Scudo Sports

Bu matematik hayattan bezdirdi.

newhidalgo

Üye
Tepki
11
İsim
Hüseyin T
Bisiklet
Salcano
Forumla ilgisi yok ama çıldırcam artık. 9.SINIFA GİDİYORUM matematik sınavı öncesi çalışabildigim kadar çalışıyorum ama hiçbir şeye faydası olmuyor ne derste anlatılanı anlıyorum nede başja bişi kurtarılması imkansız notlar alıyorum artık bıktım. Sinirden ağlıyorum neden olmyor bu ders ?

Scudo
Ilgini cekmiyosa anlamazsin banada oyle oluyor :)ozellikle 9.sinifta bi rahatlama oluyor duzelir insallah ilerleyen senelerde sana tavsiyem yapabildiginin en iyisini yapip hocalarada ilgili gozukmen o zaman gecirirler.Bolum olarakta sevdigin dersleri secersin ileride sozelci olursun mesela :)

Ben Lise'de 4 sene geçememiştim Matematik'ten. Hatta Lise 3'ün ilk döneminde birinci sınavım 01, ikinci sınavım 03 gelmişti. 4 sene boyunca ortalamayla geçtim sınıfı. Hocalarınla iyi geçin, ortalaman tutmuyorsa bile notlarını yukarı çekerler (Lise 3'ü öyle geçtim mesela ben)

Sonuç ne mi oldu? Kendimi denemek için İngilizce sınavına da girdim LYS'de (TM mezunuyum) Okulun dilcilerinden daha yüksek puan alıp güzel bir üniversiteye yerleştim :D

10 bile alamıyorum artık ne yapacağım bir kere olsun teşekkür almak istiyorum

Benim ilk not 18 idi baya iyiymis o zaman :)

millet nasıl yüksek alıyor anlamıyorum ya of

Bende 9 um yarın fizik sınavı var matematiği bende pek sevmiyorum ama çalışınca iyi bir puan alıyosun hoca konuyu verdiyse sırf oralardan 1/2 soru çözsen bile yeter en azından aklında biraz kalır bence ben en kötü öyle yapıyorum işe yarıyor

Yarın matematik ve inkılap sınavım var :agla::ckskc::ckkmk::hihi:

Hocaya derste iyi dinle ama gercekten dinle hicbirşey yapmasan bile 40-50 alacaksin emin ol ;)

sınava sadece önceki gün çalışıp " yea olmadı yea" diyerek serzenişte bulunmak olmaz.

Her gün çalışacaksın. çalıştıkça beyninde nöronlar artacak birbirine bağlanacak... sonra gelsin 70-80-90.

çevrende gördüğün her şey ama her şey fizik ve matematik. Sen bile :) savaşma seviş diyorum.

son gün çalıştığım doğru ama genede 30 bile alamıyorum 30 alsam hoca bi şekilde geçircek ama olmuyor ilk dönem 10 we 25 almıştım yarın gene 10 alacağım sonran nasıl düzelticem ?

bu konuyu annen ve babanla konuşmalısın..gerekirse özel ders al

Matematik dersi soru çözme üzerine kurulu bir derstir.
Eğer matematikten başarılı olmak istiyorsan yüzlerce soru çzömelisin.
Şu beklenti çok yanlış olur "Kitabı 2 kere okudum baştan sona, hala yüksek notlar alamıyorum!"
Alamazsın, soru çözmen lazım.
Soru çözmek için önce konuyu okuyup, sonra kolay sorulardan başlayıp devam etmelisin.
Anlamadığın yerleri atlamamalı, anlayıncaya kadar uğraşmalısın.
Sorular değişkendir, yani tarih dersindeki gibi konuyu bilmen soruyu çözeceğin anlamına gelmez.
Bu nedenle olabildiğince çok soru çözmelsin.
Ayrıca bazı konuları gözünce canlandırabilmek için internette görsel anlatımları da takip et.
Animasyonlar vs. anlamanı kolaylaştırır.

özel derste işe yaramaz biliyorum çünkü iyi bilen büyüklerimle 4 saat çalıştığım sınavdan bile 25 aldım.

tanıdık arkadaş akraba ile olmaz. profesyonel bir öğretmen faydalı olur.. kendi oğlumdan biliyorum. oğlum 16 yaşında.. öncelikle babanla konuş bu konuyu.

dershaneye yazdırdı bu sene hiç bi faydası yok gerçi yeni yazıldım..

Sana bir taktik vereyim, varsa ilk önce eksik temelini (4 işlem, kesirli sayılarla işlemler vs.) öğren. Sonra zeka soruları çözmeye başla, ama cevaplarına bakma, gerekirse 1 hafta tek bir soru üzerine düşün, böyle böyle çok geçmeden anlamaya başlarsın.
Ben matematiği geçen seneler pek anlamazdım, (temel eksiğim de vardı ve hala var) sonra bu senenin 2. döneminde matematik anlamaya başladım. Hemen her gün bir zeka soruları çözüyorum, bu sene YGS matematikte çözdüğüm zeka sorularından birine benzer bir soru geldi, 15 saniye de çözdüm. Ama matematiğin konularına çalışamadığım için matematikten çözdüğüm tek soru da o oldu.

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
temelim çok eksik devamsız bir öğrenciydim

ama ben temeli kapatana kadar sınavlardan kalıom

10a gidiyorum.Geçen sene farklı bir okuldaydım bu sene değiştirdim.Ordaki matematik öğretmenini hiç sevmiyordum sınavlardan 40 falan alıyordum suan 80 altına düşmüyorum.Bence öğretmen faktörü de önemli

Kardeşim temelin eksik ise antrenmanlarla matematik 1 al bitir.
Sonra 2.cisini bitir bu iş tamamdır..
Ben 1 bitirdim.Çok yararlı oldu.

• Beğen
Tepkiler: Exciting
Geri