Scudo Sports

Bu rüzgar niye hep karşıdan eser :)

Oğuz Taş

Daimi Üye
Tepki
216
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisiklet sürerken en nefret ettiğim şey rüzgardır. Bugün 10km kadar sürdüm ama cidden büyük bir efor harcadım. Antalya'da bugün hava durumunda rüzgarın hızını 30km olarak gösteriyordu. Benim ortalama hızımı da 20km olarak varsayarsak, demek ki bugün 50km'lik bir hıza karşı koymuşum :)

Birde herşeyi geçtim niye hep karşıdan eser bu lanet rüzgar :)

Scudo
Bana da hiç yardım edeni denk gelmedi,hayır bari yokuş inerken esmesin ona da razıyız.. :p

Aslında hep karşıdan esmez, senden tarafa estiği zaman sen demessin rüzgar bende tarafa esiyor diye çünki işine gelir,tersine eserse dersin rüzgar niye ters esiyor diye çünki işine gelmez, ve genelde işine3 gelmeyenler gözükür işinegelenler gözükmez,
Tabi bu dediğim benim içinde herkez içinder geçer li :)))

• Beğen
Tepkiler: Yiğit ŞAHİN
@ahmet enes kasapoglu

Bugün çıkmadan önce özellikle baktım rüzgar var mı diye. Çıktığımdan itibarende dikkat ettim ki rüzgar arkadan esse bile işime gelmez, çünkü uzun saçlıyım :) Bu seferde saçım suratımın önüne gelip duruyor :)

Benimde başıma geliyo bu olay, çözemedim gitti, sanırım arkadan eserken biz rüzgardan hızlı gidiyoruz ondan hissetmiyoruz :)

Ali Menemen kardeşim ben de aynı şekilde düşünüyorum; rüzgar arkadan eserken hissetmiyorum hiç, ama çok akıcı oluyor o ayrı bir keyif :)

Hava güzelse ve karşıdan eserse, rüzgar benden yana esiyor diyorum. Beni serinletmek için...

(Çürütmeye çalışmayın, bu yalanı motivasyon için kullanıyorum :D :D)

• Beğen
Tepkiler: murat ırmak
@Serden Us

Ohh mis valla, püfür püfür :D

• Beğen
Tepkiler: S26
Geçen, Beylikdüzü - Sirkeci arası sürekli arkadan esti rüzgar. İnanamadım ben de ama arkadan ciddi şiddetli bir hızla esti.

Sahil yolunda 40 ortalamayı hiç yorulmadan yaptık. Ayağa kalkmadan hızlandığımda 55'in üstünü çok rahat gördüm, sprint atsam rekor kıracaktım :D

İlk defa başıma geldi, paylaşmak istedim :D

• Beğen
Tepkiler: murat ırmak
Ben de sinir olurum rüzgara. Gezintiye çıkarken rüzgar varsa tersi yönde giderim ki dönüşü kolay olsun. Tabi rüzgar bu benim dönüşümle onun da yön değiştirmesi bana artık olağan geliyor :)

Bugün Yeşilköy dönüşü felaket bir rüzgar vardı, gerçekten bisikletçi için en istenilmeyen have durumu sert esen rüzgar.

cumartesi yaptığımız bandırma-turanköy parkuru dönüşü hava bozdu ve karşıdan sert rüzgar almaya başladık.yokuşlar resmen 2 kat zorlaşırken,bisikleti serbest bıraktığımızda 70-80 km hıza ulaştığımız inişlerde pedal çevirmek zorunda kaldık.

Bende bu rüzgar konusunda genel görüşlere katılıyorum ve sert bir rüzgara karşı gitmektense (25km/h ve üstü) rüzgarsız bir durumda yokuş çıkmayı tercih ederim. Rüzgara karşı gitmek zor kardeş.
Allah rüzgarımızı hep arkamızda hissettirsin.

Ben bugün yine yüzyılın rüzgarını yedim ;) Bilmiyorum ne yapacağız? Güneşi görür görmez hemen attım kendimi yollara ama...

@Ünal Altay

Güneşi görünce insan seviniyor, ne güzel hava çıkıp bisiklet süreyim diye. Rüzgar eklenince buna sevinç gitmiyor ama nötrleniyor :D

• Beğen
Tepkiler: Ünal Altay
@Oğuz Taş

Beni birde şeytan dürtüyo :) ama Allaha şükür bugüne kadar hiç çizgimi aşmadım ;)

Bergama-Dikili arasında yediğim rüzgarı ömrümde hiçbir yerde görmedim ben kardeşim... ayakta durmak bile mümkün değil ya... herifler boşuna dikmemişler rüzgar türbinlerini oraya... Sonradan öğrendim ki orası sürekli alçak basınç bölgesiymiş, rüzgarları hiç dinmezmiş, gelecekte oranın adını bisikletçikıran ovası falan koyarlarsa güzel olur aslında :) 12 km'yi 3 saatte gittim, sonunda pes ettim geri döndüm, dönüşte pedalsız gittim desem yalan olmaz...

Geri