en ücra köşesinde yürümek zorunda bırakabilir :)
3-lastiklerinizin havasını kontrol ediniz. inik bir lastik üzerinden geçeceğiniz bir taş yada kaldırımdan inişlerde yada çıkışlarda hazırlıksız olduğunuz patlak durumuna davetiyedir.yanınızda pompa, yama takımı yada yedek iç lastiğiniz olmadığından ya yürürsünüz saatlerce yada faytonla merkeze gitmek için bisiklet kirasının 3-5 katı para ödersiniz...

bisiklet seçiminizi biraz dikkatle yapmanız adadaki keyfinizi katlayacak unsurlardandır.

Birde ek;
adada pedal basarken faytonlara ve 'ACEMİ-DİKKATSİZ BİSİKLETLİLERE' çok dikkat ediniz. faytonlar bisikletlilere alışıklar ama bisiklete binmeye alışık olmayan bisikletliler bizler için en büyük tehlikeyi oluşturanlardır...

keyifli sürüşler.

@malazivore

hocam ada da bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz bir kaç bisiklet kiralamanın numarasını ya da ismini alabilirmiyim sizden??

arkadaslar slm yine yaz geldi bakin lutfen adada bisiklet kiralarsaniz çok seçici olun başiniz agrimasin giderken fehmi bisikler ve ya sami çitak var 2 sinde birinde akin fehminin telefonu var bizde 532 257 19 76 bisikletleri iyi görun karari siz verin yanlis olmasin iy bir esnafa benziyo

@malazivore

Bisikletsever arkadaşım çok güzel konuya değinmişin ve gözlemlemişsin sen adadasın en azından belediye ye müracaat ederek kullanılmaya elverişsiz ve kullanıcılara zarar verecek bu kişilerin hakkından gelirsin diye düşünüyorum.Her bisiklet dükkanı bisikletlerin bakımını yaptırmak zorundadır.

merhaba arkadaşlar,

bende haftaya salı gibi büyükadaya gitmeyi düşünüyorum kız arkadaşımla. çift bisikleti uygun fiyata kiralayabileceğimiz düzgün idare eder sayılabilecek bisikletçi biliyor musunuz acaba? tekrar soruyorum çünkü diğer mesajlar çok eski, değişmiş olabilir.

teşekkürler.

Büyükada ile ilgili bu başlık dikkatimi çekti konuyu açan abimizi tanımıyorum sanırım 4 yıldır adada olduğunu söylemiş ve çok güzel açıklama yapmış.Sonrası biraz da fehmi abinin reklamına dönmüş.

ben 23 yaşındayım doğar doğmaz adaya yerleşip büyüyenlerdenim ailenm 55 yıllık adalı annem orada doğdu tanımadığım yoktur.Benim bisikletçi ileri görüşlü olduğuna ianandığım Eren bisiklet Bisikletçi Özkandır.Ayrıca büyükadalılar bilir ki adanın en eski bisikletçisi Sami amcadır.Annemin çocukluğundan beri vardır.Kendisi artık yaşlandığı için hafif iş tutmakta kiralama bisikletleride çok iyidir bakımlıdır.

İlk mesajda belirtilen birçok bisikletçi iyi bisikletçidir.bakımlıdır kiralık bisikletleri.Ama dianın karşısındaki Bisikletçi özkan gerçek özkan değildir.Gerçek özkan fenerbahçeli lefter sokaktaki Özkandır.Yani Eren bisiklet.

Kron serisi kiraya verir,çiftli bisikleti vardır,bayan bisikletleri bile krondur.Bana xc1000 getirip toplamıştır.çok kaliteli ustadır.

Büyükadaya gidip Eren bisiklet Özkan abiden Beyaz kron oğuzcan aracılığı ile geldim derseniz size yardımcı olur ve kolaylık sağlar.Forumumuzdan da haberi var.Herkese kapısı açıktır.

Adadaki kaza haberlerine gelince de,kazalar genelde bisiklet kullanımını bilmeyenlerden kaynaklanıyor,geçtiğimiz yaz ada da 8 kişi hayatını kaybetti bisiklet kazasında.Tabi sadece kullanım hatası değil bisikletlerden kaynaklanan sıkıntılardan ötürü kaza yapanlarda mevcut.Örn:freni patlayıp çöp konteynırına patlayanlar gibi.

Ölümler sonucu bisikletçiler ve belediye bir toplantı yaptı.Her bisikletçi denetlenmeye yollara uyarıcı görevliler ve denetmenler yerleştiriliceğine karar verilmişti.Buna poliste destek verdi.Yolda sizi yavaş gidin diye uyaranlar görebilirsiniz.

Ben bu yaz adaya gidemedim ne kadar uygulanıyor bilmiyorum geçen seneden başlamıştı ben hatta durduruldum bir pazar günü.Umarım adanın bu konudaki sıkıntıları azalır.

@cidik

Size de Eren bisikleti önerebilirim.Beyaz kron Oğuzcan aracılığı ile geldim derseniz yardımcı olur.kaskı her türlü bisikleti mevcut.

• Beğen
Tepkiler: cidik
@Oguzcan Koselerden
Teşekkürler. Peki fiyatlar hakkında bilginiz var mı?

En son gittiğimde saati 3 TL Günlüğü 10 TL idi.Fiyatlara zam geldi mi bilmiyorum.aradım ulaşamadım ben söylerim gideceğinizi kolaylık sağlar.

Çok çok teşekkür ederim hocam fiyatlar çok uygunmuş. haftaya salı öğlen saatlerinde iki adet bisiklet kiralayacağım o zaman :) tekrar teşekkürler.

bisiklet almadan evvel saat kulesinin sağından girişte az ileride yücel adında bir bisikletçi var, oradan kiralıyordum. işinin ehlidir., bisiklet almadan evvelde bana bisiklet konusunda epey bilgi veren kişidir.

dükkanı

http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/09-04-19-buyukada/0011.jpg
http://www.trendus.com/images/news/photogallery/small1/30_2068_15022010194748.jpg

Çok güzel paylaşım olmuş.
Kendi adıma çok bilgilendim.
Teşekkürler.

@özcan parlakoğlu

Burası Fenerbahçeli Lefter sokaktır Yücel ustada kaliteli bisikletçidir Özkan abi ile komşudur yolun devamında solda da Özkan abinin dükkanı mevcut.Birkaç foto da benden;)

http://i864.photobucket.com/albums/ab206/Oguzcan/DSC_3361.jpg
http://i864.photobucket.com/albums/ab206/Oguzcan/DSC_3358.jpg

• Beğen
Tepkiler: caner demir
Eren Bisikleti dün aradım ( resimlerden tel. aldım ) saati 4 tl günlüğü 10 tl bence çok iyi kask durumunu falan sordum oda var dedi bisikletlerimiz çok iyi yani :) kısmetse 6 temmuz 2011 çarşamba günü gidicem ( yani yarın ) büyük adada ilk bisiklet turum olucak önerileriniz nelerdir arkadaşlar büyükadada büyük tur için ? + yanımda 2 kız olucak :)

Geri