Scudo Sports

Bu Hidrolik Beni Oldurecek!!!

Bir de soyle bir durum var: piyasadaki bazi fren setleriyle bazi kadrolarin rezonans frekanslari birbirine cok yakin, o yuzden tum fren ayarlari duzgun ve parcalar saglam olsa bile bisiklette hissedilir titresimler olusabiliyor.

Bu sorun genelde Avid Juicy serilerinde cogu kisinin basina geliyor ve internette inanilmaz uzun tartismalar var bu konuda. Birkac kisi kaliperlere kucuk metal agirliklar baglayarak rezonans frekansini degistirip bundan kurtulmayi basarmisti. Bazilari da ust ceki borusuna bayagi ic lastik sarip bir nevi sonumleyici gorevi gormesini saglamisti. Turkiye'de var mi bilmiyorum, ama "Squeal Out" gibi urunler de var frenlerin otmesini onlemek icin. Hic olmadi tamamen farkli bir markanin fren setini birinden odunc alip deneyebilirsiniz bir sure.

Bisiklet dukkaninin aldigi tutumun da bence baslica bir sebebi var: bisiklet satan adam bisiklete binmiyor, bizim gibi bisiklet tutkunu da degil, bu onun sadece isi ve acikcasi probleminiz adamin umrunda da degil.

Scudo
Evet. Yağ miktarı az ise kesinlikle titreme yapar.
Birde kaliperi değiştirin fren petlerini değil...Ön Kaliperi arkaya taşıyın komple. Bu iki uygulamadan sonuç alacaksınız.
Birde tabiki bilirsiniz kararsız ve zayıf fren yapmayın buda disklerde sese neden olur. Dozlama kuvveti yeterli olsun.
Saygılar.

Fren sistemine yağ basın :) Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir, jant setini aynı Bisikletçi den almışsanız adam size bozuk verme ihtimali dahi var. Arka haznede bilya eksikse bu durum da meydana geliyor olabilir. Çok yazık

3 ayri mesaja tek mesajla cevap veriyorum :) Setim xt hidrolik set, yani rezonanstan degil buyuk ihtimal. Bisikletcimden alisveris yapan baska insanlarla konustum onlar guvenilir bir yer oldugunu jant setine guvenmem gerektigini soyledi. Kendi elimde yeterli ekipman olmadigi icin yarin insaallah baska bir bisikletciye gidip hem kaliperlerin yerlerini degistirtmeyi hem de yag oranini kontrol ettirmeyi dusunuyorum, ayrica icimde tuhaf bir umut var sanki yarin sorun duzelecek seklinde. Sizinle tekrar paylasacagim sonucu, bir de dedigim gibi hidrolikte ses basliginda ufak bir ses kaynaklari konusu acmayi dusunuyorum benimki hallolunca.

Bende kaliperden olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman benim frenimden böyle sesler gelmedi. BR-M486 var bende de. Başıma hiç böyle birşey gelmedi. Yağ seviyesini kontrol etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Emin
Sunuda soylemek istiyorum bu olayin nedenini internette arastirirken arabalarda da benzer titresimin oldugunu buldum.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Emin
Sevgili forum üyeleri, nasıl desem bilmiyorum ama çok büyük ayıp ettim ben :( Aslında bu konu başlığı altındaki tüm eleştirilerimi yaparken sadece kendi bisikletçimi değil genel olarak bisiklet mağazaları piyasasını eleştirmiştim. Ama konu ve konum itibariyle burada paylaşılan durum doğal olarak ilk hedef olarak benim bisikletçimi gösteriyor, bu ilk hatam. Ardından ikinci büyük hata olarak, ki bunu bana bugün tekrardan hatırlattılar, kadronun 3700 olduğunu belirtmemem olmuş. Çünkü 3700 kadroya kaliper takılabilmesi için ekstradan bir bağlayıcı gerekiyor, bunun sıkı sıkıya takılı olsa bile titreşimde etkisi olabileceğini düşünememiş / unutmuşum. Üçüncü hata ise emin olmadığım bir konuda insanlara lanet okurcasına eleştiriler yapmak; bunda sürekli değişik denemeler yapıp umutlanışım, ardından tekrar hayal kırıklığı yaşayışımın kesinlikle çok büyük etkisi var ama yine de davranışımı hiçbir şekilde doğru kılmaz. Sonuçta yine gördüm ki hata kesinlikle bisikletçimle alakalı değilmiş. Durumun temelinde benim eksik algılayışlarım ve acele kararlarla telaşlı yorumlarım yatıyor, sevgili bisikletçim GÜNGÖRLER BİSİKLET'ten ve sizin başınızı ağrıtıp saça ve yanlı yönlendirmelerimden dolayı ÇOK özür diliyorum, buradan onlara selam gönderiyorum kısa zamanda zaten gideceğim yanlarına inşaallah.

kardeş umarım sorunun hallolur ben disk frenlerinin faydasını gördüm ıslak cantla v frenle nereye duruyorsun söylesene.ben eksilerinin yanında artılarının da göze alınması gerektiği kanaatindeyim v frene göre epey pahalı da olsa birçok kişi kullanmaya başladı hatta vazgeçilmezi oldu umarım bu sorunlar halloldukça ortak bilgi dağarcığımız da zenginleşecektir inşallah.

Mehmet Abicim soruna noktayı koyar gibi konuşmussun son yorumunda fakat ben yinede yorumumu yapıcam. Avid 3 fren seti bendede var salcano 270 srd nin üzerinde takılı orjinal bi şekilde geldi o tıkırdama dediğin bendede var hatta geçenlerde bir konu açmıstım frenlerim abs gibi calısıyor tut bırak yapıyor diye aslında arkadaki frendede aynı sorun var.Fakat arka frende maşayı esnetemediği için tıkırdatıp seleyi titretiyordu sorunum hala devam ediyor çözüm olarak deneyemedim ama 2 çeşit balata varmıs 1.si metal 2.si oraganik organikte yapmaz dediler en yakın zamanda alıp deneyeceğim iyi günler.

hidroliğin fazlalığını kaliperden çıkarın yani normal dolan hidroliğin biraz olarak yağın dışarı çıkmasını sağlayın ..balataları kalperden çıkarıp kaliperin içinde ki sağ sol haznelerini yağı braz bışaldıktan sonra içeri tepin balataları takın sonra tekerleği monte edin ve deneyn eğer çözüm yine de değişmemişse çözemedğmz sorun vardr muhakkak kalperin düz takılmş olmasına dikkat edn bir de ...kolay gelsn..

Diskin gevşemesinden oluyor bendede ama benimki 6vidalı centerlock değil onu sıkmanızı ve jantı yeni aldım demişsiniz gevşemesi normal yeni birşeyin bakımını yapmalısınız. bunlarda olmadıysa jantı bisiklete sıkı bir şekilde taktığınızdan emin olun kesmiyorsa kadro yada fren bence bir arkadaşınızın bisikletinde deneyin.

Geri