Herkese keyifli forumlar... Bugün ile beraber neredeyse 1 haftadan uzun süre ,(2 Mart-11 Mart) beklediğim bisikletimi almış bulunuyorum. Bu olurken de 1400 Türk Lirası Aydın Bisiklet in zimmetine geçirmiş olarak sizlere durumdan bilgi vereyim. Salcano cyc02 bisikletime yeni bir vites grup seti almıştım ve bunu takacaklardı. Eski vites grup setini de ilanda tuttuğum için pakete hazır hale getirecektim. Bunun yanında furş setinde ufak bir boşluk vardı ve fren/vites halatlarının da yenilenmesini talep etmiştim. Bisikleti bıraktıktan bir kaç gün sonra bilgi almak için meraklanmaya başlamıştım. Yani süre. nasıl gidiyor, grup seti çıkarıldı mı, yeni grup seti tam olarak uyum sağladı mı ya da hangi gün teslim almaya gelirim gibi ufak detayların tarafıma iletilmesini beklerken hiç bir bilgi alamadım. En sonunda dayanamayıp yazdım. Bisiklet kalabilir zaten havalar kötü bari mümkünse vites grup setini alayım dedim, ertesi güne kutuya koymuşlar üstünkörü. Güvendiğim için de kutunun içeriğini kontrol etmeden eve döndüm. Bİr baktım, ruble yok. Fren/Vites kollarının gidona sabitleme kelepçeleri yok. Sonra tekrar Aydın Bisiklet e döndüm ertesi gün. Bu arada tabi bekliyorum ki hem eksik parçaları alayım hem de bisikletin işi bitmiş olsun. Yok.. Neyse parçaları aldım aradan yine 1-2 gün geçti. Yine bilgi yok... Aradım. Kadro kulağında yamukluk olduğunu ve kadro kulağı beklediklerini söylediler. Rublede zincir ilk rubleye geçmiyormuş. Neyse tamam dedim değiştirirsiniz, iyi olur. En sonunda hafta sonuna kadar bisiklet çıkar mı ya da cuma akşamı da gelip alabilirim diye mesaj üzerinden ulaştım. Kendileri mesajlarıma cevap veriyordu ancak tamam, yaparız, haberleşiriz gibi tatmin edicilikten, merakımın bisiklet parçlarının doğru çalıştığı ile ilgili bilgilendirmeden uzak ve biraz da aşağılayıcı tavırla cevaplar veriliyordu. Hatta sadece sorduğum sorulara cevap veriliyordu. Neyse ki, bisikleti bugün alırken yine ben sordum, bisiklette sorun yaratacak, arızalı, mekanik çalışmasında aksama olan bir şey var mı diye, 1400 TL ödediğim halde zincire 1-2 bakla eklemek zor gelmiş ki çaprazda çok kalma, eski vitesin takılı olduğu kadro ile senin kadron farklı olduğu için zincir kısa kaldı deyip bana bugün bisikleti teslim ettiler.. Çok da uzatmadan yapılanları yazayım..
-Fren ve Vites halatları değişti,
-GXP Sram orta göbek değişti,
-Furş setindeki boşluktan dolayı bir halka eklenmiş,
-Fren ve vites ayarları yapılmış,
-Kadro kulağı değişti.
Toplam 1400 TL (11 Mart 2022) fiyatı ve yapılanları paylaştım. Ölçme ve değerlendirmeyi de sizlere bırakıyorum.. Herkese keyifli forumlar....