Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

bütün hope göbeklerin sonu bumudur?

umutkahraman

Forum Bağımlısı
Tepki
1.288
Bisiklet
Geotech
google dan hope pro göbek resimlerine bakarken bu resimleri buldum.hafiflik konusunda başarılı olan bu göbekler bazı noktalarda zayıflık gösteriyo sanırım.bu göbekten kullanan arkadaşlar resimle ilgili görüş bildirebilirmi acaba?yada kendisi bu tip bir talihsizlikle karşılaşan varmı ?

Uploaded with

Uploaded with

Scudo
Bu göbeklerden 3-4 aydır kullanıyorum;
Resimdeki görüntülerin %10 u gibi bir durumda.(Genellikle 8.ve 9.dişli altındaki kısmı)
Resimlerdeki gibi bir hale geldiğinde sizce rublede ufak boşluklar olmaya başlar mı?

@temu90

XTR 970 ruble kullanıyorum bu resimdeki kadar olmasada benim hope göbeklerimdede aynı sorun var bu kalitede bi göbekte böle bi sorun garip geldi bana

resimdeki hope'un sahibi sram 950 ruble kullanıyormuş.

taşıyıcılı rubleleri öneriyor şirket. yani 3-4 dişli tek olarak kullanılan modeller.

6 dişi dişli taşıyıcısı denen alu bir gövde tutuyo.kalan 3 diş bu resimdeki yere tutunuyo.o 3 diş gene yapacağını yapar.kendi yerini genişletir.

bu göbekler biraz pahalı olduğu için kullanan çok değil galiba.uzun zaman bu göbeği kullanıp bu şekilde bir sorun yaşamayan varmı?

@umutkahraman

pahalı olmasıyla alakası yok. kullanılan malzemeyle alakalı, yumuşak bir metalden üretildiği için dişliler böyle zararlar verebiliyor. aynı izmirden arkadaşımın başına geldi, freeride sürüşü için tasarlanmış ns bikes göbeği 6-7 aylık bir kullanımdan sonra böyle olmuştu. tabi kendisi tek dişli kullandığı için sadece dişlinin olduğu yer aşınmıştı.

sorun yaratacağını düşünenler göbeğin sadece body kısmını alıp yenileyebilirler.

Öncelikle Hope'lar hafiflik konusunda öyle çok iddalı değiller ve yukardaki problem de sadece Hope göbeklerde yaşananan bir sorun değil. Freehub kısmı aluminyum olan tüm göbeklerde bu sorun az çok oluyor. Benzerlerini DT ve Easton göbeklerde de gördüm. Yalnız bu göbeğin çalışmasında bir sorun çıkarmıyor yani demek istediğim herhangi bir boşluk vs olmaz. Çok ama çok nadiren, bazı ruble yapraklarının göbeği komple sıyırması durumu olabiliyor ama aldığınız malzemeyi amacına uygun kullanıyorsanız pek olası değil.

Xtr ruble ve xtr göbek kullandığım da aynı sonucu gördüm. Bu tür problem gibi görünen aşınmalar hiç bir şekilde sorun değil.

Yedek parça bakımından sıkıntı çekilmeyecek bir göbek bunlar.Peki hope göbeklerin gövdesini nasıl bilirsiniz.Flanş delikleri falan sağlam mı? Bu göbeklerden elinde olup da çok zorlayabilen var mı bunları?Ben freeride Downhill amaçlı kullanmak için big hitime 10x135mm thru axle modeli hop pro 2 almayı düşünüyorumda.

Freeride, downhill için benzer fiyatlara satılan Sun Ringle göbekleri öneririm. Kilosu çok fazla olan bir arkadaşım için "Abbah" modelini set olarak istemiştik. Şu anda ben de bir Hope Pro2 kullanıcısıyım, yeni aldım. Ucuz ve kaliteli bişeyler istediğim için aldım. Herneyse Sun Ringle lar evet biraz daha ağırlar ama süper sağlam ve çoook daha kaliteliler bence. Downhill göbekleri olmasına rağmen Hope Pro2 lerden de kat ve kat daha rahat dönüyorlar. Hatta Benim DT240 lar kadar rahatlar diyebilirim. Pro2 ler ise, evet güzel işçilik, renkler ve bakımı kolay ama dönmüyorlar malesef :) Şahsen birdaha Hope göbek alacağımı zannetmiyorum.
Sun Ringle'lar fiyat/performans olarak dediğim gibi çok iyiler.. Yada üstüne biraz daha verip Dt Swiss 440 da alabilirsin.

Geri