Scudo Sports

Bu parçayı nasıl sökerim?

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Tepki
328
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar 2.el masa aldım ve değişimi kendim yapmak istiyorum.

Aşağıda temsili resmini koyduğum maşanın kırmızı ile gösterdiğim alanda bir halka var. Ve sanırım furş takımının alt kısmının en dışta kalan halkası. Resimdeki haliyle takınca maşa dönmüyor. Yani direksiyon dönmüyor. Sanırım eski maşada o kırmızı alana gelen parçayı söküp yeniye takmadığım için bu sorun yaşandı.

Ancak bir tornavida ile biraz vurduğum halde eski maşadaki o parçayı çıkaramadım. Daha ince bir tornavida veya alet ile devam mı dersiniz yoksa "sorun o değil dostum şunu yapman gerekiyor" gibi bir durum mu söz konusu :)

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/rapidgamer_photos/sshot-12.png

Scudo
ince ve düz bit tornavida alın elinize. o halkanın etrafında tornavidanın ucunu oturtabilceğiniz bir yer olması lazım, oraya koyun tornavidayı, çekiçle arkasından hafif hafif vurmaya başlayın. bi kısım kalkınca dengeli çıkması bakımından farklı yerlerden vurarak çıkartabilirsiniz.

kullandığım tornavida biraz kalın geldi galiba ilk vurduğumda biraz maşa kısmında izler oluştu. Birde bıcak kullanarak ufak ufak vurarak deniyeyim bakayım.

@Tarık Kalkan

Eğer böyle takılıyorsa çıkmaması gayet normal :)

:D çıkarma kardeş o zaman.Boşver bence bir tamirciye götür.O sökerken sen izle bir dahakini sen yaparsın.Riske atma derim ben.

@M.Burak KARADAĞ

ya bir kere o işte oldu. orta mili sökmem lazım yenisini alacam satıcı kaçlık diyor. valla bilmiyorum dedim. sökün bakın ona göre yollayalım dedi. sökmek için ayna kol çektirme ile orta mil sökme anahtarı aldım. çektirme tamam ama orta mili sökecek anahtarın dişlilerinin yerleşeceği yer açıkta değil. önümde bir kapak gibi birşey var. görünüş itibariyle iki ağızlı söker ama sökmedi. çekiçle vurdum. gene açılmıyor. dedim bu böyle değil herhalde gittim tamirciye. izledim nasıl yaptığını. adam aldı eline çekici bammm gümmm söktü. ben doğru yoldaymışım yani. fazla mantık arıyorum bazen ondan olmuyor bu işler.

bende ilk taktığım zaman unutmuştum sonra dikkat edince takmadığımı anladım:) ince tornavidayla çıkardım biraz uğraşmıştım ama :)

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Yönergeleriniz doğrultusunda hallettim. Küçük bir bıcaklar ufak ufak araladım sonra da tornavidanın ucuyla genişlettim. Belli bir yerden sonra yuzuk kurtuldu zaten. Bir sonra maşa içinde aynı yerde takarkan ufak ufak tornavida ile çekiç darbeleri ve yerine oturdu. Sanırım gres sürmediğim için ufak bir ses geliyor. Onuda gün içinde bir yerden alıp süreceğim. Ses düzelmezse gene tamirci yolu zaten. Ki tamirciden bir lastik alacaktım vesile olmuş olur. :)

Yardımlarından dolayı herkese teşekkürler.

@Tarık Kalkan

ses tıkırtı değil gidonu tam kırmaya yakın bir açıya getirirken bir metalin metale sürtme sesi şeklinde geliyor. tıkırtı yok yani.

2. el aldığın maşayı kimden aldıysan adam satarken sökmesi lazımdı çünkü o sana satan kişinin furş takımına ait söktüğün parça...

Sende aynı şekilde dönmemesi gayet normal söküp yeni bir furş takımı alıp yenisini takacaksın takarken biraz genişinden bir su borusunu üstüne oturtarak çakmayı dene.. şöyle de olabilir 1"1/8 bizim borumuzun kalınlığı (sucuların tabiri ile 1 parmak bir çeyreğin yarısı..) sende 1" 1/4 (1 parmak bir çeyrek) bir su borusu al yaklaşık 45cm olabilir sanayide spiral ile 20 cm ortadan yardır boruyu.. sonra biraz çekiçle ezdir ve senin maşanın şaft borusuna oturacak duruma gelsin zarar vermeden dengelice çakabilirsin ;) tabiki bursadaki bu işi prof yapan abilerinden de yardım alabilirsin ;)

Kolay gelsinnn

@Ercan Bayram

benim anladığım kadarıyla arkadaş kendi eski maşasından çıkartıp yeni aldığı maşaya takacak o parçayı. yani yeni maşada o parça yok, eskisinden nasıl çıkartırım diye soruyor.

@gurkankas

Aynen kardeşim, doğru anlamışsın. Ercan arkadaşıma da teşekkür ediyorum gene yorumu eksik etmemiş ama gurkan'ın dediği durum söz konusu. Benim eski maşadan yeni aldığım maşaya akatarıyorum o parçayı, aktardım şuanda sorun yok gibi. Tabi gene bir tamirciye götürüp hocam bi bak bakalım doğru takılmış mı diye soracağım.

plastik çekiçlerle o işlemi yaparsanız,hiç bu kadar uğraşmazsınız ve parçalarınızda zarar görmez.

Geri