Scudo Sports

bursa kent ormanı yarışı

Scudo
@Engin Tetik

her sene parkur değiştirilmesi olayı artık sıkıntı vermeye başladı! insanlar bir önceki senenin parkuruna göre tüm hazırlıklarını yapıyor.sonra ne oldu,parkur değişti.hem bu parkuru bir kişi kendi kafasına göremi düzenliyor.böyle birşey olabilirmi.

@bts.elektronik

bircok soru sormussunuz. aklıma takıldı; bir önceki senenin parkurunda ne gibi hazırlık yapıyorsunuz ya da yaptınız da, parkur değiştirilmesi sizi bu kadar sıkıntıya sokuyor, açıkcası anlayamadım ? üstelik Bursa'dasınız..

ben, parkurun değiştirilmesi ya da yenilenmesini taraftarıyım... her sene aynı olmasının yerine farklı heyecanları tadabileceğimiz, yaşayabileceğimiz değişik parkurların olması her zaman tercihimdir..

@Salih Manavoğlu

Bu yarış bursada uluslararası nitelik kazandırılması ve bir klasik haline getirilmesi düşünülen bir yarış.Bu nedenle bu tür yarışlarda sık sık parkur değiştirilmesi gibi birşey sözkonusu olmaz.Dünyadada bu böyledir.Ancak ufak tefek değişiklikler olabilir.Örneğin her sene parkuru değişen Paris-Roubaix yarışı düşünülebilirmi?Biz özellikle şehir dışına gittiğimiz her yarışda geçensene aklımızda olan parkurda yarışamıyor ve sıkıntı yaşıyoruz.
Kaldıki zaten benim dediğim gibi olmuş, bana sorduğum soruların cevabı geldi.Sadece yangın inişinde bir çalışma olduğundan oradaki güzargahta küçük bir değişiklik olmuş.Zaten bu soruları sadece kendimi düşünerek sormadım.Ayrıca sizi tanımıyorum ama belliki sizde beni tanımıyorsunuz.O parkurda hazırlık yapmam yada yapmamam hiç kimseyi ilgilendirmez.Gerektiğinde hiç hazırlık yapmadanda girer (geçensene olduğu gibi)yine kürsüye çıkarım.Dolayısıyla sorduğum soruların muhatabı siz değildiniz,fikirlerinize saygı duyarım ama,Savunmaya geçmek yada soru sormakta size düşmez sanırım

Bu yarış bursada uluslararası nitelik kazandırılması ve bir klasik haline getirilmesi düşünülen bir yarış.Bu nedenle bu tür yarışlarda sık sık parkur değiştirilmesi gibi birşey sözkonusu olmaz.Dünyadada bu böyledir.Ancak ufak tefek değişiklikler olabilir.Örneğin her sene parkuru değişen Paris-Roubaix yarışı düşünülebilirmi?

bir mtb yarışını ve parkurunu nasıl oldu da Paris-Roubaix gibi bir yol klasiğiyle örneklendirdiniz; size cok samimice yaziyorum ki inanın anlayamadim..

Biz özellikle şehir dışına gittiğimiz her yarışda geçensene aklımızda olan parkurda yarışamıyor ve sıkıntı yaşıyoruz.
Kaldıki zaten benim dediğim gibi olmuş, bana sorduğum soruların cevabı geldi.Sadece yangın inişinde bir çalışma olduğundan oradaki güzargahta küçük bir değişiklik olmuş.Zaten bu soruları sadece kendimi düşünerek sormadım.

parkur değişikliğinde sıkıntı herkes icin gecerli oluyor , bu nedenle ben kolaycı olan tarafta olmamayı tercih etmeye çalışıyorum..

sorularınızı direkt olarak forumda paylastığınız icin bu sekilde bir fikir paylaşımında bulunmak istedim. aldığınız cevapları da burada paylaştığınız icin teşekkür ederim..

Ayrıca sizi tanımıyorum ama belliki sizde beni tanımıyorsunuz.O parkurda hazırlık yapmam yada yapmamam hiç kimseyi ilgilendirmez.Gerektiğinde hiç hazırlık yapmadanda girer (geçensene olduğu gibi)yine kürsüye çıkarım.

burada kimsenin kimseyi tanıması gerekmiyor tabii ki... Öyle ki sizin isminizi dahi bilmiyorum, hatta göremiyorum...

bu arada geçen senelerde olduğu gibi başarılarınız devamını diliyorum...

Dolayısıyla sorduğum soruların muhatabı siz değildiniz,fikirlerinize saygı duyarım ama,Savunmaya geçmek yada soru sormakta size düşmez sanırım.

sorularınız ile zaten ilgilenmiyorum, mesajımda da bahsettiğim gibi sadece aklıma takıldığı için size sorma gereği duydum.. savunma gibi de bir düsüncem olmadı, sadece düsüncelerimi sizinle paylaştım ( forumun doğası gereği )..

umarım, yüz yüze tanışma fırsatımız da olur..

sevgiler...

Sevgili Salih kardeşim
Paris-Roubaix bir yol klasiğidir ama uzun parke taş geçişleri özellikle yol bisikleti için çok çok zorludur.kolaylaşsın diye asfalta alınmaz yada zorlaşsın diye dahada uzatılmaz.çok uzun senelerdir.hiç değiştirilmeden tıpatıp aynı parkurda yapılır.anlatmak istediğim ilişki işte budur.

parkur değişikliğinde sıkıntı yada kolaylık herkez için geçerli ama dolayısıyla teknik olarak zorluğu iyi dengelenmiş bir parkurun değiştirilip kolaylaştırılmasınada karşıyım , şimdi bu kolaycılıkmı oluyor?

Madem beni tanımıyorsun ismimide görememişsin kendimi tanıtayım ozaman
Adım Şölen Kalpalp yaşım 44 büyükşehir belediye spor lisanslıyım 1990 yılından beri bisiklet sporuyla uğraşıyorum.1997 yılından beride mtb yarışlarına giriyorum türkiye mtb maraton master şampiyonluğuda dahil olmak üzere burada sayamayacağım kadar derecelerim var. umarım aydınlatıcı olmuştur.

baştada dediğim gibi fikirlerinize saygı duyarım ama " bir önceki senenin parkurunda ne gibi hazırlık yapıyorsunuz ya da yaptınız da,"şeklindeki konuşma tarzı bana biraz nezaketsiz geldi sanırım.o nedenle bu cevapları yazma ihtiyacı hissettim

bende tanışmayı umarım bizdende sevgiler

orada olacağım inş.şimdiden parkur için kolay gelsin.düzgün parkur seçin oraya getirttirmeyin beni:D

Bende katılmak isterdim fakat arkadaşlarım daha işin başında olduğumu söyledi yani ''boşuna kendini zorlama'' şeklinde uyarı''cık'' lar ile moralimi bozdular :) gerçi kendimde biliyorum katılsam dahi pek şansım yok :) ama izlemek ve fotoğraf çekmek için inşallah orada olucam...

@brkymstn

Evet ben de katılmak istiyorum ama herhangi bilgim yok bu konuda. Uzun süredir bisiklet kullanıyorum ama yarışlar ile pek birşey bilmiyorum. Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyoruz. Yarışlara katılmak için ne gibi önkoşullar gereklidir. Bisiklet olsun, yaş olsun ya da giyim olsun vb... bilgim yok. Ayrıca bu yarışlara katılmak için sizce hangi seviyede olmalıyız. Çok güçlü olmayan bir vücudun böyle yarışlara katılması sizce sağlık açısından sıkıntı verir mi?
Bu konularda bizleri aydınlatırsanız yarışa ilk defa katılacak arkadaşlara ya da katılmak isteyip de katılamayanlara belki bir ışık tutmuş olacaksınız..

@Cüneyt Kılıç

eğer yarışmak istiyorsan bir yerden başlaman gerekiyor.yarışmadan tecrübe kazanamazsın.gerçekten uzun zamandır bisiklete biniyorsan.bir dene derim.

@bts.elektronik

Peki katılım koşulları nelerdir veya nereden öğrenebilirim?

Bu arada parkur tam olarak nereden başlıyor? gidip incelemek istiyorum...

@Cüneyt Kılıç

lisansın yoksa önce lisans çıkartman gerekiyor.bunu stadyumun yanındaki gençlik spor bölge müdürlüğünden halledebilirsin daha sonra yarış günü yada birgün önce kayıt yaptırman gerekir okadar. parkuru yanlız gidersen bulamazsın geçen sene yarışan biriyle gitmen gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt Kılıç
güzel bir yarış olması dileğiyle şimdiden tüm bisikletçilere kolay gelsin

@heng

:D:D:D tamam yaa bazılarına giremiyoruz olabilir ama genede girmeye çalışıyoruz yakın kalan bütün illere gitmeye çalışıyorum ama vaktim ve aile yönüm hiç iii olmadığı için gidemiyor olabilirim oyüzden ... genede gülmekten geçemiyorum bu yorumu okumaktan :D:Dxx

@cesar çakas

neyse msnmi yolluyorum sanırım ben seni eklemiştim profilinden çalmıştım bu arada helal et borcumuz neyse öderiz:D:D espiri yaptım mail adresim bu ces4-7ar@hotmail.com

Konaklama hakkında bilgi verebilirmisiniz ??

Orman şehre ne kadar uzaklıkta ? etrafında uygun fiyatlı pansiyon falan varmı ?

teşekürler.

yarışlarda parkur değişimi çok normal birşeydir,o kadarda tepki vermemek lazım. Koskoca alanya kale yarışı külliyen değişti ve kolay kolay eski günlere dönülmeyecek. diğer yandan ülkemizin en önemli yarışlarından kapadokyada nerdeyse her sene yeni bir parkurda yarışılıyor.Avrupa şampiyonası hiç denenmemiş bir parkurda yapıldı ve başarılı oldu.hiç bir yabancı yarışçı da gelip niye değişti,yok ben yarışmam demez.profesyönellik budur.

Geri