Scudo Sports

Bu Hareket Yanlış Değil mi?

münferit vagon

Daimi Üye
Tepki
572
İsim
Ali
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba, ciddi olarak bir sorum var. Yol kenarında park halindeki bir aracın trafikte seyir hâlinde standart süratlerde ilerleyen bir aracı gördüğü hâlde yola çıkıp onun süratini aniden 10 km/sa'e kadar indirmeye hakkı var mıdır? Defalarca bu sorunu yaşadım ve yaşıyorum. Hâliyle hakkımı savunup elimdeki korna vb. aletlerle olağan tepkiler veriyorum. Her birinde öfkeli hareketlere maruz kalıyorum. Şimdi de tereddüte düştüm, acaba ben mi yanlış bir hareket yapıyorum diye. Teşekkürler

Scudo
Siz tereddüt yaşadığınız için sizi suçlu duruma düşürüyorlar :( Ben de sürekli aynı problemi yaşıyorum ve sizinkinden çok daha ağır tepkiler verdiğimden çoğu zaman ya cevap veremeden kaçıp gidiyorlar ya da özür diliyorlar...

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
Trafikte sabırlı ve sakin olmak gerek. Kimseyi düzeltemezsiniz ama kendinize çok zarar verebilirsiniz.

• Beğen
Bizim milletimizin en önemli özelliklerinden biri her zaman kendisinin haklı olmasıdır başkalarının hakkı hukuku önemli ve umurunda olmadığı için sizin bu durumla karşılaşmanız da kaçınılmazdır maalesef :)

Bunun temeli çok basit. küçükken ayagimizi dahi masaya vurunca masa, büyükler tarafından dövülür kötü, kaka masa diye kizilirdi. Oysaki çocuğun ordan gecmemesini ogretmedigimizde gelecekte yapılan yanlışlıklar bahaneyle başka alanlara çekilir. Masaya atılan suç gibi :)

• Beğen
Tepkiler: BetitoXXY
"Güçlü her zaman haklıdır" malesef hiç sevmediğim ama çok kaşrılaştığım durumları anlatan bir söz. Tabi ki siz haklısınız, itlere dalaşmak yerine çitleri dolaşıyoruz genelde.

Benden de örnekler
1-Ben tepe tırmanırken beni göre göre yola burnunu uzatan bir salağa çarptım, jantım yamuldu ve aynısından bile bulamadım.
2-Yeşil yandı ve en sağdan kavşağa kavşağa giriyoruz arabalardan hemen sonra ben de-en sağandan dipten- giriyorum yeşilin yanıp söndüğünü görüp de yakalamak isteyen bir hızlı sürücü önümden öyle bir sağa döndü ki arabanın kıçı tan ön lastiğin önününden geçti. Elimi kaldırdım ne yapıyorsun? dedim. ne beğenirsin ilerde durdu kavga için bekliyor, hem suçlu hem de güçlü... Motorlu taşıt dünyası berbat ama bisikleti görmemeleri korkunç!

@Kefter Konuyla tamamen alakasız olacak ama, o cansız nesneleri dövme meselesinin çocuk psikolojisinde yeri var, 2-4 yaş arası çocuğun o yaştaki algısı için doğal bir şey yani :D

@Medherius aslında doğal değil. Bir pedagog olarak söylemek gerekirse ileriye dönük bireylerde kişiliğin oluşumunu olumsuz yönde etkiler. Çünkü o yasa tabi çocuklar herseyi geneller. canlı veya cansız olsun :)

@-OnuR-
Cevabınız için teşekkür ederim. Yasal da olsa dediğimiz gibi...
@taner07
Özür dileyenler mi, hiç karşılaşmadım. Ama hâlâ ümitliyim, ahlak yoksunu olmayan insanımızın da tükenmediğini umuyorum.
@osiosborn
Evet, dediğiniz gibi belki defalarca ölümden dönüyoruz bir gün içerisinde.
@hidromek
Ümit ediyorum, inşaallah umduğumuzdan daha güzelini buluruz :)
@Mehmet Cemre Kısa
Karşılığının ne olduğunu merak ediyorum aslında
@Kefter
Bu psikolojiyi tam olarak bilmiyorum fakat "benlik" meselesi hepimizin çözmesi gereken bir konu. Hep "ben" haklıyız
@alper 76
Her ne olursa olsun hakkı savunmak gerekir, Allah onların da bizim de yardımcımız olsun :)

Sehirici normal hiz dediginiz 40-50 arasi. Parketmis arabayla aranizda mesafe varsa park yerinden cikmasi sizinde biraz yavaslamaniz normal. Hizli gelse arac duramaz dusuncesiyle cikmaz tabiki ama normal hizda ve mesafe varsa cikarim. Ciktiktan sonrada elimle tesekkur ettigimi mutlaka belirtirim. Bu mesfe 1 km degil tabiki. Arkadaki arabada haliyle yavaslayacak normaldir. Eger ani durus yaptirmadiysa birden frene asilman gereken mesafede degilsen yavaslayabilinir. Empati yapmak lazm. Hatali park etmiste yola atlamiyosa biraz yavaslayip yol vermenin hic zarari olmaz.

• Beğen
@Ahsen Okyay
Gerçekten farklı ve olması gereken bir bakış açısı, duruma göre olağan bir tepki vermek veya empati yapmak en doğrusu zannımca. Teşekkür ederim...

• Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
Önceden sinyal verip yavaş yavaş yola yakınlaşsa eyvallah. Ama bir anda çıkarsa sıkıntı büyük.

Geri