Scudo Sports

Bu düşünce doğru mudur?

MurathanKaratmanlı

Aktif Üye
Tepki
92
İsim
Murathan Karatmanlı
Direk konuya giriyorum hem benim azıcık merakım hemde yeni arkadaşların merakının giderilmesi için açtım konuyu

Türkiyenin yollarına mtb gider dandik dandik kaldırımlar,yollar.. bu konuyu açarak anlatırmısınız lütfen :harika:(birçok bisikletçinin sözleri)
bu düşünce ne denli doğrudur mtb alıpta iyiki alsaymışım-keşke urban alsaymışım denilen özellikler,sorunlar
,urban alıp iyiki almışım-keşke mtb alsaymışım dedirticek durumlar,sorunlar,özellikler :):)

Scudo
Tamamen yalan diyebilirim.
Ben İstanbul'da dağ bisikletinden yol bisikletine geçtim dağ bisikletini bir kere bile aramadım ve hiç ihtiyacım olmadı hatta görmek bile istemiyorum o kalın lastikleri. :D

MTB'yi iyi kötü tüm şartlarda kullanabilirsiniz. Aradaki fark bu. Şahsi fikrim bir bisikletlinin 3 adet bisikleti olamalı: Yol-yarış, mtb ve tur. Eğer bütçeniz 3 bisiklet almaya uygun değilse, mtb güzel bir tercih olur.

MTB şehirde yorar ama arazideki toprak sesi heyecan verir.Yol ise akar gider.Yol bambaşka.Rüzgarı hissetmek, ince lastik üzerinde gitmek, sürat keyif verici.

Bisikletler sanildigi kadar kirilgan seyler degildir. Hepsi her kosulda gider bir sekilde.
Ucuz donanimliysa, bakimi yapilmazsa, havasi ayarlanmazsa sorun cikarirlar. Lastik patlar, tel kirar, jant yamultur, gobek dagitir, fren tutmaz yere yapisirsiniz.

Genelde asfalttaysaniz ve performans severseniz yol bisikleti.

Sehir ve max. koy yollarinda patikalardaysaniz sehir ve tur bisikleti.

MTB severseniz sehir, koy yollari ve patikalardaysaniz yine MTB bir secenek.

Dag, tas, dere yataklari vb. agirlikliysa MTB hardtail ve daha uc noktalarda sert kosullarsa MTB fully.
Sehir bisikletinide gecirirsiniz buralardan belki ama konforu ayni olmaz, daha atak ve hizli teknikler uygulamak riskli olabilir.

Ancak oversize kadrolar, on amortisor, arka amortisor, aluminyum, karbon, cilgincasina cesitli her turden lastikler yokken de bisikletlere biniliyordu. O zamanlar bisiklet ve bisiklet teknolojisi daha geriydi gunumuzden ve yollar daha berbatti simdiki ile kiyaslanirsa.

Kisacasi uretim ve kullanim amaclari siniflandirilsa ve uygun oldugu kosulda daha verimli olsalarda size kalmis. Hepsi binicisine bakar ve her kosulda bir sekilde gider ;)

Kendi görüşümü söyleyim ben bende kron xc150 var 675 tlye aldım ön amortisörlü bjr MTB. Arkadaşımda salcani xrs 030 var 2500 tlye aldı yarış-yol bisikleti. Ben arkadasın bisikletini şehir içinde sürdüm ardından kendi bisikletimi sürdum sonra bana MTB gider dedim. İkisinin kullanım alanı farklı biliyorum ama sehir icindeki o parke taşlarda bile ince teker rahatsızligini hissettiriyor. MTB çok rahat bir sürüş sağlıyor. Performans konusu ise tartışmaya acik :) @ONUR ÖZTÜRK e 3 bisiklet konusunda katılıyorum :)

Ordu' da şehiriçi mahalle arası yollar berbattır fakat fit5'im ile hiç sorun yaşamadım. Daha 1 kez bile lastik patlamadı. Aklınıza yol bisikleti takılmışsa mtb'den uzak durun derim.

bu tamamen tercih meselesi şehirde her türlü bisiklet kullanmak mümkün illa bisiklet yolu vb. olacak diye birşey yok sen yeterki bisiklet kullanma isteğin olsun gerisi hikaye hayırlı sürüşler.

17 ila 37 yaş arası MTB kullandım. sonra sedona istanbul aldım. MTB almayı düşünmüyorum. toprakta ne kadar yol gitmek isteyeceğinize göre bu durum değişir. sürüşlerimin yüzde 30 ve üstü toprakta olur diyorsanız elbette MTB alın. ama ayda yılda bir diyorsanız, yol.

performans için yol bisikleti, hertürlü yolda ulaşım için mtb tercih ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ghost
şahsi fikrim ülkemizdeki şehir içi yollar ve hafif arazi (stabilize yol , parke taşlı yol vs..) için 28-32 mm arasında lastik kalınlıkları ideal
dağa bayıra çıkmayan dağdan aşağı ölümüne kendini salmayan kayalardan hoplayıp ağaçların tepesine bisikletle çıkmaya çalışmayan arkadaşlar için belirttiğim aralılarda lastik kalınlıklarına sahip bir şehir bisikleti bence en iyisi

• Beğen
Tepkiler: KuzuBoyz
@Berke K.
berke kardeşime kesinlikle katılıyorum!! Bende İzmirde şehir bisikleti ve dağ bisikleti kullanırken yol bisikletine geçtim. net bir şekilde söyleyebilirimki hayatımda bir daha asfalt üzerinde, ne kadar kötü yol olursa olsun, dağ bisikleti kullanmam :D o ağırlığı boşuna çekmişim yahu.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Mtb Alıp Yol Lastigi Taktım :D Yol Yada Şehir Bisikleti Alıcaksan Dedikleri Gibi Yollar Çok Bozuk Jantı Hergün Yamultuyorsun Akort Ayarı Filan Tutmuyor Artık.

@OmerInce
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJkp_8JQDtvhUF7xTf1kskzEttnaAAXDlEcoegO6ild82_qL8J3g

• Beğen
Tepkiler: Sarper Tuncer
Bu sadece kişisel bir tercih, kişi bir bisiklet alıyor, bir süre sürüyor, bir ay, bir yıl veya daha fazla bir zaman sonunda hangi coğrafyada yaşayıp bisiklet sürüyorsa oraya da uygun bir tarz belirliyor, eğer mtb almışsa hantal geliyorsa ona, uzun yol yapıyorsa şehir tur bisikletine dönüyor.( ki genelde böyle oluyor .) Ben iki yıldan fazla mtb kullandım, uzun yollara gittiğimiz için mtb hantal gelmeye başladı, bir de yaşım 41 i geçince zorlanıyorum artık biraz da :) , şehir tur bisikleti almaya karar verdim. Ama mtb gibi yol kavraması yok tabi, mtb ile hoplayıp zıplayabilirsiniz rahatlıkla... Maddi imkan meselesi bir de tabi, imkan olsa her ikisinden alsak, kısa turlarda mtb, uzun turlarda diğerini kullansak.

@Arda_7
Gerek ben gerekse başka yeni arkadaşlar adına böyle sorunlar yaşanmaması için size bu şekilde sorular yöneltiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Arda_7
Geri