Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bugün ilk düşüşümü yaşadım

Giray Koç

Üye
Tepki
25
Bisikleti alalı neredeyse 1 ay olucak daha düşmedim ne zaman düşerim acaba derken, bugün önce 66 km hıza çıktım asfalt yolda, yolun devamı yokuş aşşağı mıcır neyse hızı düşürdüm tekrar hızlandım virajı alamayacak gibi oldum arka teker kaydı yoldan çıktım 1-2 taşa çarparak devam ettim yolun dışında tekrar yola girdim yokuş devam ediyor bu arada frende yapamıyorum kayıyor bisiklet, keskin bir viraj var kenardada tahta bariyerler diğer yanda uçurum aşşağı uçmamak için mecbur frenlere abanmamla kendimi yerde buldum kaskım yoktu allahtan kafamı bir yere çarpmadım, bende bişey yok pek, bisiklette görünürde bişey yok.Arkadaşlar kask takmayı ihmal etmeyelim, sürat her vasıta için felakettir hele iki tekerde daha dikkatli olmak gerek.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Scudo
Geçmiş olsun , sizde birşey olmaması en büyük kazanç , umarım birdaha böyle tatsız bir anınız olmaz.

Geçmiş olsun..): hızlıda olunsa dikkatli olmak da fayda var..biri dikkatsizlikten ufak kaza geçirdim..diğerinde uygun hız ve dikkatten büyük kaza atlattım..:( aman dikkat..

Bazı yaptığımız şeylerin başımıza neler açabileceğini bilemeyebiliyoruz. Başımıza gele gele öğreniyoruz işte. Benim de bir kere ön tekerim tramvay rayına sıkışmıştı. Havada iki takla attığımı hatırlıyorum :) Ondan sonra rayların üstünden geçmek zorunda kaldığımda asla paralel girmiyorum ya atlıyorum ya da dik giriyorum. Ama yaptığım kazanın büyük oranda dikkatle alakalı olduğunu sanmıyorum. Böyle birşeyin başıma kötü şeyler açacağını bilmememle alakalı diye düşünüyorum. Yani kısacası dikkatin yanında bilgi ve tecrübede gerekiyor diye düşünüyorum...

:)
İnsan bazen sonunun ne olacağını hiç düşünmeden hareket edebiliyor :)
Geçmiş olsun Allah korumuş :)

Geçmiş olsun kardeşim ama kaskın varsa ders almışsındır artık ve takmaya devam edersin ama insanlık sonuçta herkes hata yapıyor da önemli olan ders almak...

@Alp Kaan Donmez

Kask yoktu bu yüzden büyük bir tehlike atlattığını, kaskın önemli olduğunu belirtmiş arkadaş zaten :D Biraz üşengeciz galiba okuma konusunda :rolleyes:

Geçmiş olsun arkadaşım, bende bu gün frenlerimi test ederken düştüm ama kafamda kaskım vardı ve hiç birşey olmadı eğer kaskım olmasaydı şuan kafamda dikişlerle dolaşıyodum buyüzden kask en önemli ekipmanımız, diğer arkadaşlarımında bahsettiği üzere önemli olan bir olaydan ders çıkarmandır...

geçmiş olsun gercekten ciddi bir kaza,bende kasksız kullandıgımda kesınlıkle hız yapmam,kask cok gereklı...

çok geçmiş olsun. yokuş aşağı inerken yavaş gitmekte fayda var...

Geçmiş olsun, şans eseri kurtulmuşsunuz.
selamlar

@Giray Koç

Senin kaza geçirdiğin aynı olay 2 gün önce bir arkadaşımın başına geldi .
Yukaş aşağıya giderken bir keskin viraj ve iniş neredeyse dik gibi
anlıcağınız hem dik iniş hem keskin viraj birde önüne araba çıkınca
daha bitmedi ve ayrıca yolun kenarında mucur [ taş , toprak ] birikmesinden dolayı frenin tutmaması , lastiğin slick olması nedeniyle kayıp gitmesinden dolayı arkadaşımız yağmur sularının yarattığı çukurumsu alana çalıların üzerine takla atarak uçtu. Arkadaşımızda kask olması büyük bir tehlikeden korudu. Arkadaşımızda bulunan hasarlar alında biraz çizikli açılma , parmakta çizilmeye baglı kanama ve kol üzerinde çiziklere baglı kanamalar.
Kask ise aldıgı darbeden dolayı ön tarafında küçük bir çatlak.
bisiklette ise sadece ön jant yamulması oldu.

aynı yerde 2 hafta önce bir motorbisiklet kullanıcısının düşmesi sonucu bir kaç yerini kırması .
bizim böyle bir kazadan ufak tefek çiziklerle kurtulmamız büyük şans olarak nitenilebilir.

1. Kask mutlaka takmalıyız.
2. Bisikletler yokuş aşağı oldukça süratlanabiliyorlar.Hayatımızın bir tel
veya 2 gr yağ parçasına bağlandığını unutmayalım.

Geçmiş olsun arkadaş. Dayım'ın bir sözü var: "İki tekere de kendine de güvenmiceksin. Güvenirsen düşersin." çok haklı buluyorum. Allah bir daha yaşatmasın...

Geri