Scudo Sports

Bu hangi marka yol bisikleti ?

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Tepki
2.886
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar,
Bisiklete yeniden merak sarmaya başladıktan sonra MTB bisiklet ile bisikletli yaşama başladım. Küçüklüğümden beri içimde kalan yol bisikleti sevdasını da artık söndürmek istiyorum, güzel ve değerli bir çelik kadroyu yavaş yavaş acele etmeden yeniden hayata döndürmek istiyorum. Bu doğrultuda aramalarım sonucunda boyuma uygun (60cm) çelik bir kadro buldum, lakin ne sahibi ne de ben bisikletin modelini bilmiyoruz, orjinalinden sadece önündeki logo kalmış şimdiki sahibinin söylediğine göre. Logo aşağıdaki resimdeki logo, bu hangi markadır ve uğraşmaya deyecek bir kadromudur.

https://lh3.googleusercontent.com/-R5Tgh9JnIEk/TfeoNtetmbI/AAAAAAAACP4/5nP-OGqTibo/s640/DSC01612.JPG

Bu da bisikletin fotoğrafı

https://lh5.googleusercontent.com/-bJ1MnPnZlx8/Tfeq5cBg80I/AAAAAAAACP8/kKd1unu7LxQ/s640/bisiklet.png

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Scudo
hiçbir temele dayanmadan kendi hissimi söylersem alman malı olarak aklımdan geçiyor.Deyip deymiyeceği,size amacınıza kalmış, şu çok kişide var herkes birbirinle sidi.... yarışına girmişken çok sağlıklı bir cevap bulamıyabilirsiniz,herkes ortaya çamaşırlarını döküyor ,bende bu var ,bukadar hafif,yok markası şu model bu ,yok el yapımı,yok ayakla yapmış ,yok el deymeden bakışlarıyla yapılıyor ,ne bileyim.(ne değişiyorsa) o yüzden sizin içinize siniyorsa,sağlamsa ,siz mutlu olup ,sizin ihtiyacınızı karşılıyorsa devam edin.

Fırat bey teşekkürler, satan arkadaş fransız malı demiş ama markasını bilmediği için bu söylediğine de pek güvenmedim. Marka çok önemli değil aslında benim için, ya da özel seri filan da aramıyorum, dandik hi-ten olmasından korkuyorum. Kullanım amacım uzun turlarda kullanmak olacak, 150-200 belki daha fazla km lerde yol yapmak istiyorum, mtb ile zorlu oluyor ve uzun sürüyor. Belki ayda bir ya da iki sefer bu tarz turlarda kullanıcam. Özellikle çelik kadro almak istiyorum.

Eser, kadro Fıratında dediği gibi tahminimce alman malıdır. Arka fren arasındaki ek yerine bir bak derim hatta mümkünse frenin altına genelde Alman yapımı yol bisikletlerinde ibareleri bu kısımda yer almakta. Kadrona gelincede ön maşada dinamo, üst kadro borusunda pompa yeri var ve bu da demektirki 70lerden bir kadro ve döneminde çamurluklarıda olan yarı melezşehir bisikleti türündeydi. Ki jantlarında 27" oluşu bunu doğrulamakta. İçine siniyorsa al ve ufak düzenlemelerle kullan derim.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Eser bey bisikletin markası hakkında bir fikrim yok...
150-200 km yol yapmak istiyorum demişsiniz.Demir kadro ile zor olmaz mı?

• Beğen
Vitus,Victoria,Volks,Vialle,Vaterland,Volney yada Vicini markalarını araştırdınızmı?

Bisikleti boyatsanız dahi markanın amblemini bir şekilde korumanız lazım.Belki kopyalattırıp yapıştırma yaptırtıp tekrar kullanabilirsiniz.

Bu site'den giris yap sonra ingilizcede sor.Belki biri bilir.

http://forum.tontonvelo.com/viewforum.php?f=1

(link)

eski bisiklet tutkulu onlalar sitesi.
Dun'den beri merakliyorum.Onlarca V ile baslayan marka buldum ama tek tek logolari arastirmadim.(tac ve kus'ten almandir bence).

• Beğen
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar, Vitus,Victoria,Volks,Vialle,Vaterland,Volney, Vicini, van dessel hepsine baktım aynı logodan yok hiçbirisinde, sanırım harici yapıştırılmış bir şey. Doğukan Aksu arkadaşımızın söylediği üzere bisiklet şehir-yol karışımı melez ve 27" tekerlekleri olduğu için almaktan vazgeçtim.
İlgilenen herkese teşekkürler.

Sakın şekerin içinden çıkan etiketlerden yapıştırmış olmasınlar :D şaka bi yana 150 200 km'de demir kadro zor olur..

@Talha KAHVECİ

konu yanlış anlaşılmış sanırsam, Eser bey gündelik kullanımda 150-200 km de sorun çıkartmadan yol alabilecek bir yol bisikleti kadrosu arayışında olduğunu belirtmiş. İyi bir kadroda kendisini zaten lug'lardan belli eder ama gerçekten etiketi sıradan yapıştırma işi. Gerçekten revizyondan geçecekse kaliteli iyi bir kadro-setten yanayım.

merhabalar forumun yeni kullanıcısıyım yaklaşık 2-3 haftadır ancak şahane bir iş, şahane insanların olduğu bir topluluk hepinize çok teşekkür ederim.
yeni kullanıcı olduğumdan yeni başlık açamıyorum, sizlere sormak istediğim konu ise bu başlık ile aynı " bu hangi marka bisiklet? " değermi diye soramıyorum çünkü ben bu arkadaşa resmen hayran kaldım ve benim için çok güzel bir bisiklet olacağını düşünüyorum (belki hurdadır, belki bir bisiklet için çok rahatsız yada başka sorunlar ama bence farklı bir çekiciliği var)

bu arkadaşımız ben toplamak ve kullanmak istiyorum. Parçaları da fiyat olarak "yok arkadaş o kadar olur mu?" değil ise mümkün olduğunca orijinale uygun toplamak isterim.

sizlerden istediğim yardımın başında bu gelecekteki yol arkadaşımın markası modeli hakkında iki kelam ve ikinci adım ise sizce single speed, fixed, yol biskleti yada ufak turlar ile kullanıla bilecek şehir bisikleti olur ise güzel olur tavsiyeleriniz. üçüncü sorum ise (bu aslında markası modeli hakkında fikrim olduktan sonra daha kolay olacak bir soru şu anda biraz havada kalıyor) çatalda bulunan dinamo taşıyıcısı, pompa taşıyıcısı gibi kadroda görsel olarak beni rahatsız eden parçaları çıkartsam mantıklı olur mu?

DSC_4537.JPG DSC_4538.JPG DSC_4539.JPG DSC_4540.JPG DSC_4541.JPG DSC_4544.JPG DSC_4547.JPG

yol arkadaşımın seri numarası A5102052 bir şekilde marka modeli yanıtlarken işe yaraya bilir.

yardımlarınız için teşekkürler.

Geri