Bu sefer sola döndük.

Newguinea

Üye
Tepki
51
Kumburgaz, Kamiloba, Ovayenice, Elbasan, İnceğiz, Kabakça, Akören, Kadıköy, Ortaköy,
Selimpaşa, Celaliye, Kamiloba. ((link) tr) 60,39km

Geçen pazar, (07/08/2005) tek başıma gittim. Hava yağışlı ve serin. Yerler ıslak.
60 kmda gördüğüm araba ve Otobüs sayısı, Ortaköye kadar 10 u geçmedi. Hele Kabakçadan Kadıköye kadar kimseleri görmedim. Sabah 6.30 da yola çıktım. Herkes uyuyordu herhalde. Yağmur da var tabi. Çoban köpekleri ile hoşbeş ettik tabi :)
Akören eski bir köy. Güzel büyük bir çeşmesi var. Padişah tuğralı. Caminin kapısındaki çınar da bayağı büyük, (hatta çok büyük). Aköreni Kadıköye bağlayan yolda iki araba yan yana geçmez. Her taraf karpuz tarlası, mısır, fasulye, ayçiçeği. Yol yine asfalt.
İnceğiz çukurda, onun için çok sulu. Her tarafta çeşmeler. Hayratlar. Her yer yeşillik.
Kadıköyden sonra Ortaköye ve Selimpaşaya doğru (sahile doğru) genelde iniş.
Günübirlik kafasını dinlemek isteyen, pek uzağa gitmesin.
Akörene gitmenin bir tırmanış olacağını biliyordum, ama sonrası nasıldır fikrim yoktu. Ama şimdi şunu rahatlıkla söyleyebilirim, haftasonu gezintisi için harika.
Bu parkurun şu iyiliği var, devamlı geliştirebiliyorsunuz. Şimdi Kabakçadan sonra, İhsaniyeye kadar gidip, oradan Bekirli üzerinden Akörene dönüp aynı yoldan geri gelmeyi düşünüyoruz. Ama ihsaniyeye ana yoldan gitmek sıkacak bizi.
Bir sonraki etapta Kurfallı, Fenerköy, Gazitepe, Kadıköy, Ortaköy hattından gitmeyi düşünüyorum. İhsaniyeden dönmekle 75 km kadar bisiklet kullanmış olacağız. Ort 3,5 saat.
Ama Kurfallı, Fenerköyden kapatırsak çemberi, 100km ı bulacağız. O zaman biz bisikletçi olduk yahu diyebiliriz herhalde. (Şaka bir yana artık bisiklet üzerinde karnım acıkıyor, izotonik içecek, dextroz para etmiyor. Başka tür bişey lazım ama ne?)
İhsaniye Trakyanın tam ortası. Ordan geri geldiğimize göre diyoruz. Yaw biz direk, Akalan üzerinden Kalfaköy Belgrat, Karacaköye gitsek, bir gece yatsak ertesi gün geri dönsek diyoruz ama, daha gözümüz yemiyor.
Ama 5 sene önceki halimizi hatırlayıp, neden olmasın yaw diyoruz. :)
Kalın sağlıcakla.
Newguinea

Scudo