Büyük Gökova turu projesi

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Herkese Merhaba, Sevgili Can ve Muğla ekibi ile bir Gökova merkezli bir tur yapalım dedik. Kafamıza göre bir plan hazırladık. Bu plan son derece esnek olup, gelecek misafirlerimizin taleplerine göre her türlü değişikliğe açıktır.
Konaklama için, işletmeciliğini yaptığın apart’ta veya kendi seçeceğiniz bir tesisten yana tercihinizi yapabilirsiniz. Diğer konaklama yerleri hakkında bilgi almak isterseniz size özel mesajla telefon numaralarını verebilirim. Kendi işletmeme ait bilgileri, reklam olmaması, bu forumu ticari amaçla kullandığımın düşünülmemesi, gelecek misafirlerimizin kendi tercihlerini yapabilmeleri ve benden kaynaklanabilecek yanlış anlaşılmaları önlemek için Can arkadaşımızdan alabilirsiniz. Ayrıca eğer işletmem hakkında bilgi almak isterseniz web adresimi özelinize gönderebilirim. Aşağıdaki planlar tavsiye niteliğinde olup süreler de yaklaşık olarak belirtilmiştir.
1. Gün ( Marmaris-Turunç ): Hafif bir kahvaltının ardından saat 8:00 de Akyaka’dan çıkış 19 km. sonra Çınar Restaurant’da sağlam bir kahvaltı. Bu restaurant büyük çınar ağaçlarının altında, içinde küçük dereler akan, harika bir yer. Çok popüler olmasına karşın fiyatları oldukça uygun. Kahvaltı sonrası yola devam, Marmaris’e 11 km kaldı. Biraz yokuş çıkmamız lazım, yediklerimizi yakmak için… Yokuşun bitiminde büyük ihtimalle yoğun talep üzerine Marmaris’i tepeden görüntülemek için fotoğraf molası. Hızlı bir inişten sonra Marmaris’e giriş, buraya kadar geçen süre ortalama 15 km hızla gittiğimizi varsayarsak ve kahvaltı için 1 saat ayırırsak ( ben kimsenin oradan ayrılmak isteyeceğini pek sanmıyorum ama… ) 3 saat olacaktır. Bu da saat 11:00 gibi Marmaris’teyiz demektir. 11:45 gibi İçmelerden Turunc’a doğru tırmanış. 3.5 km’lik oldukça dik bir yokuşun çıkılması ve yol boyunca yoğun istek üzerine sık sık fotoğraf için durulması. 2 saatlik harika manzaralı fazla trafik olmayan bir yolda yolculuk sonrası saat 14:00 gibi Turunca varış.
http://img125.imageshack.us/img125/1766/19mn0.jpg

Deniz kenarında akşamdan hazırlanan sandviçlerin ayaklar denize uzatılmış şekilde yenilip, sıcacık güneşin altında dinlenilmesi. En geç15:00 de Turunç’tan ayrılış; ne de olsa önümüzde 50 km yol var.
http://img161.imageshack.us/img161/3342/120cu1.jpg

Saat 19:00 gibi Akyaka’da oluş. Toplamda yaklaşık 100 km lik ( pek kolay olmayacağını sanıyorum! ) yoldan sonra apartta mangal hazırlığı. Yemekten sonra ormanda keyifli bir yürüyüş, eğer istenirse deniz kenarında canlı müzik yapılan kafelerden birinde oturup, denizdeki yakamozları fonda güzel bir müzik eşliğinde seyretme. Yorgun ve mutlu bir şekilde serin bir mayıs gecesi, güzel Akyaka’da, aparta dönüş ve ( iddia ediyorum ) hayatınız boyunca uyuyacağınız en keyifli uykuya dalış.
2. Gün ( Akbük ): Dünden kalma yorgunluk, güzel bir uykuyla atılmış olarak yapılan sağlam bir sabah kahvaltısı, tahminen 10:00 gibi yola çıkış, stabilize ( offroad sayılabilecek ) yoldan Akbük’e gidiş; yalnız dikkatinizi çekmek istiyorum Didim Akbük değil!
http://img299.imageshack.us/img299/7116/2resizeofakbuk2kl3.jpg
Gökova Akbük, bence dünyanın en güzel yeri, inanılmaz güzel bir denizi var. Akyaka’dan Akbük yaklaşık 30 km, ama yol harika manzaralarla dolu, o yüzden bu yolun yaklaşık 3 saat süreceğini tahmin ediyorum. Akbük’e varınca önce ufak bir deniz sefası sonra deniz kenarındaki ağaç gölgelerinde apartta hazırladığımız sandviçleri keyifle yemek. Eğer istenirse Ören ( akbükten14 km ) – Çökertme ( akbükten 20 km ) tarafına da devam edilebilir.
(link)
bu linkte yol hakkında biraz bilgi bulabilirsiniz. Saat 15 gibi geri dönüş yolu ve saat 18:00 gibi Akyaka’da oluş. Akşam herkesi otobüs ve arabayla evine yolcu etme.
Bu iki günlük tur Akyaka’ya varış tarih ve kalış sürenize göre ekstralar içerebilir. Mesela bir gün Köyceğiz’e gidilip Derya arkadaşımıza baskın yapılır, Köyceğiz Gölü kenarında çay içilebilir veya Dalyan’a devam edilip tekne turuna da çıkılabilir.
Yine eğer sabah Muğla’da olacak şekilde yola çıkılmışsa, sabah kahvaltısını orjinaline uygun restore edilmiş Muğla evlerinden birinde yapıp, bisikletle Akyaka’ya devam edilebilir ki bu yol yaklaşık 25 km ama Akyaka’ya inerken muhteşem bir manzarayı içimize çekebiliriz ve çok keyifli olacağını rahatlıkla söyleyebilirim.
Veya Marmaris-Turunç turu yerine Akyaka, Ayın Koyu, 7 Adalar, Marmaris turu yapabiliriz. Benim açımdan, tarih olarak Mayıs 15 ile Haziran 15 arasında herhangi bir dönemde olabilir. Bu dönemlerde hem hava daha serin oluyor, hemde konaklama tesislerinde fiyatlar daha uygun ve yer bulmak kolay oluyor. Bu geziye katılmak isteye arkadaşlar bu başlık üzerinden ortak bir tarih belirledikleri takdirde kalabalık bir grupla bu geziyi gerçekleştirebileceğimizi umuyorum.
 
Scudo

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Fırat,soğolsun uzun bir süredir konuştuğumuz Gökova körfezinde yapmak istediğimiz geziyi bizlerle paylaşmış.Kendisine teşekkür ederim.Geziye tüm bisikletforum dostlarımız davetlidir.Gezi hakkındaki görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.Fırat,zaman olarak 15/05/2007 ile 15/06/2007 tarihleri arasını vermiş.Verilen süre içerisinde gelebilecek arkadaşlarımız katılımları ile ilgili bizler ve konu başlığı altına mesaj atarsa değerlendirip gezimize il dışından katılacak arkadaşlarımızın durumuna göre gün konusunu netleştireceğiz...:)

Daha önce yapmış olduğumuz gezilerimizden birkaç fotoğrafı paylaşmak istedim.Fotoğraflar için Fırat'a teşekkür ederim.
(link)

(link)

(link)

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozge Deniz

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
:eek: adımmı geçmiş ne.köycegiz turumu var.hadi hayırlısı.o tarihlerde burda olursam görüşürüz.ben kalabalıga alışık olmayan yalnız gezen biri olarak sevindim:D .buarada Can Abi bi hocamızdan bahsetmiştiniz.haber yokmu. Aysel Hanımdı galiba.onunlada tanışmış olurdum.duyurursanız tabi memnun olurum.Fırat Abi iyi düşünmüşsün.sagolasın...
 
  • Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Süper bir organizasyon. O tarihlerde Güneydoğu ve Doğu Anadolu geçişinde olucam yoksa mutlaka aranızda olurdum. Ama Muğla'ya geldiğimde Akyaka-Marmaris-Akyaka yapmayı çok isterim Muğla Grubu ile. Eşsiz manzaralar eşliğinde harika bir gezi olacaktır.
Sevgili Fırat Abicim çok güzel bir güzergah çıkarmışsınız. Turunç tarafları çok güzel. Doğa ile iç içe bir gezi olur. Akbük tarafını saymıyorum zaten. Süper bişey. Şimdiden ben o heyecanı yaşıyor gibiyim.
Fırsatı ve imkanı olanlar bence kaçırmasın. Sonradan başınızı taşlara vurursunuz. Benden demesi.:):):)

Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
@Serkan Taşdelen
Sevgili Serkan, senin de bizimle olmanı çok isterdik, ama sanırım bu turu ikimiz, temmuzda yapacağız. Belki Muğla grubu da bize katılır.
Bu arada mesajımda belirtmeyi unutmuşum, eğer bisikletleri getirmek problem olur diye düşünen varsa, Akyaka'da bisiklet kiralayan bir spor merkezi var. Bisikletleri Kron, geçen yaz buraya tatile gelen bir arkadaşımız resimlerini çekip burada yayınlamıştı. Yalnız günlük ücreti biraz pahalı, geçen sene 20ytl idi, eğer çok miktarda kiralanmak istenirse pazarlık yapılabilir.
 

Altan Kalay

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Temmuz 2006
Mesaj
707
Tepki
271
Şehir
muğla
Fırat, gezi planı süper.yani hiç olmasa bile bu iş (ki umarım gerçekleşir) sadece şu kurgu bile yeter..katılmayı çok isterdim doğrusu...ama naparsın, işte...çocuk..ev...iş...manavgata da çocuğu da götürüyorum onun için problem yok....:p :p
 
  • Beğen
Tepkiler: bisikletcanavari

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
@mystery of altar

Altan mazeret istemiyorum:) Geziye daha 1 ay var.Ben gezinin mümkün olursa havalarda tam ısınmadan Mayıs ayı içerisinde yapılmasından yanayım.Zira Haziran ayının ilk haftası Açık öğretim sınavları var.Malum birçok arkadaşımız sınava girecek bizlerinde sınavlarda görevleri olacak.Netleştirmeye çalıştığımız geziler sanırım günübirlik olacak.Hepimizin işi,çocuğu ve evi var.Ev sahibi olarak yan çizmek yok ona göre.Eşlerimizi ve çocuklarımızıda getiririz Akyaka'ya onlarda kendi aralarında farklı bir proğram ve tatil yaparlar...
 

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Sevgili Altan, hiç olmazsa Muğla Ekibi fire vermesin, tarih daha netleşmedi, o yüzden hemen su koyuvermeyin :rolleyes: Çoluk çocuğu düşünmeyin, onlarda Akyaka'da deniz kıyısında gayet güzel zaman geçirebilirler :p . Küresel ısınma sağolsun :eek: , bu sene herhalde Mayıs ayında çoktan deniz sezonu açılmış olur... Eğer dışardan misafirlerimiz gelemezse en kötü ihtimalle biz bize Akbük turu yaparız :cool: . Karar vermek için acele etmeyelim, bakalım başka şehirlerden gelecek misafirlerimiz olacak mı? Görüşmek üzere...
 

Altan Kalay

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Temmuz 2006
Mesaj
707
Tepki
271
Şehir
muğla
@tırt kaptan


zaten böyle bir kurguda dışarda kalan pek olmaz :) :)
 

Altan Kalay

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Temmuz 2006
Mesaj
707
Tepki
271
Şehir
muğla
@H.Can DEMİREL

can abi: kolaylık+uyum+çare+...başka ne söylenir...
 

elsk

Üye
Kayıt
28 Ağustos 2006
Mesaj
75
Tepki
77
Şehir
bodrum/gümüşlük
merhaba arkadaşlar;
Çökertme-Ören-Akbük-Gökova'nın yolundan kıyısından önümüzdeki bir kaç ay içinde mutlaka geçeceğim. Eğer organize olunabilirse Gökova'dan sonra Marmaris'e ya da her nereye gidecekseniz oraya gelmek isterim sizinle. Bir de şöyle bir plan var: Bodrum-Bafa(Kapıkırı) turunu yaptığım arkadaşla birlikte gitmeyi konuşmuştuk en son Gökova'ya, fakat O'nun açısından yola çıkabilmek için tek uygun tarih 28 nisan. Ben de şu işler nasıl gelişecek henüz bilmiyorum ama 28 nisanda yola çıkıp 29-30 nisan civarlarında Gökova' da olma ihtimalimiz var Ozan(shperex) ile. Sizin için, Marmaris-Turunç turunun, sözünü ettiğim tarihlerde imkanlı olamayacağını tahmin edebiliyorum. o yüzden ben mayıs sonu gibi planladığınız geziye ayrıca gelebilirim diye düşünüyorum. Bakalım neler olacak... Gökova'ya Sevgiler!
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan
Kayıt
12 Eylül 2006
Mesaj
57
Tepki
84
Fırat seninle gezmeyi biz severiz, bilirsin. Soğuk karpuz ve çaya razı iken, işin içine birde mangaldan bahsedersen, bir Adana'lı olarak orda olmaktan manevi ve midevi büyük zevk alırım. Sen planı yapmışsın eline kafana sağlık bize uygulamak düşer. Hafta içi hadi de ve hafta sonu gidelim. Can dostum hemen Akbük-Körfez resimlerini koymuşki millet çatlasın diye! Valla içinden atan gelir ve katılır. Gelmeyenler de kendileri bilir. Sonra resimleri görüncede iç çekerler.
Fırat "hadi gidiyoruz" komutunu bekliyorum.

Sevgi ve selamlar. Hoşça ve dostça kalın.

Mustafa Hoca
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Merhaba arkadaşlar

Çok güzel bir tur düzenlemişsiniz. Ama benim sizlerle tur atabilmem, oraya gelebilmem, bayağı zor olacak.
Hani binersin otobüse gelirsin, burdanda bisiklet kiralarız, bana uymuyor. Biliyorsunuz ben ve eşim tandeme biniyoruz.
Son İzmir seyahatimde Tandemi parçalayıp benim palıoya zorlukla sığdırdım. Ama hem gittiğimde, hemde döndüğümde, hem bisikleti toplamak, hemde arabamı eski haline getirmek, yarım günden fazla zamanımı alıyor. Benim bu küçük araba ile tandemi taşımam, artık gözümde büyüdü. :(

Hemen kızmayın, az önce süper bir fikir geldi aklımıza. Arabanın arkasına römörk takmayı düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde, römörktü, arabaya çeki kancasıydı, yeni ruhsattı bir araştırma yapacağım, eğer altından çıkabileceğim bir rakam olursa hemen bu işe kalkışıyorum. Ondan sonra ver elini Muğla . Sonra Ürgüp, Ankara daha bilmem nereler olur.:D
Tabi eşim resmi dairede çalıştığı için izin probleminide unutmayalım.:mad:

Sevgi ve selamlarımla.
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
@evrimsel
Merhaba Evrimsel, bizim projenin Mayısın 15'indan önce gerçekleşmesi zor. Mayıs 15 sonrasında ise benim açımdan hiç problem yok, ne zaman istenirse o zaman yapabiliriz bu planı. Ayrıca eğer Bodrum-Gökova yapacaksanız bu tur büyük ihtimalle iki günlük olacaktır. Yani bir gece ya Aşağı Mazı'da, yada yorulmayı göze alıp Çökertme'de kalmanız gerekecek. Aşağı Mazı'da bu mevsimde açık yer bulmanız zor, sanırım Çökertmede yer bulabilirsiniz. Bahsettiğin dönem benim sezona hazırlık dönemime denk geliyor, ama eğer ayarlayabilirsem sizi Akbük'te karşılamaya gelmeye çalışırım. Akbükten Gökovaya beraber geliriz. Yarından sonra sanırım önümüzdeki bir ay boyunca bisiklete binemeyeceğim, yarın ufak bir keşif turuna çıkıp, anayol haricinde alternatif yollar arayacağım... Umarım iki günlük turumuzda bize eşlik edebilirsin. Görüşmek üzere...
 
  • Beğen
Tepkiler: elsk

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
@M. Yeniçeri
Mustafa Hocam, sizinle gezmek benim içinde keyifliydi, Karpuz, Çay kolaydı bu sefer siz evsahibi konumunda olacaksınız, ehhh bir Adanalı olarak siz varken, benim mangal başına oturmam abesle iştigal olur ne dersiniz ;) salatayı ben yaparım hemde bahçeden koparılmış taze nanelisinden. Gözünüzü korkutmayayım ama mangal işi ellerinizden öper gibi geliyor ;)
Görüşmek üzere...
 

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
@Ender Alıcıoğlu
Ender Abi, sizinle ve eşinizle tanışmayı dört gözle bekliyoruz. Römork fikri gerçekten güzel, sanırım makina mühendisine proje çizdiriyorsunuz, sonra bunu mühendisler odasından onaylatmanız gerekiyor, daha sonra ruhsat yenilenmesi falan... ama sizin için büyük kolaylık olur. En kötü ihtimalle kargoya verseniz, ben burada teslim alsam, çok mu pahalıya gelir? Hani buralarda tandem falan da yok ki, size ayarlayalım... Neyse ben her şeyin çok güzel olacağını umuyorum... Görüşmek üzere... Sağlık ve esenlikler dileklerimle...
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
@Ender Alıcıoğlu

Ender abi merhaba,Gökova turumuza gösterdiğin ilgi için sonsuz teşekkürler.Muğla bisiklet platformunun kurulmasında büyük emekleri geçen Bülent Savran bey'in aynı seninkinden tandem bisikleti var.Kendisi Nisan ayının sonu gibi Güneydoğu anadolu bölgesi ile Doğu anadolu bölgesi turuna çıkacak.Kendisiyle görüşeyim eğer bizim turumuzu düzenleyeceğimiz tarihlerde bisiklet müsait olursa size tahsiz ederiz abicim.
En kısa zamanda birlikte pedallamak dileğiyle...:)
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@H.Can DEMİREL

Can'cım bana en büyük müjdeyi verdin. Bende bu gün kara kara düşünmeye başlamıştım. İnşallah dediğin gerçekleşir.
Çünkü bu gün benim arabaya çeki kancası taktırmak için sanayiye gittim. Yaklaşık 370 Ytl civarı bir rakam sundular, sadece çeki demirine. Hadi römörküde benim senelerdir bir arkadaşa verdiğim eski römörkümü alarak çözerim diye düşündüm, ama şu ara Antalya trafiği çeki kancasına izin vermiyormuş, birkaç aydır, kimse çeki kancalı ruhsat alamamış, nedense bunu pek anlamadım ama, bende kaçak iş yapmayı hiç sevmem, keşke eski çeki kancalı arabamı satmasaymışım dedim.
İşte römörk işi fiyaskoyla sonuçlandı.
Ama dediğin olursa Bülent Savran beyin tandemine gözüm gibi bakarım.
İnşallah olurda bizlerde aranızda olabiliriz.

Sevgi ve selamlarımla.
 

Fatih - MFG(+)

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
500
Tepki
368
Şehir
Maltepe/İstanbul
Sevgili Fırat ve diğer Muğlalı dostlar;

Geçen sene Ekim ayı gibi Marmaris'e bayram tatilini geçirmek üzerek gelmiş ve hayran kalmıştım. Buralarda ne güzel bisiklet turu olur diyip hayallere dalmıştım. Ve bir baktım ki Muğla'lı bisikletseverler olarak tur düzenlemeye çalışıyorsunuz. Buralardan taaaaa İstanbul'lardan oralara gelmek çok zor gibi görünse de ben yine de umudumu kaybetmeyeyim diyorum. :p Kader bu belli mi olur. Gelemesem bile Muğlalı dostlar olarak 4 başı mamur bir tur yapın, fotoğrafları da bizlerle paylaşın ki oralara kadar gelmiş gibi olalım. ;)

Sevgilerimle

MFG(+)