Scudo Sports

Bu sefer alınıyor ! Yol Bisikleti Seçimi

Tolga Çelebi

Forum Bağımlısı
Tepki
3.382
İsim
Tolga Çelebi
Bisiklet
Focus
Merhaba arkadaşlar bu kışı para biriktirerek ve bol bol şehir bisikleti ile yol bisikleti arasında karar vermeye çalışarak geçirdim ve param birikti seçimi de yaptım YOL BİSİKLETİ

Ama tabi bir de bunun model seçimi var onu da yaptım sayılır ama gene de bir danışmak istedim :rolleyes: Bisiklet öncelikle 2750 TL'yi geçmemeli. ( nakit alınacak )

Seçtiğim bisiklet CUBE PELOTON bu bisikleti Sora vites sisteminin iyileştirildiğini göze alarak yaptım ve ilk tercihim bu olucak,177 cm boy var ( 53-54 kadro olur gibi)
Ondan sonra SCOTT SPEEDSTER S40 a baktım bu da güzel ama Cube 750 Gr daha hafif önemli bir özellik buda.

(link)
(link)

Yerli markalara ısınamadım ve istemiyorum açıkcası şu anda bu bisikletler ön planda.Sizin de başka fikirleriniz varsa memnuniyetle değerlendiririm. İkinci elleri uzun zamandır takip ediyorum ama çok bir şey bulamadım bu arada Specialized,Cannondale ve Trek'e de baktım ama sadece bakacağım gibi gene de bir kaç model atayım belki çok fazla önerirsiniz.

(link) CANNONDALE CAAD 8
(link) SPECIALIZED ALLEZ SPORT
(link) TREK 1.2 ( link atılmıyor sol taraftaki menüden bakabilirsiniz )

Bu üç markaya gerek yok derseniz Cube ve Scott arasından seçim yapacağım ve bu sefer alacağım artık lütfen yorumlarınızla bana destek olun,teşekkürler

Saygılar.

Scudo
Bunların hepsi üst düzey markalar olduğu için kadronun renk kalitesi deyip direkt Scott alırdım.
Tabi iyi bir donanım istersen 8.5 kg ağırlığı ile bir kenarda XRS 030 Apex dursun derim.

Bütün giriş seviye yol bisikletleri bence yol gidonu takılmış şehir bisikletleri, büyük kandırmaca, çok birşey beklememek lazım. Hevesi köreltmekten başka birşey değil.
Tavsiyem şudur ki, en uygun fiyata 28" şehir bisikleti alın ve para biriktirmeye devam edin, taki full karbon bir pro bisiklet alıncaya kadar.

@Raşit S

bir şehir bisikleti ile yol bisikletinin kadro açıları aynı mı acaba?

@Raşit S

Raşit abi şehir bisikletine yakın bir performans alınıyordur belki bilmiyorum ama pelotonun kadro geometrisi karbon serisi olan agree ile hemen hemen aynı.Ben bir fark hissetmedim aralarında. Aynı şekilde speedster da cr1 serisi ile aynı geometriye sahip gibiydi diye hatırlıyorum ( scott dan tam emin olamadım )
Eğer arkadaş hobi olarak kullanacaksa bu bisikletler ona yeterli olur.Malum Türkiye de fiyatlar biraz uçuk. Karbon kadro almaya kalkarsa minimum 4500 tl cebinden çıkarması lazım ki o da genelde tiagra donanımlı oluyor. Belki bu onun isteklerine göre gereksiz bir harcama olabilir.

Bu arada agree ve pelotonun, cube un daha üst serisi olan litening ile kalite ve geometri farkı var diye hatırlıyorum.

Cube daha hafif olduğu için ve iyi de bir marka olduğu için benim önerim olur. Muhtemelen pazarlıkla 2750 civarına alabilirsiniz.

@Aytuğ Şenoğlu

Teşekkürler bende öyle düşünüyorum zaten şimdiki bisikletim MTB hepsi süper olacaktır

Ben kendi hissettiğimi söyledim arkadaşlarım, forumda değişik fikirler olmalı zaten. Sıkıldım açıkçası ben cannondale caad8 den. Yol biraz bozuk olsun bitti, hep temiz yol lazım. Kendime bir tane de mtb veya şehir alayım diyorum, dağa taşa vurayım kendimi.
Ama önce, gerçek bir yarış bisikletini test etmek istiyorum. Performansı beni tatmin etmiyor aluminyumların. Yarın sipariş vereceğim, bir süredir takip ettiğim bir bisikleti yurt dışından getirteceğim. Onu kullandıktan sonra gerçek yorum yapabilirim " fark yokmuş, problem bendeymiş veya çok farklı, bisiklet kendisi gidiyor adeta" gibi.
Sram Red titanyum gurup setli komple bir karbon, jantlar Syncross RR1.5 karbon, ağırlık 6.7 kg.

@Raşit S

Sanırım daha önce yol bisikleti kullanmadınız...

@Raşit S

Umarım istediğin performansı bulursun abi. Kesinlikle daha iyi hissedeceğin kesin ama ... :)

@Berke Kazankaya

Berke Raşit abi caad 8 kullanıyor. Forumda konu açıp paylaşmıştı :)

Bu arada Erdal Abi nin paylaştığı bisiklet de gerçekten kaçırılmayacak cinsten. Eğer 3700 e çıkabilirseniz kaçırmayın derim.

Cube pelotonu 2550 ye aldim subatta 6 taksit ustelik kesinlikle ve kesinlikle muthis bir renk uyumu uzaktan bakinca bir cok modelin pro daha iyi derim gorsel acidan tum arkadaslarimin yorumu :) Tavsiye ederim cokda guzel geomwtrisi var seleye gogru alcalan ve incelen alu ve masasida bence kaliteli darbeleri emmesi filan 2000 km oldu memnunum islak havada pek iyi degil luganolardan samirim oda

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet Aytuğ görmemişim. Valla o yoruma katılmıyorum ben de giriş seviyesi bir yol bisikleti kullanıyorum ama hiç de şehir bisikletine yol gidonu takılmış gibi bir bisiklet değil bozuk yola da giriyorum çukura taşa da giriyorum sıkıntı yok.

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
Her bisikletin hissettirdigi ayrı olduğu gibi her kullanıcının hissettiği de ayrı oluyor tabii

Cube Agree GTC Pro (2014) Loading %99...

Konumuza dönecek olursam alacağım bisikletin kadrosu iyi olmasini istiyorum çünkü ileride ( senede bir ) jant seti,vites seti yükseltmelerini yapacağım bu yüzden Cube hem fiyat hem kadro ile öne çıkıyor.

@Berke Kazankaya
Seni takip ediyorum Berke, bisikleti yeni aldın. Daha şimdiden karbon kadrolara bakıyorsun. İmkanın olsa daha iyisini alırdın, iş gören bisiklet diye bir kategoriyi kabul etmiyorum. Tavsiyemi yeniliyorum, bisikletin varsa idare et, para biriktirmeye devam et, yoksa idareten birşey al, entry level alıp o levelda kalma.

@Raşit S

Abi henüz kadro arayışına girmedim başkaları için önermiştim o karbon meselesini. :) İmkan olsa tabi ki daha iyisine bakardım gözüm çok yükseklerde değil benim için ideal bisiklet 105 donanım karbon kadro ve mavic jant sanırım bu bisiklet pek de başlangıç sayılmıyor.
Bildiğin üzere yaşım da daha genç ileride dediğin gibi seviye yükseltmek gerekecektir.

@Tolga Çelebi

Size önerim bu bisikleti yukseltmek icin değil de sadece kullanmak icin almanız. Eger isi ilerletmek istiyorsaniz jant ve vitese vereceğiniz parayi belki yurtdışından belki yurt içinden karbon bisiklet icin harcamaniz bence daha verimli olur.

Cube Agree GTC Pro (2014) Loading %99...

@Tolga Çelebi

Tolga kardeşim bu linkini verdiğin bisiklet markaları zaten kendini kanıtlamış.
Bir Salcano ile bir Trek kıyaslaması yapmıyorsun yani donanımı mı seçsem yoksa kadroyu mu seçsem gibi bir ikilem yaşamana gerek yok.

Adettendir, o fiyat araliginda ve beklentilerde ben de kendi kullandigim bisikleti onereyim bari.(Giant Defy 3) İmzada detaylari var. Ben oldukca memnunum.

Rasit bey haklisiniz ama ben yine de yol bisikletine giris seviye bir modelle baslanmasini yanlis bulmuyorum. Sonucta insan yol acemiligini atabilecegi, gercekten yol bisikletine alisip alisamayacagini tartabilecegi ekonomik bir modelle baslasa daha iyi. Sonrasina katiliyorum, komponent yukseltmektense kadroyu da yukseltebilecegi ust modellere direkt gecmek bence de daha mantikli.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ Ş.
Geri