Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bunlara kaza denirmi (Konya)

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Tepki
772
Bisiklet
Giant
Yurdum insanı yine performansını korumuş. Özellikle videonun en başındaki bisikletli amcanın başına gelenlere diyicek bişey bulamıyorum. Bu insanlar nasıl ehliyet alıyor nasıl araba sürüyor anlamıyorum. Bayramda neden 100 lerce kişi yollarda öldü şimdi daha iyi anlıyorum. Böyle ihmalsizlik yaparak nasıl araba sürüyolar aklım mantığım almış değil.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Scudo
Oradaki ihmalsizliğin çoğunu yayaların yaptığını düşünüyorum. Yaya-Araba ilişkili olanlarda. Çoğunu diyorum yanlış anlamayın. Yaya şeridindeki amca durumunda evet amcanın bir suçu yok diyebiliriz. Çünkü yaya şeridinde ve karşıdan karşıya geçiyor.

Ama sizin takıldığını bisikletli amca ilk sıradaki tamamen amcanın suçu. Türkiye'nin hiçbir yerinde çapraz yaya şeridi görmedim ben ki orada da yok. Yani amca bodoslama kafasına göre gidiyor. Siz diyecek birşey bulamamışsınız ben bulayım işte. Amca hatalı.

17.sn deki kaza her iki tarafta suçlu. Yaya HİÇBİR TARAFA bakmadan gidiyor gene. Çarpan kırmızı araçta durabilir bir mesafa ve hızda ama o da takmıyor sanırım bonus toplarım diye çarpıyor amcaya.

24.sn kaldırımda bekleyen adam. Gelen minibus önündeki araca çarpmamak için kardırıma kırınca adamın üstüne çıkıyor. Gerçi çıkamıyor çünkü önünde direk var. Araştırmaya göre yaya sağlıklıymış direk korumuş.

29.sn eminki ehliyetsiz bir kask takmayan mobilet sürücüsü. Benim gözümde hepsi suçlu.Çünkü o mobiletlere binen 25 yaş altı bütün tipler aynı. Deli fişek gençlik sanıyorlar kendilerini. Hatta o mobiletlere çift karburatörlü birşeyler falan yapıyorlar iyice b.kunu çıkarıp ölümcül kazalara davetiye çıkarıyorlar. Çoğu polis karakol garajında bu motorları görebilirsiniz. Emiyet güçleri direk bağlıyorlar çünkü.

33.sn sürücü hatalı.

1:11.sn yaya hatalı. Ta ilkokuldan beri söylenir bu iki aracın hatta tek aracın bile önünden arkasında yola çıkmayın diye. Gelen araç kaçla giderse gitsin o adama çarpılacak.

Alt geçitleri hala umumi tuvalet gibi gören, üst geçitleri alttaki arabaya birşey atmak için eğlenci merkezine çeviren bir zihniyetle yaşadığımız sürece bu görüntüler eksilmez.

Sürücü bilinci kadar yaya bilincide olması gerekir trafikte.

Kasti yapılmış gibi , çok sürücü var türkiyede. yeni eski , dikkatli olmak gerek..

Ben ehliyeti alırken ilk kızdığım nokta işte bu. Eğitim de uygulama ve bilgi sıfır. Adam Yazılı sınavı geçiyor ve 1 vites de arabayı 3-4 dakika sürüyor. Hadi hayırlı olsun."Ayaklı cinayet"

3-4 dk aylarca yazılı eğim vermek yerine, bir o kadar uygulamalı eğitim verilse bu toplum için daha az kaza riski olur, diye düşünüyorum.
Zaten cehillikte almış başını gidiyor. Saygı zaten minimum seviyede sonuçlar işte bunlar.

Konu güzeldi. Eline sağlık.

Evet kesinlikle size katılıyorum herkez hatalı herkez kendinden geçmiş Türkiyemizde.. Tedbir yok dikat yok saygı yok eğitim yok canımız Allah a emanet pedallıyoruz böyle katillerin ilerlediği yollarda. Özelliklede 3-4 dk. lık uygulamayla nerdeyse trafik olmayan biryerde, çocukca araba sürerek ehliyet alınması da ayrı bir trajedi verilen 800 tl de öyle olsa gerek ;)

• Beğen
Tepkiler: sadana
@sadana

Sonuna kadar katılıyorum. Hatta benim ehliyet aldığım sürücü kursu sınav günü getirdiği doğan sahin arabalar bozuktu. Bana rolantisi düşük araba vermişlerdi ben sonradan öğrendim onu. Kız arkadşaım alırken ona ötmüş birisi. Araçlarımızda bozuk ztaen diye. Araba stop edip duruyor. Sınav gözetmeni sakin sakin diye telkinlerde. Ya diyorum sakinim araçta bir sorun var. Tabi beyfendi falan yapıyor. Ve arabayı toplam 300mt ya sürdüm ya sürmedim. Kemer aynı ve sinyal düzenine bakıyorlar başka birşey yok. Zaten sınav yapılan yer bomboş bir düz yol. Şuanda nişanlım aynı gözetmen görevlerinde yer alıyor. Soruyorum hiç almayacak adama verdin mi tam puan diye. Hayır diyor. Direk kesiyorum. Hatta bende sınava giripte geçemeyen oluyor diyor. Ve o şehir içinde adam gibi sınav yapılıyor. Benim ki gibi boş tarla da değil.

Ki ben sınav sonunda dur dediler durdum. Ayağımı deb.dan bir kaldırdım kalkmadı pedal. Noluyor falan derken bi baktım yanda direksiyon dersi veren adam pedala basıyormuş. Yani siz sınav oluyorsunuz ama düpe düz kopya ya da başkasını sınava sokma sayılacak hareketler bunlar.

A2 sınıfı içinde başvurmuştum o daha komik. Scooter diye tabir edilen motorlarla sınav yapıyorlardı. Hatta bir arkadaşım laf arasında " La Honda Kinetic'i veriyorlar döniyin geliyin" falan diye geyik yapmıştı şaka değilmiş. Hakketten onla sınav yapıyorlardı. A2 için ( bilmeyenlere vitesli motor sınıfı ). Aynı il farklı bir ilçede arkadaşım almıştı A2. 76 model Java ile sınav yapıyorlar dedi. Ben zaten tek marşta çalıştırdım bütün herkes bir baka kaldı falan demişti. Tek marşta çalıştıran azmış. :)

Sizde haklısınız yani. Olay eğitim ve cahillikten kaynaklanıyor.

Ortaokul öğretmenlerimin anlattıklarına göre bu işe özel sürücü kursları değil de Emniyet'in elindeyken daha sıkıymış. O günlere dönülmesini temenni ederim yani. Hatta tekrar sınava girmek gerekse bile olsun abi gireyim, bende gireyim o kaza yapan dikkatsiz, bilinçsiz, bilgisiz tiplerde. Bilen zaten geçer. Kuralları uygulayan zaten geçer. Gene alır ehliyetini.

@Levent KIRÇA

Kesinlikle size katılıyorum. Ben hayla görüyorum hiç ehliyet almaması gereken insanların ehliyet aldığını. Birde kesinlikle ehliyet alınırken yaş sınırı 18 ise ehliyetin birde bırakılma yaşı olmalı,sürekli insanlar sağlık kontrolünden geçirilmeli göz testi vs. Bir örnek vermek istiyorum bi yakınımın maddi durumu iyi yaşı 75 civarında ehliyeti var ve araba sürüyor. Bir kaç kez arabasına bindim emin olun yüreğim ağzıma geldi gözleri görmüyor reflexleri bitmiş vs. resmen kazaya davetiye..

Cidden Levent, herkesin ortak sorun noktası bir yerde kesişiyor.
Araç olayı aslında Tarif eğitim veren (!) Vermeye çalışan firmalarda bazı standartlar olmalı.
Belki de var.:) Uygulayan yoktur.

Hep aynı nokta ve düşünce “Ehliyet Almak".Aslında olayın sıkıntılı bölümü, Ehliyeti aldıktan sonra başlıyor.

Ama ciddiyet'in farkına (ALLAH korusun) kazadan sonra fark ediliyor ama iş işten geçmiş oluyor.

Herkese kazasız ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Araçları ehliyet sürmüyor, önce bunu bilmemiz gerek. Sürücü ile Şoför arasında çok fark var bu da ayrı bir konu...Eskiden ehliyet alabilmek için bir tek havada takla atmadığınız kalırdı, şimdiyse parayı veren düdüğü çalıyor. Son zamanlarda alınmış ehliyetlerin sahipleri %90 oranında şoförlükten uzak. Emniyet şeridinden bisiklet sürüyorum, adam arkadan korna çalıyor çekilsene diye bağırıyor. Burası emniyet şeridi diyorum, ne yapalım kardeşim diyor. Ha bir de aklıma gelmişken sinyal tertibatı ve dikiz aynası araçlara boşuna konmuş kimse kullanmıyor....

Kazaların olduğu yerlere baktım. Konya'nın en işlek kavşaklarından birkaçı. Özellikle tramvayın olduğu kavşakta sola dönüşler yasak ve 30 saniyede bir ışık değişiyor. Öyle olunca birisi arabayı kaptırdı geliyor mesela numaratörde de yeşilin söneceği saniye olrak gözüküyor. "Geçerim" diyor kendince ve yeşil söndükten sonra 1 saniye gecikse bile bu kazaya davetiye çıkarıyor.

@Faruk ÇUBUKCU

Yani,30 saniye beklemeyecek kadar aciz miyiz? :(

İnsan'ın en büyük düşmanlarından biride "Sabırsızlık" . Işıklarda beklerken, önde ki araç ile aramızda 1 metre var. Sarı yanmadan ileriye git diye kornaya basıyor. Sinirlenmeniz ile birlikte sizi de telaşa sokuyor ve anlık kazalar ortaya çıkıyor.

Uzun zaman önce böyle güzel bir konuyu paylaşmayı düşünüyordum. Faydalı ve hatırlatıcı bir konu olmuş. Çok teşekkürler. :in:

bazı kazalar gerçekten tebessüm ettiriyor insanı :) mesela başı önündeki dayı yola bile bakmıyor ve arabaya sürtüp yere düşmesi komik bir olay geliyor bana :) ama gerçekten bunun şakası falan olmaz herkesin trafikte dikkatli olması gerek. biz bisikletçilerde dahil :)

eskiden yayaları da eğitmek gerekliliği üzerinde daha çok durulurdu. okullara trafik polisleri gelir eğitimler verirdi sık sık. televizyonda sık sık eğitici kısa filmler yayınlanırdı. insanlar bilinçlendirilmeye çalışılırdı. şimdi her akşam dizi izleyen yozlaşmış bi toplum haline geldik

kazaların bir çoğu türk ışık sisteminden
Kırmızı dur, yeşil geç, sarı hızlı geç.
IŞıklı kavşaklara da olsa yaklaşırken sürücü hızını azaltmalıdır.
Yeşil ışık yanıp sönmeye başladığında durmak için hazırlık yapılmadır.
Sarı ışıkta kesinlikle geçilmemelidir.
Sonra hayatınız kararır.
Bu gün çalışma yaşı 65 olarak hesaplandığından kalıcı sakatlık durumunda tazminatlar uçuk rakamlara ulaşmakta.
Bir avukat arkadaşa 450.000 (Yarım tirilyon eski para) tazminat borcu çıktı.
yaktığınız can başka

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
Geri